Espanyol

Els reforços, al congelador

Planificació. L’Espanyol no té pensat fer cap incorporació en el mercat d’hivern. La direcció esportiva primer vol avaluar el rendiment de tots els jugadors sota la batuta de Pablo Machín

Pablo Machín tot just acaba d’arribar a l’Espanyol i encara està coneixent els diversos futbolistes que té en nòmina. Són dies d’intensa feina. El tècnic sorià a les vuit del matí ja és a la ciutat esportiva per preparar tots els detalls de la jornada. El nou preparador blanc-i-blau sap que no pot perdre ni un minut de temps en una contrarellotge ferotge. L’objectiu és arribar al 20 d’octubre, quan jugaran contra el Vila-real, amb la màxima fiabilitat per competir.

Més enllà d’això, l’escrutini de l’entorn gravita en la necessitat de fer fitxatges. Qui més qui menys està esperant que s’obri la finestra d’hivern per millorar les prestacions d’un equip. El dèficit més evident de l’Espanyol és incorporar un extrem, però ara mateix aquesta situació està més lluny de fer-se realitat. La direcció esportiva vol veure com evoluciona la plantilla en els pròxims partits per fer una valoració més acurada de les necessitats de la plantilla. El club considera que l’equip està ben estructurat i equilibrat, tret de la posició concreta de l’extrem. Però ara, i més amb l’arribada de Machín, podria ser que el fitxatge d’un futbolista ofensiu per banda, i el de qualsevol reforç, no es produís. De fet, el sistema que utilitza el nou preparador pot jugar a la contra d’aquesta contractació. Machín té un sistema particular amb tres centrals i el joc per banda cau, principalment, en uns laterals profunds que aprofiten el seu recorregut per ampliar el camp. La figura dels extrems és la que queda més diluïda i això fa que la direcció esportiva tingui els possibles reforços al congelador, fins al punt que ara no es preveu aquesta possibilitat.

Un altre element a tenir en compte és l’evolució de l’equip a mitjà termini. El club és conscient que molts futbolistes no han ofert la millor versió i estan allunyats del futbol que van mostrar i demostrar fa només uns mesos. Aquí també rau part del convenciment que no cal fer cap fitxatge i que la millor gestió és aprofitar el talent que hi ha dins de la mateixa plantilla. Es confia molt en la millora de futbolistes com Melendo, Sergi Darder, Marc Roca o Fernando Calero, que estan molt allunyats de la seva millor versió. L’arribada de Machín ha d’ajudar a potenciar les prestacions de tots aquests futbolistes. Una millora, combinada amb el sistema del nou tècnic, que podria diluir la possibilitat de futures contractacions en la pròxima finestra del mercat.

SITUACIÓ ACTUAL

La plantilla és equilibrada i confien en l’evolució del grup amb el nou tècnic

L’ÚNIC DÈFICIT

L’extrem és la posició més coixa, però en el sistema de Machín no té tant de pes tàctic

RECUPERACIÓ

La millor gestió és aprofitar el talent adormit que hi ha dins de la mateixa plantilla

Ander Iturraspe, el nou fitxatge de Pablo Machín

Ander Iturraspe serà un dels grans reforços de Pablo Machín. El migcampista basc rebrà l’alta mèdica i ja podrà entrar, de manera activa, en els plans del nou preparador. El futbolista es va lesionar el 22 d’agost passat, de manera fortuïta, en una topada amb un jugador del Zorya. El cop li va causar una luxació acromioclavicular a l’espatlla esquerra de grau 2-3. El futbolista va passar una primera fase d’immobilització de l’espatlla i després una segona fase de recuperació de la mobilitat i de reforç articular amb posterior treball de camp. Una lesió complicada per a un futbolista que ha de ser important per donar equilibri a la medul·lar. El basc tindrà l’alta mèdica però la seva entrada, amb minuts sobre la gespa, haurà de ser progressiva perquè ja fa set setmanes que està inactiu, sense poder competir.

Més temps caldrà esperar per veure Facundo Ferreyra. El davanter es va lesionar el 15 de setembre passat a Ipurua. Té una lesió al bíceps femoral de la cama esquerra. El temps de recuperació és de 4 a 6 setmanes. La setmana que ve es podrà saber amb exactitud si estarà recuperat per al partit contra el Vila-real. La situació de Calleri, lesionat a Moscou, és una incògnita.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)