Espanyol

Bernardo espera el seu torn

Marginal. És el central menys utilitzat per David Gallego en aquest inici de temporada. Inèdit en la lliga, la seva participació es redueix a només dos partits de la prèvia de l’Europa League

Bernardo Espinosa ha arribat aquest estiu per reforçar la defensa de l’Espanyol. El futbolista arribava cedit del Girona, amb una opció de compra, i, de retruc, es mantenia jugant a primera divisió, una prioritat per a ell. L’adaptació a l’Espanyol no està sent del tot fàcil per al colombià, de dilatada trajectòria en el futbol estatal. I això que Bernardo iniciava la seva nova etapa com a blanc-i-blau amb el marge temporal al seu favor: va ser la primera contractació de l’era Gallego. Fins ara la seva participació sota les ordres del surienc es resumeix en dos partits. 180 minuts en dos duels de la prèvia de l’Europa League contra l’Stjarnan islandès, a Reykjavík, i amb el Lucerna al RCDE Stadium. Dos tràmits per a l’Espanyol que ja havia golejat islandesos i suïssos en l’anada. La resta d’enfrontaments de competició europea Bernardo els ha vist des de la banqueta. La seva participació en lliga és nul·la. De moment no ha disputat cap minut en la competició estatal i contra el Sevilla, en el primer partit de lliga, no va anar ni convocat. El colombià va iniciar la pretemporada com a teòric tercer central. Venia a ocupar el lloc d’Óscar Duarte, que va marxar lliure al Llevant. L’Espanyol aconseguia un futbolista madur i ampliava el seu fons d’armari davant una temporada força exigent. És un home cridat a donar alternança en l’eix central i dosificar els esforços físics. De moment, i vistes les seves estadístiques, ha perdut aquest rol i, ara mateix, és el quart central per a David Gallego. Una situació molt diferent de la que va viure a Montilivi. A Girona era un home clau per a Pablo Machín i també per a Eusebio, que el tenia com a home fix a la rereguarda.

Bernardo ha vist com Lluís López ha agafat protagonisme amb Gallego. El central del planter coneix a la perfecció el sistema de Gallego, amb qui ha conviscut els últims anys. Així ha disputat un partit en lliga i cinc duels de l’Europa League, en total 540 minuts. Naldo ha jugat tots els minuts possibles en lliga i ha disputat tres més en l’Europa League: en total 540 minuts, els mateixos que Lluís López. Fernando Calero, l’últim d’arribar a la defensa per ocupar el lloc d’Hermoso, ha disputat 188 minuts en la lliga i dos partits sencers en l’Europa League. Una suma que puja la seva participació a 368 minuts i supera, amb escreix, Bernardo. El colombià haurà de continuar treballant per buscar la seva oportunitat, però amb les xifres a la mà és l’últim de l’escalafó dels centrals i ha d’esperar el seu torn.

QUART CENTRAL

Fitxat aquest estiu del Girona, ara és l’última tria de David Gallego a l’eix

NOVA SITUACIÓ

Acostumat a jugar-ho tot a Montilivi, ara ha d’esperar la seva oportunitat

PARTICIPACIÓ

180
minuts.
Són els que ha jugat el colombià d’un total de 900 minuts possibles.

David López elevarà la competència en l’eix central

David Gallego té ara quatre centrals en nòmina, però la situació farà un tomb en les pròximes setmanes amb l’alta competitiva de David López. El santcugatenc està preparant, des de fa deu dies, el seu retorn a la gespa. El jugador, com va indicar aquesta mateixa setmana, no es vol marcar cap mena de termini per a la seva tornada en partit oficial, però el seu retorn veurà la llum a finals d’aquest mes de setembre, si les seves sensacions són bones i no té cap recaiguda muscular; un contratemps habitual en aquests períodes llargs de baixa després d’una operació de lligaments.

La tornada de David López tindrà un impacte directe en l’eix central. El santcugatenc és el jugador de la plantilla que millor interpreta la lectura tàctica dels partits i això és una solució molt poderosa per a un Gallego que vol ordenar el joc des del darrere, i encara més veient la inconsistència en la contenció de l’equip blanc-i-blau en aquest inici de lliga, i un complement ideal per a Calero. Tot i que també pot actuar de migcampista defensiu, el seu lloc d’origen, ha evolucionat en els últims tres anys com a central habitual. Una posició que ha maximitzat les seves virtuts gràcies a la seva sortida neta de pilota.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)