Espanyol

Comença l’era Gallego

Espanyol. El surienc dirigeix la primera sessió d’entrenament sense cap fitxatge però amb la presència de Borja Iglesias. El gallec és aclamat per l’afició, que li demana que es quedi

L’Espanyol de la temporada 2019/20 ha començat a rodar. David Gallego ha agafat les regnes del primer equip en una sessió de tarda que ha durat 90 minuts en què s’ha combinat el treball més físic amb exercicis amb pilota. El surienc ha estat molt a sobre de tots els moviments i ha demostrat el seu caràcter en les accions dels seus nous deixebles, que han gaudit de sis setmanes de vacances. Gallego vol intensitat. I no pot abaixar el llistó ni un moment. El compte enrere per a la disputa de la primera eliminatòria preliminar de l’Europa League ja ha començat. La data és el 25 de juliol i cada entrenament és or per carregar les piles i tenir un ritme competitiu com més acurat millor. L’Espanyol espera rival, que sortirà de l’enfrontament entre l’Stjarnan d’Islàndia i el Levadia Tallinn d’Estònia. Un primer duel que anirà seguit de dues eliminatòries més, fins a sis partits, per arribar a l’objectiu de la fase de grups de la competició continental. I és que ara mateix totes les forces estan concentrades en aquest objectiu immediat.

Més enllà d’això, els jugadors han afrontat aquest primer entrenament sense cap novetat. Ara mateix l’Espanyol està més pendent de les sortides, o més ben dit, els possibles traspassos, que no pas de fer inversions i portar jugadors. Els dos casos que estan sobre la taula són els de Mario Hermoso i Borja Iglesias. El primer, el central, ahir no era a la gespa i no tornarà a la disciplina de grup fins dilluns, en què l’expedició blanc-i-blava farà camí cap a Navata, on es desenvoluparà l’estada de pretemporada. Aquest dia és assenyalat per molts com a clau per desencallar la situació. Si Hermoso puja a l’autocar, sembla que continuarà tota la temporada de blanc-i-blau. Veurem com evoluciona aquest serial, que depèn del fet que l’Atlético millori, de manera ostensible, la seva oferta inicial i arribi a la barrera dels 30 milions si vol aconseguir el servei del central madrileny.

Però el gran protagonista de la sessió ha estat Borja Iglesias. El davanter gallec és una peça cobejada pel Betis. Joan Francesc Ferrer, Rubi, el té com a objectiu primordial per reforçar la davantera de l’equip andalús. L’Espanyol ja ha deixat clara la seva posició: clàusula o res. És a dir, o el Betis paga els 28 milions o bé els andalusos hauran de buscar altres objectius en el mercat. El Betis continua treballant per trobar maneres per afrontar la totalitat de la clàusula i, ahir, Borja Iglesias es va entrenar amb la resta del grup amb normalitat. El futbolista va ser el centre d’atenció del mig centenar d’aficionats que van seguir la sessió. “Borja, no marxis! Queda’t!”, era la proclama més recurrent dels aficionats, que no es volen imaginar un Espanyol sense el gallec fent gols. Caldrà veure com evoluciona tot, però ara mateix les esperances de la parròquia blanc-i-blava són no perdre cap dels seus referents i el Panda, per la seva personalitat i humanitat, és un futbolista molt estimat. El temps dirà si es queda o no.

BORJA IGLESIAS

Va ser el gran protagonista. “Borja, no marxis! Queda’t”, els crits dels aficionats

SENSE NOVETATS

L’equip comença la pretemporada sense cap cara nova i pendent de les sortides

COMPTE ENRERE

La plantilla està concentrada en el partit de l’Europa League del 25 de juliol

Darder, al marge per un esquinç

Sergi Darder no va participar en la primera sessió de pretemporada. El migcampista s’està recuperant d’un esquinç que es va fer en la darrera jornada contra la Real Sociedad. El balear està en la fase final de recuperació de la lesió. A més ritme està treballant Wu Lei, que durant una part de les seves vacances fa treball de recuperació de l’espatlla esquerra. El xinès es va operar a finals de maig i espera estar a punt al més aviat possible per competir al mateix nivell que la resta. Ahir va fer una part de l’entrenament, el tram físic, amb els seus companys. Una sessió en què hi havia un total de 25 jugadors a la gespa. Continuen al marge David López i Piatti, lesionats als lligaments, i Marc Roca, Hermoso i Hernán Pérez, encara de vacances per haver jugat amb les seves seleccions.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)