Espanyol

Toca lliga a Mendizorrotza

La prèvia. Després d’encarrilar la seva classificació per a la fase de grups de l’Europa League, l’Espanyol de David Gallego buscarà els primers punts en la lliga aquesta tarda, contra l’Alavés

L’Espanyol mirarà de corregir, a Vitòria, el mal inici en la lliga després de la derrota de la primera jornada contra el Sevilla, a l’RCDE Stadium. L’Alavés d’Ander Garitano es presenta com un rival de consideració, contra el qual no es pot badar. A Mendizorrotza, amb el suport del seu públic, que la setmana passada el va empènyer a sumar els tres primers punts, contra el Llevant, l’equip basc és especialment perillós. Amb tot, David Gallego ha anunciat que els seus jugadors sortiran, com sempre, a buscar el partit. “L’Alavés és un equip molt sòlid i difícil de guanyar. Molt compromès amb l’esforç, perillós a pilota aturada i, en atac, amb moltes possibilitats. Un rival de màxima exigència, que es fa fort a casa seva, amb la seva gent”, comentava ahir el tècnic. “Com sempre, hem de mirar on els podem fer mal. A partir d’aquí, decidirem quina estructura i quins jugadors utilitzem. Però la idea és la mateixa sempre. No crec en els sistemes, sí en una idea de joc”, sentenciava també. Gallego, en tot cas, vol que, al final dels 90 minuts d’avui, l’Espanyol “hagi guanyat o hagi estat mereixedor de fer-ho.”

L’entrenador blanc-i-blau es mostra satisfet de l’evolució dels seus futbolistes en les darreres setmanes i, abans del partit d’aquesta tarda, valora especialment la remuntada que van protagonitzar dijous, en el duel d’anada de l’última eliminatòria prèvia a la fase de grups de l’Europa League. “Contra el Zorya ens vam adonar que ja s’ha acabat la pretemporada i que comença la competició. El nivell en la segona part és el que volem i el que cal rescatar. Cada vegada estem més endreçats”, va manifestar, en aquest sentit. “L’equip millora i creix dia rere dia. Sabem on som i on volem arribar, no sortim del camí, creiem cegament en el que estem fent”, hi va afegir. Gallego va lamentar, d’altra banda, el fet que només hagi disposat d’un dia per preparar l’enfrontament contra l’Alavés, per bé que espera que aquesta situació es repeteixi moltes vegades, perquè “serà senyal” que estan “vius a l’Europa League.”

El cansament acumulat en els últims dies farà que ben segur que hi hagi canvis en l’onze de l’Espanyol. Així, s’espera el debut de Corchia al lateral dret i el retorn de Melendo al mig del camp i de Bernardo a l’eix defensiu, a més de la presència del jove Campuzano al davant, acompanyant Facundo Ferreyra. Descansarien Javi López, Lluís López, Sergi Darder, Granero i Wu Lei, que van ser titulars contra el Zorya i que acumulen molts minuts de joc a les cames. “Tenim una plantilla àmplia, com es va demostrar dijous i com es demostrarà a Vitòria. Disposem de jugadors de molt de nivell i m’alegra haver de respondre pels que deixo a la banqueta. Això vol dir que tinc moltes opcions per escollir”, considera, molt optimista, David Gallego.

Per la seva banda, l’Alavés entoma el partit amb importants baixes a l’eix defensiu. A més de no poder disposar de Víctor Laguardia i Ximo Navarro, per lesió, Asier Garitano ha perdut aquesta setmana Guillermo Maripán, un dels seus puntals, que ha estat traspassat al Mònaco. “Ens haurem d’adaptar a la seva marxa per poder competir”, va manifestar, divendres passat, l’entrenador nascut a Bergara. “No esperava cap sortida, el que esperava era alguna incorporació”, va etzibar també. En qualsevol cas, Garitano es veurà obligat a modificar la seva parella de centrals i, pel que sembla, apostarà per l’italobrasiler Rodrigo Ely i per l’exespanyolista Rubén Duarte, que passaria del lateral esquerre al centre de la defensa i deixaria el seu lloc habitual al jove Tachi. Pel que fa a la resta de l’onze, sembla clar que s’hi mantindran Tomás Pina, Manu García i Mubarak Wakaso, al centre del camp; que Aleix Vidal i Luis Rioja ocuparan les bandes, i que el golejador Joselu Mato repetirà com a home més avançat.

Gallego: “Que s’acabi el mercat”

Ara que s’acosta el final del mercat d’estiu, l’actualitat de l’Espanyol inclou, inevitablement, la possible marxa d’algun dels jugadors més importants de la plantilla de David Gallego. Una circumstància que, com és lògic, no agrada gens al tècnic de Súria. En aquest sentit, es va mostrar irònic en la roda de premsa d’ahir: “Estic desitjant que s’acabi el mercat, perquè l’Espanyol ha estat notícia des del primer dia. Vull que s’acabi per poder centrar-nos al cent per cent en nosaltres mateixos i perquè els altres clubs deixin de mirar-nos”, va dir. Tot plegat, mentre al club blanc-i-blau continuen pendents de Marc Roca i el seu possible traspàs al Bayern de Munic.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)