Espanyol

L’odissea de la permanència

Contra corrent. La realitat de l’Espanyol l’empeny a capgirar els seus objectius i ara la prioritat és la salvació en la temporada del retorn a Europa

L’Espanyol té un problema. La nova derrota contra el Vila-real ha deixat clar que aquesta serà una temporada per serrar les dents i anar creixent des de la modèstia. La classificació no enganya. Cinc punts en nou jornades. Un ple de derrotes a casa: cinc de cinc. Uns números que fan fredor i que situen el conjunt blanc-i-blau en uns registres històrics paupèrrims. És la pitjor arrencada de la història en la lliga. Calcada de la de la temporada 2003/04, en què els blanc-i-blaus –que també van canviar d’entrenador: Javier Clemente per Luis Fernández– van flirtejar amb el descens fins a l’última jornada. Una victòria, contra el Múrcia, a l’estadi Lluís Companys va certificar una permanència agònica.

Ara l’Espanyol està en el mateix punt de partida. Ha de remar contra corrent per sortir del pou de la classificació. És penúltim i només el Leganés, amb dos punts, està més ofegat. A més, els resultats de la jornada li han anat en contra amb les victòries del Mallorca o de l’Alavés. Ara la salvació és a quatre punts, que marca el Celta amb 9 punts però on està instal·lat el Betis amb els mateixos punts, tercer per la cua. Toca treballar fort i mantenir el cap fred. Era una temporada il·lusionant, amb el retorn a Europa després de dotze anys de sequera, i ara la prioritat és continuar a primera. És l’única urgència del club i la màxima preocupació dels rectors de l’entitat, començant pel president, Chen Yansheng.

Millora de joc

Més enllà de la grisor actual pels mals resultats, l’Espanyol s’ha revifat amb Pablo Machín a la banqueta. El tècnic ha donat un nou aire a l’equip començant per unes bases més sòlides i consistents en defensa. L’equip ha començat a pair el nou sistema del sorià però no li va servir per sumar, encara que fos un punt, contra el Vila-real. Els problemes estructurals continuen vius i molt presents. Amb molt poc l’Espanyol continua encaixant gols. Els groguets només van necessitar una arribada per situar-se al davant. I després, la història de sempre: navegar amb un resultat en contra i intentar redreçar el rumb. La història d’aquesta temporada repetida en bucle. No és un gif d’internet sinó la realitat. I aquesta és tossuda. Com la mala punteria. L’Espanyol només ha fet quatre gols en nou jornades. El pitjor equip en parcel·la ofensiva, empatat amb el cuer, el Leganés. Diumenge ho va intentar però té la pólvora molla. Asenjo i el travesser no van fer mutar l’infortuni. I és que l’Espanyol no ha trobat un golejador fiable després de la marxa de Borja Iglesias. Una situació complicada que encara s’ha recargolat més amb la notícia dels tres últims lesionats a l’equip.

DINÀMICA

L’Espanyol ha signat el pitjor inici històric en la lliga, com el del curs 2003/04

FALTA DE PUNTERIA

L’equip ha millorat amb Machín però no té gol; la falta d’un golejador és un llast preocupant

Cap a Bulgària sense Pedrosa ni Calero

Plou sobre mullat. A les angúnies de l’equip a nivell esportiu, s’hi han de sumar ara dos contratemps nous amb vista a la visita al camp del Ludogorets. Pedrosa, amb una gastroenteritis, i Calero, amb una lesió muscular al quàdriceps de la cama dreta –pendent de més proves–, no viatjaran a Bulgària. Machín s’emporta a 20 jugadors. Torna Melendo i Víctor Gómez, David López i Víctor Sánchez no viatgen per decisió tècnica.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)