Espanyol

mercat

la marxa del 'panda'

Pendents de Borja Iglesias

Mercat. El punta gallec ha de tornar avui als entrenaments amb l’Espanyol però podria no fer-ho en el cas que abonés el pagament dels 28 milions d’euros de clàusula per marxar al Betis

Borja Iglesias està a punt de deixar la disciplina de l’Espanyol. El davanter està citat avui per tornar als entrenaments sota la batuta de David Gallego. Ara mateix aquesta possibilitat és remota i en les pròximes hores podria tancar el seu fitxatge pel Betis. El gallec ja té un acord amb el conjunt andalús per a les cinc temporades vinents. Joan Francesc Ferrer, Rubi, ha anat treballant de valent per convèncer el Panda d’enrolar-se en el seu nou projecte a Heliópolis. Les mateixes tàctiques de seducció que va utilitzar fa només un any li han tornat a servir per portar-lo a la capital andalusa. El Betis buscava amb urgència un golejador i Borja Iglesias és la clau mestra que necessita Rubi, que tenia en el gallec una prioritat absoluta per al seu nou projecte.

El Panda sap que serà el pal de paller de l’atac del Betis i la sintonia amb el tècnic maresmenc és total. El gallec ha valorat el creixement personal, esportiu i també econòmic que li ofereixen al Benito Villamarín. Un salari net que doblarà el que guanya amb l’Espanyol. Ara l’única incògnita que queda és saber si Borja Iglesias vestirà per unes hores la samarreta d’entrenament del club blanc-i-blau o bé el Betis s’afanyarà a treure els diners per dipositar la seva clàusula a la Lliga de Futbol Professional.

L’Espanyol no pensa negociar la sortida del davanter. Moltes són les raons. La principal és el preu baix de la sortida del futbolista. Fa un any, el gran cavall de batalla de la negociació era la clàusula de sortida del futbolista. Els agents del jugador només volien 20 milions i l’Espanyol, després de pagar deu milions al Celta, preveia que havien de ser 40. El punt mitjà va quedar en 28. Cal recordar que d’aquesta quantitat el conjunt gallec s’emportarà un 5 per cent de l’operació. El fet que l’Espanyol estigui pagant el fitxatge del davanter a terminis el va obligar a acceptar aquesta condició de l’entitat de Balaídos. Així doncs, el marge de maniobra de l’Espanyol és curt. No pot negociar a la baixa la sortida del futbolista, si vol aconseguir un bon guany amb la seva venda, ni tampoc vol un pagament a terminis com proposava el Betis, perquè ha de retornar diners d’una venda al Celta per completar els deu milions del traspàs de l’any passat.

El traspàs més car

Borja Iglesias es va convertir, fa un any, en el fitxatge més car de la història del conjunt blanc-i-blau i ara serà la venda més important de la seva història, però no la que més benefici doni a les arques del club. Gerard Moreno va deixar més diners: va costar 1,3 milions i va ser venut al Vila-real per 20. Tot i això, aquest registre podria ser aviat superat depenent de si acaben marxant Mario Hermoso pel valor total de la seva clàusula –40 milions (la meitat dels drets són del Real Madrid)– i Marc Roca, a l’aparador després del seu gran europeu sub-21, amb la mateixa clàusula que el madrileny.

En definitiva, les pròximes hores seran decisives per saber el futur de Borja Iglesias. Però ara mateix la pilota és a la teulada del Betis, que ha de buscar els diners per fer front a la compra del gallec. Els andalusos estan gestionant una línia de crèdit amb un fons d’inversió per avançar els diners que els demana l’Espanyol i així complir el gran desig del preparador català de tornar a tenir Borja Iglesias a les seves ordres.

Bounou, en el punt de mira de l’Espanyol

L’Espanyol necessita un porter per afrontar una temporada exigent, i més després de la marxa de Roberto. L’equip blanc-i-blau torna avui a la feina i ho farà només amb un porter del primer equip: Diego López. El gallec busca parella. El club blanc-i-blau fa temps que busca un complement i els dubtes són diversos, depenent de com es vulgui enfocar la temporada que ve. Hi ha dues vies. Apostar per un porter de transició mitjançant una cessió i fer una forta inversió d’aquí a un any, quan Diego López acabi contracte; aquesta és la via que rumien els responsables tècnics. Tommy N’Kono i Jesús Salvador, entrenadors de porters, ja han presentat diversos perfils de contractacions al director de futbol professional, Rufete. Ara mateix tot es resumeix en un tema econòmic. Fer ara una inversió o bé allargar la situació fins l’estiu que ve. En el cas de triar la via de la inversió, el porter del Girona Yassine Bounou, per edat, 28 anys, i trajectòria, seria un dels més ben situats, a més de tenir la seva predisposició. Però l’Espanyol sap que haurà de pagar traspàs i ara mateix, fins que no es formalitzin les sortides de Borja i Hermoso, no podrà moure’s gaire en el mercat i depenent de les urgències de la plantilla es podria decantar per una opció més econòmica.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)