Espanyol

Una qüestió de paciència

Espanyol. La sortida de Rubi de l’Espanyol es manté encallada deu dies després que s’anunciés la seva negociació amb el Betis. Les parts continuen assegurant que serà “imminent”

La rescissió de contracte de Joan Francesc Ferrer, Rubi, continua encallada. Les dues parts asseguren que ja han fet el pas perquè tot acabi resolent-se. El club blanc-i-blau està a l’espera que li arribi el pagament dels 900.000 euros de la clàusula d’indemnització del tècnic com a pas previ per fer efectiu la seva rescissió de contracte i pugui, així, fitxar pel Betis. I l’entorn del tècnic està a l’espera que es resolgui la seva quitança contractual amb el pagament del seu salari de la primera temporada i les primes pertinents per haver classificat l’equip per a Europa. Les parts estan, en principi, conformes, però l’acord s’eternitza de manera incongruent. Des de fa dies es diu que l’acord final és imminent, però aquest no arriba de cap de les maneres. L’Espanyol té clar que fins que no rebi els 900.000 euros de la clàusula no podrà fer efectiu el pagament de la quitança. Fer-ho abans no tindria sentit i, de fet, seria un argument jurídic que jugaria a favor del tècnic de Vilassar de Mar. Seria com reconèixer la seva marxa. Per això el club insisteix que primer s’ha d’abonar la clàusula d’indemnització. Una clàusula que, segons l’entorn del tècnic, ja s’ha fet efectiva.

Arribats a aquest extrem, caldrà armar-se de paciència i veure com acaba tota aquesta situació, que, amb el pas dels dies, cada vegada es torna més rocambolesca. La imatge de Rubi és la que està patint més. El tècnic n’és conscient, i per això ha enviat una nota a l’agència Efe en què ha argumentat que, un cop es resolgui el seu contracte, farà un comunicat on explicarà les raons de la seva marxa. L’Espanyol, per la seva part, segueix guardant silenci i, de ben segur, un cop es tanqui la sortida del tècnic maresmenc posarà negre sobre blanc per explicar la seva versió mitjançant algun portaveu o tècnic de l’entitat. En qualsevol cas, les parts descarten arribar a un judici com s’havia deixat entreveure fa un parell de dies. Cap de les parts forçarà la màquina i consideren que s’arribarà a un final amistós. De fet, no cal cap pacte, sinó respectar el que hi ha redactat en els contractes.

Els pas dels dies ha deixat atònita una afició que ha esmolat les eines i ha assenyalat com a gran culpable Rubi. Un entrenador que haurà d’explicar les causes de la seva marxa. Una part són econòmiques, però la clau de volta és el projecte. El maresmenc sap que aquesta temporada serà dura per a l’Espanyol, amb la disputa de tres competicions, i que necessitaria bones eines per competir amb garanties. El club les ha ofert o bé s’hi ha negat? Va comunicar amb temps l’oferta del Betis a l’Espanyol? Era una forma de buscar més diners en una renovació pel club barceloní? Moltes preguntes que graviten a l’entorn, i de les quals Rubi té totes les respostes. El tècnic ha guardat silenci, però molts el consideren el veritable culpable de tot aquest enrenou. Tot i això, dins del club blanc-i-blau moltes veus comprenen el seu moviment.

En definitiva, el club blanc-i-blau encara ha de tancar aquesta carpeta, i David Gallego s’haurà d’esperar, una mica més, abans de ser presentant oficialment com a nou entrenador. Un bateig que es podria donar en el proper aplec de penyes a Sant Sadurní d’Anoia. Curiosament, Rubi va ser anunciat en l’anterior trobada de penyes a Blanes.

EL PAS DEL TÈCNIC

És l’assenyalat de tot el procés i farà un comunicat quan se segelli la seva sortida

TÉ LES RESPOSTES

Marxa per un tema econòmic o bé també hi té a veure la qualitat del projecte?

Hermoso desfulla el seu futur

Mario Hermoso té complicat continuar en l’Espanyol. El central, peça cobejada en el mercat, ja ha posat sobre la taula les diverses ofertes que li han arribat. Concretament en té dues de molt potents: de l’Atlético i el París Saint-Germain. El club ha remès als seus agents a la clàusula de 40 milions, i segons Esport Cope, el futbolista té temps fins al 3 de juliol per decidir-se, dia en què l’equip torna a la feina. Si no s’ha tancat la seva marxa complirà el seu contracte. El madrileny acaba contracte el juny del 2020. La maniobra del club és una acció per accelerar la decisió del central i, de retruc, poder activar diverses alternatives en el mercat. Sembla complicat que el central continuï en l’Espanyol la temporada que ve, i més si arriba una important proposta de traspàs per un central que va arribar per 300.000 euros fa dos anys.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)