Espanyol

Els cinc pecats que l’han condemnat

Gallego, destituït. Els jugadors no han digerit la seva idea, no ha sabut usar la sala de premsa i no ha fet una bona planificació de la temporada

S’ha de reconèixer que David Gallego no ho tenia gens fàcil: aquesta era una temporada especialment il·lusionant, pel retorn de l’Espanyol a Europa després de dotze anys de no ser-hi, però també molt complicada, per la quantitat de partits a vida o mort que havia de jugar l’equip blanc-i-blau en un moment en què el que més li convenia era començar a rodar i entendre la idea de joc del nou entrenador. En tot cas, Gallego, per bé que va aconseguir el primer objectiu, que era la classificació per a la fase de grups de l’Europa League, no ha sabut fer competir l’Espanyol en la lliga. Què ha provocat que el projecte del tècnic surienc hagi quedat fet miques només tres mesos després d’arrencar? No hi ha un sol motiu. Són unes quantes les raons que han fet que no se’n sortís.

1. No ha transmès la seva idea de joc als jugadors

No han estat pocs els moments en què s’ha fet més que evident que els futbolistes de l’Espanyol no han acabat d’entendre David Gallego i, com a conseqüència d’això, no han sabut posar en pràctica la seva proposta futbolística. La plantilla blanc-i-blava sempre ha fet costat al tècnic surienc, com a mínim de portes enfora, una altra cosa és com ha digerit les seves ordres.

2. No ha sabut comunicar

Després de dos entrenadors com Quique Sánchez Flores i Rubi, que dominen com pocs la sala de premsa, el tarannà de David Gallego davant dels mitjans de comunicació ha estat un hàndicap per a ell. El surienc no ha tingut la mà esquerra necessària, segurament com a conseqüència de la seva inexperiència en l’elit del futbol, i no ha sabut transmetre el seu missatge. La frase del “cigarro, el sofà i la Coca-Cola” que va etzibar després d’aconseguir la classificació per a la lligueta de l’Europa League per criticar els que el criticaven el perseguirà per sempre més. No li ha anat a favor, tampoc, que tanqués els entrenaments i es mostrés distant amb un entorn que l’idolatrava fa només tres mesos.

3. Ha devaluat alguns futbolistes

El pas de David Gallego pel vestidor blanc-i-blau no ha millorat els futbolistes que tenia a les seves ordres a l’Espanyol. Ben al contrari: uns quants han anat enrere. Especialment els més talentosos. Marc Roca, per exemple, no té res a veure amb el jugador que la temporada passada va despertar l’interès del Bayern de Munic. Mentre que Melendo i Sergi Darder han caigut en l’oblit.

4. No ha fet una bona planificació

Gallego i el seu cos tècnic sabien que les eliminatòries prèvies de l’Europa League marcarien clarament el calendari en la primera part de la temporada. Tenien molt poc temps per posar a punt l’equip, físicament i tàcticament. Tot i així, van apostar per implantar un model de joc que vol més temps del que tenien. El cas és que no han gestionat la construcció del seu Espanyol amb coherència.

5. No ha connectat amb la graderia

En la roda de premsa de la seva presentació, Gallego va deixar ben clar que el seu primer objectiu era connectar l’equip amb l’afició. Aquell dia, irradiant energia i optimisme, va assegurar que transmetria els valors de l’espanyolisme des de la gespa. A l’hora de la veritat, però, els resultats li han anat molt en contra. Les quatre derrotes a l’RCDE Stadium en la lliga, amb un sol gol a favor i deu en contra, han fulminat qualsevol possibilitat d’empatia amb una afició que, en l’últim partit, contra el Valladolid, demanava la seva dimissió.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)