Espanyol

Rubi: “Mai he negociat a esquenes de l’Espanyol”

Espanyol. El tècnic, que s’ha desvinculat del conjunt blanc-i-blau per fitxar pel Betis, deixa clar en un comunicat que l’entitat blanc-i-blava sempre ha estat informat dels seus moviments i ha aclarit que la seva decisió “no ha estat per diners”

Joan Francesc Ferrer ’Rubi’, tal com havia anunciat ahir, ha decidit explicar les raons de la seva marxa de l’Espanyol en un comunicat publicat a l’Agència EFE. El tècnic maresmenc, que ha fet efectiva el pagament de la seva clàusula de rescissió fa uns minuts, ha argumentat la seva sortida del club blanc-i-blau. “Mai he negociat a esquenes de l’Espanyol, no és la meva manera de ser, sempre he anat de cara i el club ha estat informat en tot moment”, ha explicat el maresmenc que afegeix: “Fins avui he guardat silenci per respecte a l’Espanyol i per a no anar rebatent totes aquelles informacions que han circulat sobre la meva persona”, comenta el tècnic, que ha aclarit que la seva decisió “no ha estat per diners” i ho argumenta. “En la meva carrera esportiva he demostrat que em moc per altres valors: un exemple va ser la meva decisió de fitxar pel RCD Espanyol rebutjant dues propostes bastant superiors. Només aquells que han posat en marxa la maquinària de desprestigi cap a la meva persona titllant-me de pesseter sabran per què ho han fet”, ha indicat. I seguia defensant-se. “Als quals m’acusen de traïdor, dir-los que m’he limitat a escoltar, finalment acabant acceptant, una proposta laboral d’una altra entitat com qualsevol empleat i al qual han vingut a buscar per fer el seu treball de forma òptima”. Sobre les crítiques en les quals li qualifiquen de “desagraït”, Rubi recorda que s’ha revaloritzat la plantilla i “d’una forma exponencial a diversos dels futbolistes que la componen. Per tant, hem generat patrimoni per al club i que la decisió presa en el seu moment, tenint paciència amb el cos tècnic, ha demostrat que va ser molt encertada -l’equip després de molts anys estarà a Europa-”.

El projecte, clau.

El tècnic ha admès que no ha pogut reunir-se amb els jugadors per a explicar-los les seves raons simplement perquè ells ja estaven de vacances i, el més important, en el seu comunicat, el tècnic revela que fa dos mesos va traslladar a la direcció esportiva els seus dubtes sobre el projecte esportiu per a la temporada 2019-20 davant la seva inseguretat contractual. “Malgrat alguna promesa realitzada en el passat que la temporada sortint era l’última amb dificultats, se’m trasllada que el pròxim curs també serà un any difícil, ja que a nivell esportiu seria complicat reforçar-se per a poder competir en millors condicions”. I, segons Rubi, una vegada aconseguida la classificació per a la Lliga Europa des de la direcció esportiva se li va comunicar que l’entitat “no anava a fer un pas ambiciós cap endavant en el projecte esportiu”, per la qual cosa s’anava a seguir amb el full de ruta marcat inicialment, “una decisió totalment respectable”.

D’altra banda, el tècnic no entén la gestió interna a cert nivells. “Ja el mes de maig i, amb la propietat del Club a Barcelona, em sorprèn molt que no es mantingui alguna reunió tot sol amb la meva persona, i sí amb altres tècnics de l’entitat”, insisteix l’ex tècnic blanc-i-blau, una situació que qualifica com “bastant estranya”. Dies després va rebre la proposta del Betis i, segons explica, va fer arribar l’interès a l’Espanyol pel que va mantenir una conversa amb la direcció general per a “valorar la situació”. I seguir amb el fil temporal. “Posteriorment, concretament el 27 de Maig, em vaig reunir durant dues hores amb l’Oscar Perarnau (director general) i li demanem que era el moment que es valorés en la seva justa mesura al cos tècnic, deixant clar que no volíem entrar en cap mercadeig entre totes dues entitats”. Rubi va revelar que l’endemà va rebre una proposta per part de l’Espanyol per als quatre tècnics que formen el seu equip. “Considerem que aquesta proposta és una forma elegant de dir-nos que si volem podem marxar-nos”, ha opinat.

L’entrenador assegura en el seu comunicat que el 29 de maig va informar la propietat i a part de la directiva del club (Carlos Garcíaa Pont, Roger Guasch, Oscar Perarnau i Rufete) sobre la decisió de no continuar al capdavant de l’equip. “Els explico que he perdut la confiança en ells, no el meu màxim respecte, en tenir la sensació de no sentir-nos donats suport de forma incondicional. Se’m trasllada que es farà tot el possible perquè la meva sortida del RCD Espanyol sigui digna i bona per a les dues parts”. Rubi ha assegurat que es va organitzar una nova reunió per a aconseguir “una ràpida i àgil desvinculació” abans les dificultats que s’estaven trobant els seus representants. En la mateixa van participar el vicepresident García Pont i el director general esportiu Oscar Perarnau. “En aquesta reunió em reconeixen que s’estan dient coses lamentables sobre la meva persona, al mateix temps que tractem d’accelerar l’acord per a la meva desvinculació del Club. Els reitero el meu desig d’abandonar de la millor manera possible una institució a la qual continuo considerant la meva casa” i explicar el perquè de la demora en el tancament de la seva quitança. “Passats els dies, el retard o demora en l’acord final es deu al no reconeixement per part dels dirigents del RCD Espanyol que l’equip participarà en competició europea ja que això ens dóna dret a percebre unes clàusules que tenim en els contractes”.

La sortida.

Rubi comentat que marxa trist de l’Espanyol per aquest final que “mai” hagués desitjat, encara que satisfet per “el deure compliment i els compromisos” adquirits a la seva arribada, que detalla d’aquesta manera: “Ser sempre ambiciós en la classificació. Realitzar un joc que agradés a la nostra afició garantint el màxim lliurament de jugadors i cos tècnic i per últim donar oportunitats i accelerar la formació per al futbol d’elit jugadors del nostre futbol base. Tot això ha suposat a més de la classificació per a Europa, la revaloració evident de gran part dels futbolistes de la plantilla. Un llegat inamovible del qual formarem part tots per sempre”. En aquest sentit, el tècnic vol deixar constància que amb el pagament de la seva clàusula de rescissió, el club haurà recuperat “gairebé tota la totalitat” de la inversió realitzada en la seva persona.

Marxa agraït.

“Sempre defensaré al RCD Espanyol i la seva brillant història. Quan vaig decidir acceptar la proposta, ho vaig fer amb el ple convenciment i il·lusió que per a tots suposava el meu retorn. I amb una ambició clara, la de portar al RCD Espanyol a lluitar per reptes bonics”. Rubi agraeix per a acomiadar-se de “una forma molt afectuosa de tots els mitjans que han sabut ser respectuosos, empleats del Club, jugadors, ex-jugadors i la nostra fantàstica afició, que mai han deixat de donar-nos suport i valorar aquesta meravellosa temporada”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)