Espanyol

espanyol

mercat

‘El Mono’ pel ‘Panda’

Espanyol. Té encarrilada la contractació de Matías Vargas, extrem del Vélez Sarsfield. Serà el gran reforç d’aquest estiu. Aquest moviment anirà aparellat amb la marxa de Borja al Betis

L’Espanyol treballa en la incorporació de Matías Vargas (Salto, l’Argentina, 1997), conegut a l’Argentina amb el sobrenom d’El Mono. El director de futbol professional del club blanc-i-blau, Francisco Joaquín Pérez Rufete, està portant les negociacions amb la directiva del Vélez Sarsfield. El club argentí és el propietari del jugador, de 22 anys. Serà el gran fitxatge de l’estiu del club blanc-i-blau, que fa setmanes que negocia amb silenci la incorporació d’aquest extrem. Un dels jugadors amb més projecció de la lliga local i per qui Boca Juniors estava treballant fort per reclutar-lo per a La Bombonera. De moment, el futbolista ha rebutjat l’oferta xeneize i té decidit anar a Europa. Des de les files de l’Espanyol estan tranquils i seguint el full de ruta marcat. El convenciment del futbolista és fer el salt a Europa i el camí triat és l’Espanyol. El conjunt barceloní és l’equip que més interès ha tingut a reclutar el futbolista, del qual té cura des de fa setmanes. A més, un signe que denota que la negociació va per bon port és el nerviosisme de Vélez. El seu president ja ha informat als mitjans de l’Estat de les negociacions amb l’Espanyol. Una manera de protegir-se davant la seva afició. De fet, aquesta és una pràctica habitual en el futbol argentí, on les aficions són molt volcàniques i qualsevol mal moviment pot portar una junta directiva a marxar del club. El cas del Mono, el millor jugador i amb més projecció de l’entitat, fa que la seva sortida sigui delicada i cal explicar-la al detall.

Vélez pressiona perquè els catalans arribin als 12 milions d’euros de clàusula que té l’extrem per als club del Vell Continent (14 milions si és de l’Argentina). L’Espanyol no arriba als vuit, una xifra important per a l’entitat, i podria apujar la seva oferta, però variant la fórmula de pagament. Els argentins també s’ha mostrat disposats a mantenir un percentatge d’una futura venda, però l’Espanyol vol el cent per cent dels drets i encara més pagant un elevat traspàs pel futbolista.

Perfil de futur

La política de contractacions de l’Espanyol és clara amb Matías Vargas. És la mateixa que es va aplicar amb Borja Iglesias l’estiu passat. Futbolista de projecció i amb una bona revaloració a mitjà termini. El Mono té un potencial de creixement important i el club fitxa un valor de futur. A més, el futbolista també s’ha sentit atret pel projecte de l’Espanyol. Un equip que li ofereix créixer en la lliga espanyola amb un tècnic acostumat a treballar amb futbolistes que encara no han arribat al seu sostre competitiu. Rufete, acostumat a negociar amb clubs argentins, ja va contractar, quan era al València, Rodrigo de Paul i Otamendi. El directiu ja ha explicat al jugador que l’ecosistema blanc-i-blau és el millor lloc per habituar-se al futbol del Vell Continent. Si les negociacions arriben a bon port, ja estan força encarrilades per l’aval del futbolista, l’Espanyol tindrà un dels seus gran objectius del mercat: un extrem que pot jugar per les dues bandes i, si cal, també de mitja punta.

L’ESPANYOL

Ha ofert uns 8 milions per l’extrem, que té decidit jugar com a blanc-i-blau

Borja Iglesias, una sortida només qüestió d’hores

L’arribada del Mono Vargas també depèn de la sortida de Borja Iglesias. El davanter gallec ja té, des de fa dies, un acord amb el conjunt andalús per marxar. Sota el braç, un gran contracte de cinc anys de durada. L’Espanyol sap que és qüestió de temps la marxa de futbolistes dels quals evita parlar aquests dies amb la premsa des de l’estada a Torremirona. “No tinc la sensació que se’n vagi segur o d’aquí a poc”, deia ahir Víctor Sánchez, tot i que és conscient de la realitat del mercat. “Ens hem de posar en la pell de Borja i, si arriba un equip que li paga la clàusula i li fan un millor contracte... què decidirà ell? Depèn del jugador. Podem aconsellar-lo, però decideix ell. Si el club paga la clàusula i ell decideix marxar, no s’hi pot fer res”, va reblar. La realitat és que Borja està a prop de marxar en una jugada a tres bandes. Primer amb el pagament del traspàs de Pau a la Roma, 24 milions. Uns diners que el Betis reinvertirà en Borja pagant els 28 milions d’euros de la clàusula que reclama l’Espanyol. La seva sortida no s’allargarà més enllà d’aquesta setmana i podria ser qüestió d’hores. Uns diners que serviran a l’Espanyol per apujar una mica la seva oferta per Vargas. Moviments de mercat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)