Espanyol

Mario Hermoso, una clau de futur

Espanyol. El club blanc-i-blau vol marcar tendència amb el traspàs del central madrileny. Amb una economia equilibrada està en condicions d’exigir la clàusula total pels seus millors actius. Un avís clar per a navegants

L’Espanyol es mostra ferm amb la sortida de Mario Hermoso. El central madrileny té decidit marxar a l’Atlético de Madrid. Allà farà un salt en la seva carrera esportiva i també en l’àmbit econòmic. Abans, però, haurà de passar pel sedàs de l’Espanyol. El club blanc-i-blau s’ha mostrat ferm a l’hora de deixar sortir el central madrileny. Li va oferir una renovació de contracte per millorar els seus emoluments, però el futbolista la va desestimar. La resposta de l’Espanyol va ser clara: clàusula. Una sortida que val 40 milions d’euros. Una quantitat que els agents del futbolista i, de retruc, l’Atlético de Madrid esperen rebaixar al seu favor. La principal raó: només li queda un any de contracte. L’argument de l’Espanyol és antagònic. El nou horitzó econòmic [amb la conversió del deute que té amb Rastar en capital social] fa que les presses d’altres mercats per quadrar balanços siguin inexistents. L’Espanyol no té cap pressa per vendre. Tot el contrari. El club fa massa anys que veu com agents i clubs s’han aprofitat de la seva debilitat en matèria de tresoreria, i ara se li ha girat la truita. El cas de Mario Hermoso serà l’exemple paradigmàtic d’aquest canvi de rumb. Un gir que ja es va fer present amb Gerard Moreno. El davanter va ser traspassat cap al Vila-real a canvi de 20 milions d’euros. El preu de la clàusula –que pujava a 40 milions–, però els castellonencs tenien la meitat dels seus drets econòmics.

Ara l’Espanyol vol tornar a fer una operació del mateix calibre amb Hermoso. És una situació paral·lela a la de Gerard, ja que el Madrid té el 50% dels drets. La intenció, com dèiem, és treure’n els 40 milions, i en cas de rebaixa, seria mínima. Aquí el Madrid també juga a favor de l’Espanyol. No vol reforçar un rival directe a un preu baix, i més veient la qualitat del futbolista: 23 anys, esquerrà i internacional amb Espanya. L’Espanyol es juga el seu prestigi negociador i tenir una posició de força en el mercat de cara a negociacions futures; per això es posarà el nivell d’exigència molt alt i no regalarà el futbolista, a risc de perdre una venda milionària i que Hermoso marxi lliure el 2020. El club blanc-i-blau vol mostrar-se inflexible i donar una imatge de dur negociador, com ha fet en els últims anys l’Athletic Club. Chen Yansheng ho té clar i els seus subordinats també.

En cas de venda per 40 milions, Mario Hermoso es convertiria en la venda més important de l’Espanyol, en benefici real, de tota la seva història, superant Gerard Moreno . El madrileny va arribar a cost zero a l’Espanyol i el davanter de Santa Perpètua va costar 1,2 milions. Fins i tot també superaria al que es podria ingressar per Borja Iglesias. El davanter gallec és una peça també molt cobejada en el mercat. Només té 28 milions de clàusula de rescissió però l’Espanyol va pagar 10 milions al Celta i l’equip de Vigo conserva un 5 per cent d’una futura venda del davanter. En tot cas, a les oficines de Cornellà tenen molt clar l’estratègia a seguir: clàusula o res.

SENSE PRESSES

Al club no li cal fer una venda per quadrar els seus balanços, no té cap urgència

MARIO HERMOSO

El seu cas serà el paradigma del canvi de rumb. Un gir iniciat amb Gerard Moreno
Gerard Moreno 20 milions
El davanter va ser traspassat al Vila-real l’estiu del 2018. El club groc va pagar 20 milions d’euros pel 50% dels seus drets. És el traspàs més elevat de la història del club.
Dani Osvaldo 17,5 m.
L’argentí, ja retirat, es va convertir en la gran gestió de Pochettino i Planes. Un venda de 18 milions a l’estiu del 2011 cap al Roma.
Sergio González 16,9 m.
L’actual tècnic del Valladolid va ser traspassat l’estiu del 2001 al Deportivo per una quantitat que va trencar registres: 2.800 milions de pessetes.
Aarón Martín 9 m.
El lateral de Montmeló va sortir cedit l’estiu del 2018 al Magúncia a canvi de 3 milions d’euros. La xifra va pujar fins als 9 milions quan es va fer efectiva la seva compra. I podria pujar fins als 12 milions depenent de diverses variables esportives.
Nico Pareja 9 m.
El central va marxar a l’Spartak de Moscou l’estiu del 2010 per 9 milions d’euros.
Albert Riera 9 m.
El mallorquí va ser traspassat al Liverpool l’estiu del 2008.
Pablo Zabaleta 8 m.
L’argentí va fer les maletes per jugar en el Manchester City l’estiu del 2008.
Víctor Ruiz 7 m.
El central de Sant Feliu va ser traspassa al Nàpols el gener del 2011, després d’un gran inici de lliga.
Jordi Lardín 7,2 m
El que va ser ex-director esportiu i un dels grans exponents del planter blanc-i-blau va marxar el 1997 a l’Atlético de Madrid.
Maxi Rodríguez 6 m.
El davanter argentí va deixar força diners amb el seu traspàs a l’Atlético. Li quedava un any de contracte i els ‘colchoneros’ en van pagar 6 milions el 2005.
Leo Baptistão 5,5 m.
El brasiler va marxar aquest gener al futbol xinès, on es va enrolar a les files del Wuhan Zall.

L’ESPANYOL

Es juga el prestigi negociador i tenir una posició de força i definida de cara al futur
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)