Espanyol

Campuzano fa una festa

Europa League. El pitxitxi del filial s’estrena amb l’Espanyol i es reivindica signant un doblet un dia després de la marxa de Borja Iglesias. Els locals no van donar cap opció al Lucerna

Espanyol 3 (3) lucerna 0 (0)

ESPANYOL:Diego López; Pipa, Lluís López, Bernardo, Dídac; Darder (Pol Lozano, 52’), Iturraspe, Granero; Vargas (Melamed, 55’), Víctor Campuzano (Javi Puado, 55’), Wu Lei.LUCERNA:Müller; Schwegler (Demhasaj, 73’) , Cirkovic, Alves, Kakabadze; Ndenge, Voca, Arnold; Eleke (Schürpf, 61’), Ndiaye (Sidler, 64’), Margiotta.GOLS:1-0 (3’) Wu Lei; 2-0 (27’) Campuzano; 3-0 (37’) Campuzano.ÀRBITRE:Jorge Sousa (portugal) va mostrar targeta groga a Arnold.ESTADI:RCDE Stadium. Partit de tornada de la tercera fase prèvia de l’Europa League. 13.214 espectadors van veure el partit en directe.

L’Espanyol va superar amb nota el duel contra el Lucerna i s’ha classificat per a l’última fase prèvia de l’Europa League, en què s’enfrontarà amb el Zorya Luhansk d’Ucraïna, que es va desfer del CSKA Sofia. Els blanc-i-blaus van necessitar poc més de mitja hora per liquidar el partit contra el Lucerna i, de retruc, una eliminatòria que ja estava enllestida amb el partit d’anada a Suïssa. Més enllà d’això, l’atenció del duel era esbrinar com evolucionada el projecte de David Gallego. El tècnic va sacsejar l’equip amb rotacions. El surienc ja va avisar en la prèvia que tenia al cap el partit de diumenge contra el Sevilla, el debut en la lliga. Calia buscar homes de refresc i donar oportunitats a futbolistes més habituals. El tècnic va revolucionar el seu onze amb nombrosos futbolistes, que van entrar en el partit endollats des del primer moment. La relaxació no es va veure enlloc. Vargas debutava al RCDE Stadium, on Campuzano i Wu Lei formaven el trident d’atac. Pipa, al lateral dret, en detriment de Javi López, també disposava de minuts i debutava amb el primer equip. Lluís López feia parella a l’eix central amb Bernardo. Marc Roca es va quedar fora de la llista, Víctor Sánchez ho veia des de la banqueta i la medul·lar era per a Iturraspe, Darder i Granero.

Tres minuts va trigar l’Espanyol a signar el primer gol. Wu Lei va marcar de cap després d’una bona jugada de Matías Vargas per l’esquerra que va desbordar la defensa i en què va assistir el xinès. Era el pròleg del que vindria. El Lucerna era incapaç de treure la pilota des del darrere amb una certa traça, i l’Espanyol era una allau de joc sense fre.

Enmig de la festa local qui es va erigir en el gran protagonista va ser Víctor Campuzano. El jove del filial debutava ahir amb el primer equip i no podia tenir una estrena més vitamínica. Doblet de killer i mirades de satisfacció de David Gallego i el seu ajudant, Carlos Castro, des de la banqueta. I era ben justificat. El primer gol va arribar amb un xut creuat que va superar Müller. El segon era la cirereta a una jugada de tot l’equip que va culminar el davanter mostrant una efectivitat endimoniada. David Gallego coneix a la perfecció Campuzano, i va ser la seva resposta un dia després de la sortida de Borja Iglesias al Betis i amb Facundo Ferreyra reservat per a la lliga. Als seus 22 anys li donava l’alternativa a Europa i responia de la millor manera que sap i com fan els davanters amb estrella: amb gols. El pitxitxi de l’Espanyol B, amb 15 gols, té la confiança de Gallego que també el va dirigir amb èxit en el juvenil A abans de marxar el 2016 al Madrid Castella. L’any passat, Gallego el va recuperar i ahir el va fer debutar en una nit màgica per al jove davanter. Un futbolista que li tocava tenir fitxa del primer equip però que va seguir el consell de Gallego de mantenir dorsal del filial tot i cobrar com a professional d’elit per no estancar la seva progressió, òrfena de minuts. Ahir va retornar la confiança a Gallego, i qui sap si estem davant el naixement d’un recanvi fiable per a la davantera a mitjà termini. De moment l’Espanyol continua buscant omplir el buit de Borja Iglesias, però Campuzano ha aixecat la mà demanant una oportunitat.

Carrusel de debuts

Amb el partit sentenciat, el duel va servir per veure més debuts. Pipa i Campuzano ho van fer en l’onze titular i després s’hi van sumar Nico Melamed, una de les perles del planter encara en edat juvenil, i Pol Lozano. Un cop d’efecte que deixa clar la força del planter blanc-i-blau. Un pòquer d’estrenes per a un equip a tot gas.

El Zorya Luhansk d’Ucraïna serà l’últim adversari de la fase prèvia de l’Europa League

EL PRÒXIM RIVAL

Els debuts? Aquí es treballa el planter molt bé, però jo no regalo res. Han de treballar per jugar
David Gallego
entrenador de l’espanyol
Hem aconseguit passar a la fase final, que era el nostre objectiu. Fàcil? Crec que ho ha estat pel nostre joc i com estem
En cada partit ens trobem millor i seguim creixent. M’ha agradat el compromís dels jugadors i l’amplitud de la plantilla
És un somni debutar a Cornellà i marcar dos gols. Espero que siguin els primers de molts més i tenir més oportunitats
Els companys m’ho han posat molt fàcil. El tècnic m’ha dit que estigués tranquil. Ara a seguir treballant
Víctor Campuzano
davanter de l’espanyol
Campuzano, Nico Melamed, Pipa i Pol Lozano van debutar ahir amb el primer equip
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)