Espanyol

Roberto Jiménez, de la il·lusió al desencís

Espanyol.Marxa al West Ham on jugarà les dues temporades vinents. El madrileny va ser el primer fitxatge de Quique Sánchez Flores i deixa l’Espanyol marcat per l’infortuni

El West Ham ha fet oficial, a primera hora de la tarda, el fitxatge de Roberto Jiménez. El madrileny, que acabava contracte aquest 30 de juny, va ser el primer fitxatge de Quique Sánchez Flores. El tècnic madrileny el considerava una peça angular del seu projecte. “Vinc a ser titular”, deia el madrileny en la seva presentació assegurant que es considerava una persona madura per un dels líders del projecte. Roberto ha vist com la seva carrera s’ha encongit a l’Espanyol. La primera temporada va ser un calvari. Només va jugar 307 minuts en tota la lliga. Quique el va treure de la titularitat després dels dos primers partits i va fitxar a Diego López. Fart, el de Fuenlabrada va marxar cedit al Màlaga. A la Costa del Sol es va convertir en el millor futbolista de l’equip però, de nou, veia com el seu destí el retornava a l’Espanyol. El Màlaga va baixar a segona i no va poder exercir l’opció de compra sobre el porter. Aquest any, ja sense Quique a la banqueta, ha viscut tota la lliga com a suplent. Diego López no ha fallat en cap partit i ho ha jugat tot. S’ha rescabalat amb bones actuacions a la copa on va ser titular jugant sis partits. En total, i en les dues temporades que ha jugat a l’Espanyol, Roberto ha disputat 4 partits de lliga (307 minuts) i vuit de copa (780’). Més enllà d’això, s’ha guanyat l’afecte dels seus companys. En l’últim partit de lliga, el futbolista tenia la comunió de la seva filla i no va demanar permís. “Ets un gran professional”, li va posar a les xarxes socials. “Us emporteu un paio integre”, ha contestat el coordinador dels serveis mèdics de l’Espanyol, Manolo González a l’anunci del West Ham. I és que el seu poc protagonisme dins del terreny de joc ha quedat compensat per la seva professional i respecte als companys. Ara es tornarà a sentir futbolista a la Premier. El seu bon any al Màlaga ha estat clau. Mario Husillos, director esportiu del West Ham, ho era fa dos anys del club andalús. El tècnic no s’ho ha pensat dues vegades en executar la seva contractació. “És un futbolista que en vindrà molt bé per la seva experiència. A més, amb 33 anys, arriba en un moment de bona maduresa per un porter”, ha dit Husillos.

Rebaixa salarial.

L’Espanyol, com a entitat, veu com la sortida de Roberto Jiménez li serveix per reduir la massa salarial de manera important. El porter tenia un dels salaris més elevats de la plantilla amb un cost de 2,4 milions per temporada. Era un dels contractes antics. Ara mateix, l’Espanyol ja no paga aquests salaris tan elevats i té molt més ajustades les seves nòmines professionals. Ara, el club blanc-i-blau haurà de buscar una alternativa en el mercat per cobrir la baixa de Roberto i a un preu, ostensiblement inferior, al de Fuenlabrada. Un porter que ha de fer parella amb Diego López. El gallec acabarà el seu contracte el 2020 i és un dels tres jugadors amb un salari més elevat. I és que el 2020 és una data esperada pels rectors del club perquè es corregiran les grans nòmines de la plantilla com Hernán Pérez, Pablo Piatti o Álvaro Vázquez, ara cedit al Saragossa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)