Espanyol

Un partit per enlairar-se

Espanyol. L’equip de Gallego busca a Ipurua el primer triomf en lliga, una victòria balsàmica per redreçar el rumb contra un rival també necessitat

David Gallego va arribar ahir als cent dies com a entrenador i superarà el període de gràcia avui a Ipurua. El tècnic ha viscut aquests dies a una velocitat trepidant, una contrarellotge en què tenia marcat en vermell la classificació per a l’Europa League. Gallego és d’aquelles persones passionals que es mouen pels objectius a curt termini. Una manera de motivar-se ell i també el grup de jugadors a les seves ordres. L’etapa reina culminava en la lligueta de l’Europa League i el surienc ho va aconseguir. Pel camí, el surienc s’ha deixat aquella aura de líder que va enamorar la parròquia blanc-i-blava. “Em sento igual però en una situació diferent, hi ha altres condicionants. Estic com em sento sempre, molt il·lusionat i agraït, em sento estimat pel club i l’afició. L’equip va en la mateix sintonia i hi ha una capacitat de creixement i de treball de tot el que m’envolta molt positiva. Estic content, il·lusionat i motivat per aconseguir el que volem amb aquest equip tot i que no és fàcil. Convençut que farem bon any però no penso a llarg termini, només a fer un bon entrenament i un bon partit”, va argumentar el preparador a tall de balanç dels cent primers dies a la banqueta.

El sabor amarg de la lliga ha afectat el seu predicament entre l’entorn blanc-i-blau. El període de gràcia és fràgil i la memòria, molt selectiva. David Gallego jugarà, avui, a Ipurua un partit d’aquells que poden marcar una trajectòria. El joc del seu equip està sota la lupa. Tothom mirarà el duel amb el microscopi per veure les millores en aquesta aturada de la lliga. Una primera bala, que no serà de fogueig, i que obrirà una marató de set partits en 21 dies. L’aturada de lliga, pels partits de seleccions, era un oasi que necessitava el tècnic i el grup. L’equip ha tingut un desgast físic important i aquestes dues setmanes per agafar forces han de servir per veure un millor Espanyol. “Aquests dies hem treballat, sobretot, l’aspecte físic”, va dir. Sense voler-se justificar, és evident que la càrrega de partits, per l’Europa League, ha condicionat el joc de l’Espanyol. La prova fefaent va ser el matx contra el Granada. “Quan un no està bé físicament costa competir, però era un procés normal. Pel que fa a les sensacions, no estem al nivell que ens agradaria, però el primer era millorar la condició física i aquests dies ens han anat molt bé. Estic molt tranquil, sabem que és un procés”, va assenyalar el surienc. Els resultats de la lliga marquen i l’Espanyol necessita un triomf balsàmic per apuntalar la millora en el joc –encara no ha marcat cap gol– i, de retruc, les sensacions col·lectives. “Entenc que hi hagi part de la premsa i de l’afició que estigui inquieta. Pel que fa als resultats, d’una banda hem de tenir en compte que acabem de classificar-nos per a una competició europea dotze anys després i ja és tot un èxit. De l’altra, és cert que només tenim un punt en la lliga però tot just és la tercera jornada i queden molts punts. No hem de ser tan alarmistes.”

L’Espanyol tindrà al davant un equip en la mateixa situació classificatòria: un punt de nou possibles, però amb la diferència d’haver jugat tots els partits a fora per obres al seu estadi. Avui debuten davant la seva afició i Mendilibar té clara la recepta. “Hem de jugar a mort des del començament, sent nosaltres, sent agressius contra un Espanyol que està com nosaltres i vindrà a guanyar”, va subratllar el basc.

LES FRASES DELS TÈCNICS

Entenc que hi hagi gent inquieta però tot just és la tercera jornada i no hem de ser tan alarmistes
David Gallego
entrenador de l’Espanyol
Hem de jugar a mort des de l’inici contra un equip que està en la nostra mateixa situació
José Luis Mendilibar
entrenador de l’Eibar

David Gallego i el canvi de perfil

El tècnic va tornar a posar-se davant dels micròfons després de dues setmanes. El gest del surienc era totalment diferent de les últimes compareixences de premsa. Més somrient i relaxat en totes les seves respostes, Gallego va donar una imatge de tranquil·litat inequívoca. Per moments, el català, que ahir va arribar als cent dies al capdavant de la banqueta, va recordar l’entrenador tranquil i assossegat que es va presentar en societat el 7 de juny.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)