Espanyol

El primer ‘match ball’

Europa League. El CSKA és la primera prova de foc per a David Gallego. El surienc necessita millorar les prestacions i els resultats de l’Espanyol en una setmana clau per al seu futur a la banqueta

L’Espanyol busca un glop de felicitat a Moscou. Les sensacions en la lliga són dolentes, i la calma es troba lluny de casa, on els catalans no han perdut cap partit. Més enllà dels condicionants esportius que posarà sobre la taula el CSKA, el principal adversari dels blanc-i-blaus són ells mateixos. L’atenció, de nou, estarà posada en David Gallego. La figura del tècnic està cada dia més qüestionada pels mals resultats. Els catalans estan en zona de descens i han perdut tots els partits de la competició estatal al RCDE Stadium. La pressió és cada cop més forta sobre la figura del surienc.

El crèdit s’esgota i el preparador sap que té dues bales al carregador per mantenir-se en el càrrec malgrat la versió oficial del club que evita parlar d’ultimàtums. La primera vida extra de Gallego es jugarà a l’Arena de Moscou aquesta tarda. El surienc no especularà amb el seu onze i intentarà posar els seus millors homes per aconseguir puntuar contra els russos. Un dels dubtes de l’onze és la presència de Calleri, que podria cedir el seu lloc a Wu Lei. Més enllà dels noms, el que preocupa és el joc i les errades individuals. Uns regals que han penalitzat en tots els partits l’Espanyol. Els futbolistes fa molts dies que volen fer propòsit d’esmena, però no ho aconsegueixen. El bloqueig mental és evident i la pressió, per fer una bona temporada en el retorn a Europa dotze anys després, encara fa més feixuga la missió de rehabilitar-se. La fragilitat de l’equip és evident, i fins i tot molts futbolistes ho han verbalitzat. Qualsevol element en contra desballesta el plantejament tàctic previ. L’Espanyol és un equip que busca certeses i elements ferms per aixecar el seu esquelet de joc, però no els troba. I és aquí el gran problema de David Gallego: fer evolucionar el seu equip i no caure pel camí. És la missió que té i ha de validar el seu passaport de continuïtat avui i diumenge contra el Mallorca. Pressió i més pressió tot nedant a contracorrent i sentint soroll de fons per futurs substituts que li poden agafar la cadira. Gallego té un o caixa o faixa. Un cara o creu, i ara ell i els seus jugadors han de demostrar que el projecte encara té recorregut tot i la complicada arrencada inicial.

Un CSKA amb urgències

L’Espanyol i el CSKA partien com els dos grans favorits del grup H. Doncs en només una jornada la situació s’ha recargolat. Els russos van perdre per golejada al camp del Ludogorets (5-1) i els catalans no van passar de l’empat contra el Ferencváros tot i signar una bona segona part. Aquesta situació dota el partit d’un cert dramatisme. El CSKA no es pot permetre cap ensopegada més per no complicar-se una futura classificació per a setzens, i l’Espanyol necessita un resultat positiu per reforçar la seva moral i, de retruc, continuar alimentant el seu objectiu de passar aquesta primera fase. Els russos estan escarmentats, i per això el factor sorpresa dels catalans queda diluït. Víktor Gontxarenko posarà el seu onze de gala, amb Nikola Vlasic com a gran animador de la zona ampla, projectant la voracitat de Txalov i Sidgurdsson en punta. Sense oblidar la profunditat per la banda dreta de l’internacional portuguès Mário Fernandes. Molts elements a la coctelera per sacsejar el partit i posar en complicacions els catalans. A més, el CSKA arriba al partit en un gran estat de forma; en la lliga suma cinc partit sseguits guanyant i ja s’ha col·locat líder en solitari.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)