Espanyol

Un bany de realitat

Els deixebles de Gallego cauen en el seu debut en la lliga contra un Sevilla superior en tot moment

L’Espanyol ha mostrat les seves deficiències contra un adversari molt hermètic al darrere i eficaç en atac

Espanyol 0 sevilla 2

SEVILLA:Vaclík, Jesús Navas, Diego Carlos (Koundé, 74’) Carriço, Reguilón, Fernando, Jordán, Óliver Torres (Gudelj, 75’), Ocampos (Munir, 60’), Nolito, De Jong. ESPANYOL:Diego López, Javi López, Lluís López, Naldo, Dídac, Melendo, Víctor Sánchez (Sergi Darder, 63’), Marc Roca, Matías Vargas, Ferreyra (Calero, 81’), Wu Lei (Campuzano, 69’). GOLS:0-1 (43’) Reguilón; 0-2 (86’) Nolito.ÀRBITRE:Martínez Munuera (col·legi valencià) va mostrar targeta groga a Reguilón (38’); Ocampos (49’); Víctor Sánchez (51’); Vargas (59’).PÚBLIC:1a jornada del campionat de lliga a l’RCDE Stadium. 19.832 espectadors van veure el partit en directe.

L’Espanyol de David Gallego s’estrenava en la lliga. Des del primer minut, els barcelonins ja van veure que la realitat de la competició està molt lluny del nivell de la prèvia de l’Europa League. El Sevilla, un dels equips més preparats del campionat, aviat va avisar de les seves intencions. Equip perfilat i treballat en la pressió alta, tenia mastegats els seus automatismes de joc. Una disposició tàctica ben orquestrada malgrat els onze fitxatges fets aquest estiu i el canvi d’entrenador. L’Espanyol s’ennuegava amb la pressió alta del rival i li costava molt fer les transicions ofensives. La dinàmica dels primers minuts va ser una constant durant tot el partit. Un Espanyol que va veure com un gol de Reguilón abans del descans i un altre de Nolito servien per encaixar la primera derrota del curs i la primera de l’era Gallego. Un equip molt desdibuixat i que en cap moment es va trobar còmode al terreny de joc. Un conjunt massa estàtic en atac, sense idees, per inquietar el Sevilla. Els barcelonins van caure de ple en el parany tàctic dels andalusos, que van viure amb relativa comoditat el partit. Es va jugar al que el Sevilla va voler i el compàs del duel el va marcar el conjunt visitant. Marc Roca estava massa sol per tenir una sortida neta de pilota i quan superava una línia de jugadors andalusos les faltes tàctiques eren recurrents per tallar la fluïdesa dels atacs locals. David Gallego es desesperava a la banda per la falta de recursos dels seus futbolistes. La cosa va millorar, un xic, després de l’aturada d’hidratació. L’Espanyol va gaudir de deu minuts de lucidesa, amb un moviment ràpid de joc interior. Fins llavors, la constant eren pilotes llargues per aprofitar la velocitat de Wu Lei i Vargas. L’argentí va tenir la millor ocasió blanc-i-blava amb un xut des de la frontal que va obligar Vaclik a enviar la pilota a córner. El guió es recargolava sense un domini clar de cap dels dos equips i semblava que l’empat seria el marcador parcial per anar al descans. Però Reguilón el va trencar després d’una jugada embolicada a l’interior de l’àrea. Diego López va evitar el primer xut que va impactar al travesser. El lateral va agafar el refús i va enviar la pilota al fons de la porteria. Els jugadors de l’Espanyol reclamaven falta en l’inici de la jugada sobre Ferreyra, però el gol va pujar al marcador. Cop per a la moral dels blanc-i-blaus, que s’abocaven a una segona part en què estaven obligats a remuntar si volien sumar algun punt en la primera jornada de lliga contra un Sevilla que, sense desplegar un futbol gaire vertical, es veia amb un premi majúscul.

El partit es va enteranyinar encara més després del descans. El Sevilla utilitzava la duresa per aturar les intencions de remuntada de l’Espanyol. Martínez Munuera va xiular un penal a favor de l’Espanyol per mans de Diego Carlos, però a instàncies del VAR va corregir la seva decisió per una falta anterior de Ferreyra. L’acció va encendre més els ànims de la parròquia blanc-i-blava, que veia com la permissivitat de l’àrbitre amb les constants faltes del Sevilla era un avantatge per als andalusos. L’Espanyol necessitava asserenar-se i buscar una mica de pausa i tranquil·litat en el seu joc. Massa foc d’encenalls en atac i sense cap ocasió clara per inquietar els dominis de Vaclik. Gallego buscava més dinamisme i possessió i va donar entrada a Darder per Víctor Sánchez a la medul·lar. L’Espanyol no trobava el seu lloc i el tècnic surienc va tornar a sacsejar l’onze amb l’entrada de Calero, que debutava amb la samarreta blanc-i-blava, per Ferreyra. Els locals es posaven amb una línia defensiva amb tres centrals i els laterals molt oberts per eixamplar el camp. No va servir de res. El Sevilla va fer el segon de la pitjor manera. Un fora de banda el va aprofitar Nolito, que es va perfilar davant la passivitat dels centrals de l’Espanyol i, sense oposició, va signar el segon, el de la sentència. Trist Espanyol. Inoperant en atac i sense idees per trencar la pressió alta del Sevilla durant els noranta minuts. Li tocarà treballar per mostrar un nivell molt més alt, ja que no va trobar la màgia dels seus futbolistes més destacats. Perduts en la pressió alta d’un Sevilla que va imposar el seu estil i que va assolir la victòria amb tot mereixement.

La lliga ha obert els ulls a un Espanyol que necessita aplicar millor els seus recursos i tenir un repertori més extens per superar la pressió alta d’un Sevilla que el va sotmetre del començament fins al final. Un conjunt, l’andalús, que s’ha gastat 150 milions d’euros, que ara està un graó per sobre de l’Espanyol i que ahir va demostrar que serà un dels grans animadors de la lliga en la zona alta de la taula. L’Espanyol encara està en fase de formació i necessita més eines per calibrar millor el seu joc. El factor temps ha de posar les coses a lloc.

LA CLAU DEL MATX

El gol de Reguilón, a tocar del descans, va marcar el guió del partit en contra dels locals