Espanyol

mercat

borja iglesias i matías vargas

Només qüestió d’hores

Espanyol. El club blanc-i-blau tancarà aquest cap de setmana la venda de Borja Iglesias –la més alta de la seva història– al Betis i el fitxatge de Matías Vargas, un dels més cars de l’entitat

L’Espanyol continua treballant en la sortida de Borja Iglesias i l’arribada de Matías Vargas. Ambdues situacions són a la recta final i, malgrat les mesures profilàctiques dels dirigents del club, el tancament de les dues operacions només és qüestió d’hores. Borja Iglesias difícilment acabarà l’estada de l’equip a Torre Mirona i tot indica que aquest cap de setmana farà les maletes per anar a Sevilla. L’entesa entre el Betis i l’Espanyol està a punt de resoldre’s. L’últim escull és la forma de pagament. El club blanc-i-blau ha flexibilitzat la seva posició d’un pagament únic de la clàusula i ara està obert a dos terminis: el primer de 20 milions d’euros i el segon de vuit milions. El Betis intentarà ampliar els terminis per tenir més marge de maniobra i en aquest punt estan les converses. “No diguis blat fins que no sigui al sac i ben lligat. Hi ha converses. Estem parlant de condicions i fins que les dues parts no estiguin d’acord no es tancarà. Sempre intentem que els acords siguin beneficiosos per a les tres parts i fins que això no arribi no signarem”, va explicar el vicepresident de l’Espanyol, Carlos García Pont.

Malgrat aquestes petites divergències s’espera arriba a bon port. Primer, perquè el jugador ja té la idea de sortida, i segon perquè el tècnic Joan Francesc Ferrer, Rubi, té com a prioritària la incorporació del davanter, que vol tenir a les seves ordres al més aviat possible. “No crec que es trenqui tot, però de moment el Borja és jugador de l’Espanyol i serà així fins que no s’arribi a un acord. En les 48 hores vinents es podria tancar tot, però el Betis pot dir que encara no pot. Es farà si el Betis accepta unes condicions que nosaltres pensem que són bones per a ells i per a nosaltres”, va argumentar el mandatari blanc-i-blau. Malgrat això, tenia un missatge per al Betis: “Si Borja es queda, tindrem un gran jugador i si marxa tindrem recursos per fer altres coses.”

El Betis ara tindrà més marge financer amb l’arribada dels 24 milions que cobrarà per Pau López, traspassat a la Roma. L’Espanyol, tot i això, és inflexible en un primer abonament de 20 milions. Cal tenir en compte que 7,5 milions aniran al Celta com a diners pendents del traspàs de l’estiu passat. I cal afegir-hi un 5% més dels drets econòmics del futbolista que conservava el conjunt de Balaídos. Per tant, l’Espanyol no serà flexible en aquest assumpte ja que vol tenir un important guany econòmic en el primer pagament per poder maniobrar en el mercat. El club blanc-i-blau considera que ja ha estat prou flexible per arribar a un acord i que ara el Betis s’ha d’alinear amb les seves demandes. La necessitat de tenir al més aviat possible el davanter al Villamarín farà la resta.

D’una sortida, com la de Borja, a l’entrada de Matías Vargas. L’Espanyol té molt avançada la contractació de l’extrem del Vélez Sarsfield a canvi de 9,5 milions. Com informàvem ahir, les divergències són la forma de pagament i el percentatge que ha de rebre el futbolista. El Vélez vol el 20% del total d’una venda i l’Espanyol només d’una possible plusvàlua, i també hi ha sobre la taula les formes de pagament. “És una altra conversa que s’està mantenint. Fins que no estigui lligat no es pot donar res per fet. Soc moderadament optimista”, va dir García Pont sobre l’arribada del Monito Vargas, que signarà per quatre temporades. El club espera que el futbolista ja pugui estar a mitjans de la setmana vinent a les ordres de David Gallego.

Més trigarà a arribar el porter. Aquest és un assumpte que s’abordarà un cop es tanquin les dues carpetes de Borja Iglesias i Matías Vargas.

GARCÍA PONT

“Fins que no estigui tot lligat no es pot donar per tancat, però soc optimista”

L’Europa League i el sostre salarial

L’Espanyol té ara mateix un sostre salarial de 64 milions d’euros que podria pujar fins als 68 milions. Aquesta forquilla dependrà d’entrar o no a la fase de grups de l’Europa League. Ara mateix, són sis milions més que l’any passat, però es podria arribar als deu més. I és que entrar en la fase de grups assegura un ingrés inicial de 2,92 milions d’euros. Les bonificacions de rendiment durant la fase de grups seran de 570.000 euros per victòria i 190.000 euros per empat. Els guanyadors dels grups rebran una prima d’un milió d’euros cadascun i els segons classificats de cada grup tindran una prima de 500.000 euros cadascun.

Entrar en la fase de grups de l’Europa League és important des del punt de vista esportiu però també des de l’econòmic. A més, el club té pendent i en cartera algun fitxatge que pel cost i l’oportunitat està lligat a la participació en la competició continental.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)