Espanyol

L’Espanyol sedueix Bernardo

Mercat. El central del Girona és un dels ferms candidats a reforçar la defensa blanc-i-blava. Els barcelonins el veuen com un candidat ideal per ocupar la vacant que deixarà Óscar Duarte

Bernardo Espinosa (Cali, Colòmbia, 1989) és un dels futbolistes que té a l’agenda l’Espanyol per reforçar-se en aquest mercat d’estiu. El club blanc-i-blau s’està movent en el mercat per apuntalar el seu eix defensiu, quan falten dues setmanes per començar la pretemporada. Ara mateix és la gran prioritat de l’entitat barcelonina. A la baixa de David López (no tornarà fins al novembre, per un trencament de genoll) i la marxa d’Óscar Duarte, que està jugant aquests dies la copa Oro amb Costa Rica, s’hi afegeix la sortida, més que probable, de Mario Hermoso a l’Atlético de Madrid. Així doncs, els blanc-i-blaus només tindrien dos centrals per afrontar l’inici de la prèvia de l’Europa League el 25 de juliol: Naldo i Lluís López, que tindrà fitxa del primer equip. Toca moure’s, i bé, i aquí entraria la figura del central del Girona. El colombià té contracte fins al juny del 2021 i una de les fitxes més altes del conjunt de Montilivi. Els gironins necessiten treure’s pes salarial després del descens a segona, i Bernardo és un dels candidats a sortir. El colombià vindria a reforçar la nòmina de centrals i a ocupar el lloc d’Óscar Duarte. L’internacional té una clàusula en el seu contracte on pot sortir cedit en el cas d’un descens.

El problema per tancar la negociació és en els detalls. L’Espanyol es farà càrrec de la fitxa i s’està estudiant una opció de compra a final de temporada. Bernardo ha estat un jugador important en els últims dos anys a Girona, en què ha estat titular habitual a l’eix de la defensa. En la seva última temporada a Montilivi ha disputat 31 partits de titular i s’ha convertit en el sisè futbolista amb més minuts, només darrere de Bounou, Portu, Pere Pons, Juanpe i Stuani. Internacional amb Colòmbia, per qui el Girona va pagar prop de 4,5 milions d’euros fa dos anys, destaca per la seva corpulència: 1,92 m d’alçada. Té experiència a primera, és un veterà (farà 30 anys l’11 de juliol) i encaixaria en aquesta idea de cobrir la baixa de Duarte. Té un estil semblant al de Naldo. Eficaç en el joc aeri i posicional. Ocuparia el lloc de tercer central. L’Espanyol, però, no està disposat a pagar cap traspàs, i menys ara, quan encara no ha ingressat cap quantitat en vendes. El gran punt a favor és que podria mantenir la fitxa al colombià, que veu amb bons ulls recalar en l’Espanyol per continuar a primera divisió.

Calero, reforç central

Més enllà de Bernardo, l’Espanyol, davant la marxa d’Hermoso, necessita buscar un substitut de garanties. La direcció esportiva s’ha fixat en Fernando Calero, com ahir avançava Pericos Online. El seu fitxatge encara està en fase embrionària, però seria una peça important per apuntalar l’eix defensiu. El central del Valladolid ha estat una de les grans sensacions de l’equip que entrena Sergio González. Un defensa amb projecció que farà 24 anys al setembre. Aquest any ha estat titular indiscutible amb el conjunt castellà. El seu preu de traspàs és d’11 milions d’euros. Una quantitat elevada per a l’Espanyol, que està disposat a negociar amb el Valladolid per rebaixar aquesta xifra posant futbolistes en l’operació. Tot i això, abans d’entrar en una fase de maduració, l’Espanyol haurà de traspassar Mario Hermoso. El club blanc-i-blau es manté inflexible demanant els 40 milions de la clàusula per un dels centrals amb més projecció del futbol estatal i que ja té un preacord amb l’Atlético de Madrid.

LA NEGOCIACIÓ

Seria una cessió del colombià amb una opció de compra i es faria càrrec de la fitxa

L’ex del Girona Maffeo, també a l’agenda blanc-i-blava

L’estratègia del club blanc-i-blau, amb Bernardo, passa per fer un contracte semblant al de Rosales. El veneçolà va ser cedit aquesta temporada amb una opció de compra de 3 milions. El futur del lateral és també una altra incògnita que l’Espanyol ha de resoldre. El fet que el Màlaga continuï a segona li obre les portes per continuar a Cornellà, però els periquitos no volen pagar la quantitat fixada en el seu contracte per un futbolista que farà 31 anys al novembre. L’Espanyol també té altres candidats per reforçar el lateral dret, i el nom d’un ex del Girona, Pablo Maffeo, també està sobre la taula. El lateral vol venir a Cornellà, però la negociació és força complicada per les exigències econòmiques del club alemany, que l’Espanyol considera massa elevades. El català vol tornar al club on s’ha format després de viure un calvari en la Bundesliga. Però l’Espanyol no està disposat a fer una inversió d’aquest nivell per una posició que ara no considera prioritària.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)