Les ombres són reals

L’Espanyol topa amb la realitat de la lliga contra un Granada que, amb molt poc, despulla les seves deficiències

La feblesa defensiva és la nota més preocupant d’un equip desconnectat i, per moments, erràtic

Espanyol 0 granada 3

EQUIP:Rui Silva, Víctor Díaz, Germán, Duarte, Quini, Montoro, Yangel, Puertas, Fede Vico (Azeez, 55’), Darwin Machís (José Martínez, 76’), Soldado (Carlos Fernández, 66’). ESPANYOL:Diego López, Corchia, Naldo, Calero, Dídac; Darder, Víctor Sánchez (Ferreyra, 71’), Marc Roca, Melendo; Matías Vargas, Wu Lei (Calleri, 66’). GOLS:0-1 (13’) Puertas; 0-2 (68’) Carlos Fernández; 0-3 (75’) Azeez.ÀRBITRE:Soto Grado (La Rioja) va mostrar targeta groga a Corchia (2’); Yangel (31’); Naldo (39’), Carlos Fernández (83’).PÚBLIC:3a jornada del campionat de lliga al RCDE Stadium. 20.870 espectadors van veure el partit en directe. Es va guardar un minut de silenci per la mort de la filla de l’exseleccionador espanyol Luis Enrique.
L’Espanyol no ha fet cap gol en les tres primeres jornades de lliga
Arriba a l’aturada amb només 1 punt de 9; el marge de millora és gran

El Granada va despullar l’Espanyol. Els andalusos en van tenir prou amb un futbol pràctic i pragmàtic per emportar-se els tres punts. Les ombres es van imposar a les llums de l’Europa League, i els senyals d’alerta són ben evidents. L’Espanyol de la lliga encara no ha fet cap gol i arribarà a l’aturada d’aquesta competició instal·lat en zona de descens. Però la dinàmica és preocupant. La fatiga de l’Europa League pot ser un dels arguments, però la grisor mostrada afecta els fonaments del joc. El Granada, acabat de pujar a primera, amb molt poc va fer molt mal. L’Espanyol és un equip desestructurat, i aquí rau la preocupació i la necessitat urgent de millora per no convertir un curs il·lusionant en un suplici. I és que l’Espanyol va viure un calvari constant i es va flagel·lar amb errors defensius impropis d’un equip que juga en competició europea. I ha de tenir en compte que l’únic punt sumat, fins ara, va ser gràcies a una doble aturada de Diego López a Vitòria.

L’Espanyol va iniciar el partit massa perdut. Una manca d’intensitat inicial que va aprofitar el Granada per percudir en atac. Naldo i Calero evitaven els dos primers gols in extremis, traient la pilota dels peus de Soldado quan aquest ja encarava la porteria. L’Espanyol es treia la son amb una bona jugada de Corchia per la banda dreta. Tot i això, li costava tenir una sortida neta de pilota. Darwin Machís era un corcó. Els andalusos, sense ser dominadors, eren molt verticals per arribar a la zona de perill. El veneçolà va executar un bon xut que Diego López va rebutjar. Puertas agafava el rebuig per fer el primer. No s’havia arribat al quart d’hora i el partit es posava costa amunt per als barcelonins, molt ofegats. Només Matías Vargas posava llum. L’argentí era omnipresent tant per la banda esquerra com per l’interior. Així es va inventar dues passades filtrades a Wu Lei i Corchia que no van trobar porteria. L’Espanyol jugava amb Wu Lei com a referència ofensiva. Ferreyra i Calleri, els dos teòrics homes gol de l’equip, descansaven a la banqueta. El Granada, amb un futbol pràctic, tenia més verí. En una jugada de córner va acaronar el segon i en un centre xut també ho va provar, però Diego López va evitar problemes majors. L’Espanyol buscava trencar la defensa andalusa, i la jugada de més perill, de tota la primera part en clau blanc-i-blava, portava el segell de Víctor Sánchez. Canonada del rubinenc que va sortir, per poc, per sobre del travesser. L’Espanyol necessitava millorar, urgentment, en una primera part massa grisa, sense consistència i amb moltes imprecisions en defensa. Unes ombres que ja es van veure en l’últim duel de l’Europa League contra el Zorya. El Granada, amb poc, havia fet molt de mal als blanc-i-blaus. La desconnexió a la medul·lar era preocupant i no es veia un fil discursiu global de tot l’equip. Falta harmonia i un joc més coral. Només les individualitats de Matías Vargas aportaven una certa lluminositat.

El descans no va servir per canviar les idees d’un Espanyol massa espès amb la pilota, i malgrat el seu teòric domini territorial, veia com el Granada, amb molt poc li creava molts dubtes. Però l’Espanyol es va aixecar de la seva letargia. Wu Lei va posar a prova Rui Silva; el rebuig d’aquest va ser per a Marc Roca, i el porter va tornar a fer una gran aturada per evitar l’empat. L’Espanyol va necessitar una hora per fer el seus primers xuts entre els tres pals. Aquesta doble acció va esperonar els barcelonins durant uns minuts de bon joc. Un miratge. L’Espanyol se suïcidava. Marc Roca va regalar una pilota a la frontal a Machís. El veneçolà va xutar, Calero va evitar el gol a la ratlla i Carlos Fernández, atent, va marcar aprofitant el rebuig. El davanter acabava d’entrar per Soldado en un doble canvi en què Gallego va fer debutar Jonathan Calleri. Cop mortal per a un Espanyol que vivia una autèntica tortura. El surienc buscava la remuntada fent entrar Ferreyra. Res a fer. Machís, el millor del partit, va assistir al primer pal, on Azeez es va avançar a la defensa per fer el tercer. Marxa fúnebre al RCDE Stadium. L’afició desfilava cap a casa preguntant-se què carai li passa, al seu equip. Ara arriba l’aturada de lliga, però David Gallego necessita sintonitzar el seu equip i sacsejar totes les línies per millorar, de manera decidida, el joc i el futbol del conjunt. Les prestacions mostrades en la prèvia de l’Europa League eren suficients per anar cremant etapes, però la lliga ha despullat un Espanyol que marxarà a l’ aturada amb només 1 punt de 9 i en zona de descens. Un inici pobre que s’haurà de corregir de manera immediata. El marge de millora és gran i la qualitat de la plantilla és evident.