Espanyol

Les alegries, lluny de casa

Espanyol. L’equip blanc-i-blau, encara en procés de construcció, ha fonamentat el seu creixement a domicili, on ha aconseguit els quatre punts que té ara al seu caseller

L’Espanyol de David Gallego va veure la llum a Ipurua. Una remuntada exprés en tres minuts gràcies a la màgia de Matías Vargas i la velocitat de Pedrosa. L’equip va capgirar el gol inicial amb jugades individuals. On no arriba el futbol s’imposa la qualitat. El conjunt blanc-i-blau ha demostrat que sap competir lluny de casa. Un territori històricament hostil per a l’Espanyol, al qual sempre li ha costat establir bones dinàmiques lluny de l’escalfor de l’RCDE Stadium. La victòria contra l’Eibar i l’empat contra l’Alavés així ho certifiquen. Els barcelonins han estat invictes a domicili i els quatre punts que sumen en el seu caseller són gràcies a la bona actuació a fora. A més, l’estadística de David Gallego encara és més immaculada. El tècnic no ha perdut cap partit lluny de l’RCDE Stadium des que és tècnic del primer equip. En la seva primera etapa a la banqueta, com a relleu d’urgència pel comiat de Quique Sánchez Flores el 2018, el surienc va guanyar a Montilivi (0-2), al Wanda Metropolitano (0-2) i a San Mamés (0-1). És a dir, de cinc partits de lliga jugats a domicili ha sumat quatre victòries i un empat: 13 punts de 15 de possibles. Uns registres espectaculars als quals cal sumar la bona targeta de presentació a l’Europa League, on va sumar dues victòries contra l’Stjarnan (1-3) i el Lucerna (0-3) i un empat contra el Zorya (2-2). Aquesta bona dinàmica ha donat aire al tècnic blanc-i-blau per treballar amb més tranquil·litat i fer un salt de qualitat a casa. Els blanc-i-blaus tenen dos duels seguits a l’RCDE Stadium aquesta setmana: dijous contra el Ferencváros a l’Europa League i diumenge, en la lliga, contra la Real Sociedad. Dues pedres de toc per calibrar la millora efectiva i continuar eixamplant el marge competitiu d’un equip encara en construcció i que necessita bons resultats per bastir el seu creixement efectiu. “No ens hem tret un pes de sobre, però sí que era important sumar punts en la lliga perquè la competició està molt igualada i així evites estar en situacions complicades i podrem tenir un futbol més còmode i amb menys pressions”, va precisar ahir Dídac Vilà en referència al triomf balsàmic contra l’Eibar. El futbolista també va valorar la magnífica targeta de presentació de l’equip de Gallego, que no ha perdut a casa cap partit amb el surienc i ha sumat un empat a Vitòria i una victòria a Ipurua en la lliga: “Ha estat un inici incòmode a casa perquè hem perdut i tens un gust amarg, però a fora hem d’estar molt contents perquè hem competit en dos camps on sempre se’ns ha complicat. Hem aconseguit 4 punts i altres anys no n’havíem sumat cap.”

Tot i això, ara el debat se centra en l’estil de joc. El mataroní va confirmar que només ha treballat sobre la base de dos sistemes: el 4-4-2 i el 4-3-3. Tot i el triomf contra l’Eibar, l’Espanyol necessita millorar el seu futbol per acostar-se al que vol Gallego. “L’equip va demostrar a Eibar un nivell d’intensitat i que no dona cap duel per perdut ni les segones jugades. En altres partits de lliga havia faltat aquesta intensitat.”

DAVID GALLEGO

Ha sumat 13 de 15 punts possibles a domicili des que és tècnic blanc-i-blau

Joan Capdevila, nou portaveu esportiu de l’Espanyol

Joan Capdevila torna a l’Espanyol. El de Tàrrega assumirà la funció de relacions institucionals esportives dins del departament de comunicació i relacions institucionals liderat per Agustín Rodríguez. Segons el club, és un pas més en la professionalització d’aquesta àrea. Capdevila és l’únic campió del món que ha sortit del planter blanc-i-blau i té una dilatada trajectòria com a futbolista, en què, al marge de l’Espanyol, ha jugat al Vila-real, el Deportivo o el Benfica, entre altres equips.

Capdevila serà el principal representant de l’Espanyol en tots els àmbits esportius i assumirà la funció de principal portaveu esportiu. Així mateix, assumirà un paper determinant en la representació social del club blanc-i-blau.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)