Espanyol

Machín assenyala el camí

L’exentrenador del Sevilla i el Girona signa per l’Espanyol per a la resta d’aquesta temporada i la vinent

El club blanc-i-blau fa oficial la sortida del surienc “amb la clara voluntat de reconduir la situació en la lliga”

Pablo Machín és oficialment l’entrenador de l’Espanyol des d’ahir a primera hora del vespre. Segons el comunicat que va publicar el club blanc-i-blau poc després d’anunciar la destitució de David Gallego, el tècnic de Sòria ha signat per dues temporades: el que queda d’aquesta i la vinent. Machín, doncs, agafarà les regnes d’un equip perdut en la penúltima posició en la lliga que, tot i que continua viu en l’Europa League, necessita urgentment un canvi de rumb. La previsible destitució de Gallego es va fer efectiva amb un comunicat en què l’Espanyol deixa clar que ha pres aquesta decisió “fruit del rendiment esportiu del primer equip i amb la clara voluntat de reconduir la situació en la lliga.” En tot cas, l’aturada pels partits de selecció oferia a la direcció esportiva blanc-i-blava l’oportunitat, difícil de desaprofitar, de donar al nou entrenador gairebé dues setmanes per començar a treballar amb l’equip.

Pablo Machín, que serà presentat aquest matí a dos quarts d’onze a l’auditori Joan Segura Palomares de l’RCDE Stadium, coneixerà la plantilla blanc-i-blava demà, però començarà la seva feina avui mateix. L’última experiència que va tenir en una banqueta va ser al Sevilla, la temporada passada, i no va acabar gaire bé: va ser acomiadat al mes de març després d’uns quants mals resultats en la lliga i d’haver estat eliminat a Europa. En tot cas, al nou entrenador de l’Espanyol se’l recorda especialment pel seu pas pel Girona, on va viure una etapa de quatre anys plena d’èxits, en la qual va anar des de l’últim lloc de segona divisió fins a un històric ascens a primera.

Canvi d’estil

L’arribada de Pablo Machín a la banqueta blanc-i-blava obre una nova etapa en què és d’esperar un canvi d’estil. La idea de joc del tècnic de Sòria, establert a Girona, s’aparta de la que insinuava David Gallego, sobretot perquè no li agrada el futbol de possessió ni cuinar les jugades més del que és estrictament necessari. L’Espanyol de Machín promet ser, sobretot, molt pràctic: futbol directe, veloç i vertical, mirant d’acabar sempre les accions d’atac.

És de sobres conegut el seu dibuix tàctic, amb tres defenses centrals, dos laterals llargs, un migcampista organitzador, dos interiors i dos puntes ràpids. De centrals, no li’n falten, començant pel recuperat David López. També hi ha Calero, Naldo, Lluís López i Bernardo, que ja coneix del Girona. Per actuar com a laterals extrems, pot disposar de Corchia, que va entrenar al Sevilla, per la dreta, i de Pedrosa i Dídac, per l’esquerra. No s’ha de descartar tampoc el jove, i prometedor, Víctor Gómez. Sembla més difícil, en canvi, que el capità, Javi López, s’adapti a aquesta manera de jugar. D’altra banda, el paper d’organitzador està reservat per a Marc Roca. El català actuaria acompanyat de Darder, Granero, Melendo o Víctor Sanchez com a interiors, en funció de les necessitats de cada partit. Finalment, per a l’atac, qui més s’ajusta a l’estil de Machín són Matías Vargas i Wu Lei, per la seva verticalitat i la seva manera d’atacar els espais. Tots dos podrien actuar acompanyant el punta de referència, Calleri o Ferreyra.

PRESENTACIÓ

El nou tècnic serà presentat avui a dos quarts d’onze del matí, a l’RCDE Stadium

DIFERENT

Amb Machín s’espera veure un Espanyol més vertical i directe que amb Gallego

Gallego marxa per on va arribar

La nefasta trajectòria en la lliga, amb només cinc punts dels 24 disputats i quatre derrotes a l’RCDE Stadium, amb un sol gol a favor i deu en contra, ha fet insostenible la continuïtat de David Gallego, per molt que dijous passat l’Espanyol aconseguís un resultat de prestigi a l’Europa League, en vèncer per 0-2, a Moscou, el CSKA. Al final, un entrenador acaba sent el que diuen els resultats i, en aquest cas, a més, a Gallego tampoc el salvava el joc de l’equip. De fet, a l’hora de la veritat li ha anat en contra la il·lusió que havia generat el seu ascens des del filial, després de la dolorosa sortida de Rubi. Rufete i Perarnau van valorar altres opcions, com la del mateix Machín, però van acabar apostant per ell, entre altres coses, per la bona acollida que tenia al vestidor i pel bon paper que havia fet després de la destitució de Quique Sánchez, al final del curs 2017/18. La realitat, però, li ha estat adversa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)