Espanyol

L’Espanyol rebaixarà el seu deute a la meitat

Espanyol. La gran part dels 50 milions de deute, que té el grup Rastar, passarà a formar part del capital social. Així ho ha confirmat García Pont. El deute total del club quedarà sobre els 49 milions

El vicepresident de l’Espanyol, Carlos García Pont, ha confirmat, la notícia econòmica de l’any en clau blanc-i-blava. L’entitat veurà com en els mesos vinents el seu deute baixarà fins als 50 milions d’euros. “És una cosa que ha de passar i ja es va dir en la darrera junta d’accionistes”, ha corroborat el mandatari tot i que s’han de fer els passos legals adients. “Això s’ha de passar per la junta d’accionistes per una qüestió legal. La gran part, els 50 milions de deute que té el grup rastar, passi a formar part del capital social. Legalment és una ampliació de capital. Jo ja sabia que aquests 50 milions es quedarien al club però ara s’ha fet el pas”, ha assenyalat el jerarca a l’Aplec de Penyes de Sant Sadurní. Així doncs, l’Espanyol veurà com el deute net actual de 97 milions, passarà a situar-se per sota dels 50 milions d’euros. El canvi serà notable en tots els nivells del club i afectarà la forma de gestionar l’entitat de manera quotidiana.”Primer, ens afecta en els temes d’interessos. No hem de retornar aquest capital al Grup Rastar i el balanç tindrà una imatge diferent i calculo un deute al voltant de 49 milions d’euros. Passaríem de 180 a 50 en tres anys. Els bancs també ho veuran molt millor perquè veuen que el club (Chen) està compromès però ja ho estava abans i té un efecte en el límit salarial”, ha desgranat García Pont. Així el club no es veurà obligat a vendre jugadors “Ja no ho estaven fa un any. Sempre s’ha dit que vendrem per la clàusula i més ara”, ha dit el vicepresident. Tot i això, el club seguirà amb la seva línia prudencial de treball tot i que podrà augmentar un xic la velocitat però sense fer bogeries. “Es permetrà tenir una certa velocitat de creixement, no a la velocitat de l’inici que volia Chen, però si de manera sostinguda. Un pas darrere l’altre”, ha apuntat García Pont que ha deixat clar que aquest moviment en la reducció del deute no té res a veure amb la classificació per Europa. “Estava previst fer-la abans però el govern xinès ho va frenar i ara hem fet el pas en aquesta direcció. No tinc la data de la junta d’accionistes però es farà al novembre o desembre. Això afecta la temporada 19/20, la que començarà a l’agost” i ha tornat a parlar de la velocitat del projecte. “En tres anys Chen volia anar a la Champions i el govern xinès li va dir que no. Tot va més a poc a poc però és un president que, quan pot, posa diners. Ara hi ha recursos que no hi havien abans. Anem a la nostra velocitat”.

Rubi i el projecte.

D’altra banda, García Pont també s’ha referit a la sortida de Joan Francesc Ferrer ’Rubi’ i els dubtes que tenia amb el projecte esportiu. “No vull entrar en discussions amb Rubi. Li vull donar les gràcies per la gran temporada. Discutir per malentesos no interessa. Vull tenir una bona relació tot i marxar-d’un projecte a mig camí. Ara tenim la sort de comptar amb un tècnic de la casa com David Gallego. No cal mirar ara al passat.”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)