Espanyol

Darder i l’encaix de les peces

Espanyol. El migcampista d’Artà, indiscutible amb Rubi, ha perdut protagonisme en aquest inici de pretemporada. “No ha acabat d’agafar la idea i això li genera inquietud”, explica Gallego

Imprescindible el curs passat (34 partits en la lliga, 32 de titular), a Darder li està costant adaptar-se al canvi de tècnic. En una pretemporada atípica, en què l’equip blanc-i-blau està obligat a enllaçar bons resultats mentre es posa a to per afrontar un curs exigent, es fa difícil treure encara conclusions, però la suplència del migcampista d’Artà dijous passat a Lucerna va cridar l’atenció, i més tenint en compte que el 10 ja no havia disputat cap minut en la tornada contra l’Stjarnan disputada a Islàndia.

Acostumat a ser l’eix sobre el qual girava el joc del conjunt de Rubi l’any passat, David Gallego encara no li ha trobat encaix dins del seu 4-4-2, amb només dos futbolistes al mig del camp. “A Darder l’apassiona entendre el joc, i el fet de no acabar d’agafar la idea li genera inquietud”, va justificar el tècnic blanc-i-blau, que en acabar el partit contra el Lucerna va mantenir una conversa amb el d’Artà, que, per la seva banda, es va voler reivindicar davant els mitjans: “Tothom vol tenir tots els minuts i a mi m’agradaria jugar més, però som aquí per fer el que diu el mister”, va dir en finalitzar el matx.

Conscient de la importància de Darder, però, Gallego va tenir paraules d’ànim cap al d’Artà i va reforçar la idea de donar importància a tota la plantilla: “Al final del partit l’he felicitat per l’actitud que ha tingut. Sempre dic que els que inicien un partit no el guanyen, el guanyen els que l’acaben. El nostre èxit serà que no hi hagi titulars ni suplents.”

A LA BANQUETA

Després de no jugar a Islàndia, Darder va tornar a ser suplent contra el Lucerna

INDISCUTIBLE

Més de 3.000 minuts va jugar el d’Artà el curs passat entre la lliga i la copa

ADAPTACIÓ

El tècnic Gallego va explicar que el 10 encara no ha acabat d’assimilar els nous conceptes

‘Overbooking’ de jugadors al mig del camp

Divendres, Rufete parlava d’acabar d’ordenar les peces de la plantilla actual, i on sembla que més feina hi ha és a la demarcació de pivot. Amb el 4-4-2, David Gallego té ara mateix sis futbolistes per a dues posicions, sense comptar-hi Pol Lozano, del filial però amb dinàmica del primer equip. En aquest context, el club està buscant una cessió a Àlex López, que, tot i les bones maneres mostrades el curs passat, no es pot permetre un altre any sense minuts, mentre que Gallego haurà de gestionar els minuts amb un excés de migcampistes. “Tenim molts pivots i de molta qualitat, i això és un luxe. Tots són molt bons, també els que s’han quedat a Barcelona”, va dir el tècnic, que dijous va sorprendre convocant Lozano i deixant a Barcelona Granero i Iturraspe.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)