Espanyol

espanyol

alavés 0 - 0 espanyol

‘O Pulpo’ fa bo l’empat

Diego López salva un punt a Mendizorrotza amb dues aturades de traca en el temps afegit

L’Espanyol no troba el camí per fer mal a un Alavés molt conservador que va viure de les errades i la imprecisió catalanes

alavés 0 Espanyol 0

ESPANYOL:Diego Lóepz, Corchia (Javi López, 90’), Naldo, Fernando Calero, Dídac; Marc Roca, Víctor Sánchez, Darder; Melendo (Wu Lei, 70’), Vargas, Campuzano (Ferreyra, 80’). ALAVÉS:Pacheco; Martín, Ely, Rubén Duarte, Marín; Pina; Aleix Vidal, Manu García (Joselu, 55’), Wakaso, Luis Rioja (Borja Sainz, 67’), Lucas Pérez (Pere Pons, 81’). GOLS:Cap.ÀRBITRE:Prieto Iglesias (col·legi navarrès) va mostrar targeta groga a Pina (7’); Wakaso (39’); Dídac Vilà (55’); Aleix Vidal (83’).PÚBLIC:2a jornada del campionat de lliga a l’estadi de Mendizorrotza. 14.567 espectadors van veure el partit en directe.

Partit de digestió lenta el que es va viure ahir a Mendizorrotza, on Diego López es va erigir en el gran heroi fent dues aturades de traca i mocador per salvar un duel que semblava condemnat a l’empat. L’Alavés, conservador de mena, encara va esmolar més el seu perfil profilàctic per les baixes de Laguardia i Ximo Navarro i el traspàs recent de Maripán. Garitano va apostar per reconvertir l’exjugador blanc-i-blau Rubén Duarte, lateral esquerre, en central.

L’Espanyol va intentar treure’s el ritme lent de partit al qual l’exposava l’Alavés. Un guió de pilotes llargues i segones jugades per buscar alguna superioritat en atac. L’Espanyol està més programat per tocar i remenar la pilota i en aquest context pateix massa o, més ben dit, no treu tot el potencial que té a les cames, i si acumulen càrrega de partits encara es fa més complicat tenir el cap clar. Durant tota la primera part, l’Espanyol no va fer cap xut entre els tres pals de la porteria de Pacheco, i el primer, i únic, no va arribar fins al minut 60. L’Alavés tampoc. Li era igual. Vivia de l’error aliè. L’Espanyol es contagiava d’aquest joc de l’Alavés sense remissió i l’únic antídot era l’animositat de Matías Vargas. Només ell va aportar clarividència blanc-i-blava al matx.

Els nous trepitgen fort

David Gallego continuava fent equilibris en les seves alineacions. Les rotacions ja són el pa de cada dia, i si l’Espanyol elimina el Zorya diumenge, seran d’una quotidianitat rotunda. Ahir, a diferència del partit contra els ucraïnesos, el surienc va fer set canvis en l’onze. Facundo Ferreyra i Wu Lei descansaven. Era titular el jove Campuzano i es tornava a apostar per un 4-3-3 com es va fer contra el Zorya. L’altra gran novetat era la presència de Corchia. El francès debutava amb la samarreta de l’Espanyol després de la seva presentació divendres, i la millor ocasió de l’Espanyol, en tot el partit, va ser seva. Bon xut del lateral, que Pacheco va enviar a córner. El cronometre marcava l’hora de partit. Aquesta va ser l’única rematada entre els tres pals d’un Espanyol massa imprecís en els últims metres, però aplicat en defensa. Corchia va debutar amb bones sensacions, si bé la seva empenta es va diluir amb el pas dels minuts. Fernando Calero, primera titularitat en la lliga, continua mostrant les seves grans qualitats. Ahir va ser providencial blocant un xut de Joselu a boca de canó. La seva velocitat és una assegurança. I seguint amb la tripleta de futbolistes destacats, també hi figura Matías Vargas. L’argentí va deixar un parell de jugades de velocitat i control que van trencar la línia defensiva local. Només el van aturar a còpia de faltes. El monito carbura i dona a l’Espanyol uns ingredients que li faltaven: la capacitat de crear superioritat en l’un contra un. Un material preuat en el futbol modern quan els partits i les defenses es tanquen amb pany i forrellat. Només ha jugat un grapat de partits amb l’Espanyol, però se li nota una maduresa lluny de l’edat que marca el seu passaport. Ahir va ser l’únic capaç de trencar la teranyina de l’Alavés. Però no només això: la seva predisposició en tasques defensives el fa un futbolista molt complet i en els últims minuts va perseguir el seu marcador per recuperar una pilota després d’una pèrdua.

La creu del matx van ser Marc Roca i Melendo. El mig va fer un partit molt per sota del seu nivell. Imprecís en totes les accions i desordenat en els seus moviments. No semblava ell i no va tenir el dia. Melendo, el seu millor soci, va viure un partit en paral·lel. Mendizorrotza, l’estadi que el va veure debutar fa tres anys, es va convertir en una tortura. Partit gris i nefast del davanter, que es va veure ofegat per la força centrifugadora de la defensa local.

Amb aquests dèficits i virtuts va caminar l’Espanyol a Mendizorrotza. Un equip amb la benzina justa i en què l’encert de Diego López, amb dues grans aturades en el temps afegit, va evitar que el partit acabés amb derrota. Un punt d’or gràcies a O Pulpo que ha de servir per agafar més forces amb vista als propers enfrontaments. El primer, dijous contra el Zorya, el duel clau d’aquesta primera fase de la temporada per ser en la fase de grups de l’Europa League.

ELS VESTIDORS

No tinc cap queixa. L’empat és un empat. Els porters hi són per donar punts i Diego és un gran porter i ho ha demostrat en un moment clau
Tenim gent que ens dona punts i ens els ha donat Diego. Ja sabem com són els partits aquí
Víctor Sánchez
MIGCAMPISTA DE L’eSPANYOL
El joc ha estat molt igualat i el més just és un empat. Ens ha faltat fer un gol i tenir més pausa en el nostre joc, però això vol temps i ho sé
Tenim un bon compromís defensiu i moltes coses que m’agraden, es veurà un gran Espanyol
David Gallego
entrenador de l’Espanyol
Estic content amb el debut. Em trobo molt còmode amb aquest sistema i em beneficia
Sébastien Corchia
lateral de l’Espanyol

Calleri serà avui de l’Espanyol

L’Espanyol anunciarà en les properes hores la incorporació de Jonathan Calleri com a nou jugador blanc-i-blau. El futbolista té previst passar la revisió mèdica avui a Barcelona i signar el seu contracte de cessió per una temporada amb opció de compra a final de curs. “Calleri? No parlo de jugadors que encara no són meus”, va dir Gallego, que ahir va apostar per Campuzano com a referència ofensiva. El futbolista del planter va acabar amb tres punts de sutura al cap per una topada amb Rodrigo Ely.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)