Espanyol

Espanyol

El Monito, el vi i les conviccions

Criat a Mendoza, terra de vinyes, Matías Vargas ha sorprès en el futbol argentí amb una personalitat que trenca els estereotips de jugador

“Només volia jugar a l’Espanyol”, assegura Cavallero

Fa unes setmanes l’exporter de l’Espanyol i actual mànager esportiu del Vélez Sarsfield, Pablo Cavallero, va aconseguir unes entrades perquè Matías Vargas (Salta, Argentina, 1997) pogués assistir a Sevilla a la final de copa entre el Barça i el València. “I va tornar embogit amb el que havia vist”, conclou el mateix Cavallero, que ja aleshores intuïa que la venda d’un dels seus millors futbolistes només tenia una direcció. “Era l’Espanyol o l’Espanyol, ell no volia una altra cosa.” I pel camí han quedat ofertes dels Estats Units, l’Aràbia Saudita, Ucraïna o Mèxic. Fins i tot una proposta de la Roma i la possibilitat de jugar de local a la Bombonera, un camí sempre suculent per al futbolista argentí. “La de Boca Juniors era fins i tot una oferta superior a la de l’Espanyol”, confirma Cavallero. Però el Monito, sobrenom que li prové del seu pare, Omar, futbolista de bona tècnica que va freqüentar els camps de la segona divisió, sempre ha mantingut una guia espiritual ferma. “Vaig rebutjar algunes d’aquestes ofertes perquè no és el futbol que vull ara mateix amb 21 anys, no m’interessen tant els diners. Prefereixo lluitar i no arribar que estar de vacances a la millor platja del món mirant el mundial per la televisió”, va manifestar en una entrevista amb TyC Sports el nou futbolista periquito, que amb la mateixa habilitat amb què elimina rivals vestit d’escapulat al barri de Liniers, on hi ha el Vélez, ha estat capaç de sorprendre per una personalitat que camina en la direcció oposada a l’estereotip del futbolista.

Nascut a Salta per qüestions laborals del seu pare, però criat a Mendoza, terra de vins, Vargas sorprèn assegurant que si no hagués despuntat amb la pilota hauria intentat ser enòleg. No li agrada vestir-se com el futbolista arquetípic i respon amb naturalitat a qüestions que semblen impermeables a la bombolla del jugador de futbol, com ara l’homosexualitat en l’esport i la igualtat de gènere. “Té una enteresa per opinar que es trasllada al futbol, que fa que sempre tingui les idees molt clares del que vol”, confirma Miguel Ángel Russo, entrenador que el va fer debutar amb el primer equip quan Matías tenia 18 anys. “En aquell moment Vélez necessitava promocionar joves i Vargas ho tenia tot, un futbolista hàbil, amb desequilibri i bona comprensió del joc. I també mentalment preparat per fer aquest pas”, rememora l’actual entrenador del Cerro Porteño sobre un Monito que trenca les convencions del gremi però que ha hagut de remar com qualsevol altre per arribar-hi. Deixar Mendoza i instal·lar-se a la pensió del Vélez a Buenos Aires no li va ser senzill. De fet, va haver-hi un intent d’avortar el seu somni, retornant a casa durant tres setmanes per matar l’enyorança. “A més va créixer tard, per la qual cosa vam haver de ser pacients”, explica Sebastián Pait, responsable de les categories inferiors del Vélez Sarsfield i que va descobrir Vargas en unes proves a l’interior del país: “Nosaltres li dèiem que jugava molt bé, que reunia el talent necessari, però ell devia pensar que, aleshores, per què no el fèiem jugar.”

I encara que mai va créixer en excés (actualment fa 1,68), el seu desenvolupament muscular li va permetre salvar l’abisme físic i convertir-se en un futbolista diferencial, com a mitjapunta a les categories inferiors del club i ja més establert a la banda esquerra en l’actual equip que entrena Gabriel Heinze. “El fet de jugar a la banda l’ha obligat a ser més concís en les seves aparicions. Potser toca menys pilota que quan jugava de 10, però ara sap que quan compareix ha de tenir les coses molt clares. És un noi que entén el joc i ha estat capaç d’adaptar-se molt ràpid al que li ha demanat Heinze”, concreta Pait sobre un Vargas que sota la doctrina del seu actual entrenador ha anat un pas més enllà, obsessiu amb l’alimentació (Heinze el pesava cada 2 o 3 dies) i amb l’anàlisi dels rivals a qui s’havia d’enfrontar. “El veig madur per fer aquest pas, en el moment just. El campionat argentí és dur, dins i fora del terreny de joc, amb molta pressió. I Matías ha estat capaç de ser desequilibrant en aquest entorn, un futbolista molt ràpid amb la pilota, que pot jugar per darrere del davanter o a les bandes i que té bon xut”, completa Cavallero sobre un futbolista d’eslàlom imprevisible i d’idees nítides.

14
gols
i 11 assistències ha fet Vargas en 69 aparicions en la lliga argentina amb el Vélez.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)