Espanyol

Una derrota que fa por

Tou en defensa i inoperant en atac, l’Espanyol cau a San Mamés contra un Athletic que fa molt poc per golejar

Muniain signa els dos primers gols i força que Víctor Gómez faci el tercer en pròpia porta

ATHLETIC CLUB 3 ESPANYOL 0

ESPANYOL:Diego López; Víctor Gómez, Naldo, Bernardo, David López, Dídac; Marc Roca (Granero, 63’), Víctor Sánchez, Darder; Matías Vargas (Ferreyra, 61’) i Campuzano (Wu Lei 70’). ATHLETIC CLUB:Unai Simón; Capa, Yeray, Iñigo Martínez, Yuri; Dani García, Unai López (Sanjosé, 60’), Muniain (Aduriz, 85’), Raúl García; Córdoba i Williams (Larra, 70’). GOLS:1-0 (4’) Muniain. 2-0 (16’) Muniain. 3-0 (78’) Víctor Gómez (p.p.).ÀRBITRE:Martínez Munuera (valencià). No va ensenyar cap targeta.PÚBLIC:37.094 espectadors a San Mamés.

Mala nit a San Mamés. L’Espanyol va pagar car un inici desastrós i va caure clarament (3-0) contra l’Athletic Club. Muniain, després d’una actuació que no oblidarà mai, va signar els dos primers gols del seu equip i va ser el protagonista principal en el tercer, perpetrat pel jove Víctor Gómez en pròpia porta. Els jugadors de Pablo Machín, que continuen en la zona de descens, no van trobar-se mai davant d’un rival que va haver de fer ben poca cosa per emportar-se els tres punts.

El partit no podia començar pitjor: en la primera aparició de l’Athletic a l’àrea de Diego, quan no s’havien jugat ni cinc minuts, un refús tou de la defensa després d’una centrada des de l’esquerra de Yuri Berchiche va ser aprofitat per Iker Muniain per enviar la pilota a la xarxa. El gol matiner va eliminar la possible ansietat dels bascos, que acumulaven cinc jornades seguides sense conèixer la victòria i, al contrari del que es podia esperar, no va provocar una reacció ràpida en els jugadors de Machín.

L’Espanyol, desconnectat entre el mig del camp i la davantera, es va mostrar inoperant en atac i es va perdre sempre abans d’arribar a la frontal de l’àrea. L’Athletic, per la seva banda, es va anar trobant cada cop més còmode. I ho va estar especialment després del primer quart d’hora, perquè Muniain va tornar a marcar. I de quina manera: després del refús curt d’un córner, el navarrés va engaltar un xut perfecte, amb la cama dreta, que va entrar amb violència per l’escaire de la porteria de Diego López. El veterà porter blanc-i-blau no hi va tenir res a fer. Golàs.

Gol anul·lat

No passava res que convidés a pensar que l’Espanyol respondria quan s’havia arribat a la mitja hora de joc. A la banda s’escalfaven Wu Lei, Ferreyra i Granero, en una clara insinuació de Machín als que eren damunt del rectangle que les coses havien de canviar. Llavors, però, un gol anul·lat a Bernardo en una acció a pilota aturada va il·luminar els millors moments dels blanc-i-blaus en la nit d’ahir. La jugada, a més, tot i la decisió del VAR, va ser molt discutible. Fos com fos, en l’últim tram de la primera part l’Espanyol va trobar la manera de rutllar. Fins i tot va estar a punt de retallar la diferència en una altra acció a pilota aturada, però el cop de cap de David López va morir a la mà miraculosa d’Unai Simón.

Recolzat en el 2-0 i conscient de quina és l’aposta de joc de Machín, l’Athletic va renunciar a portar la iniciativa en la segona part. Els de Gaizka Garitano buscaven el contracop per sentenciar. I així ho van fer, aprofitant una transició a manca de deu minuts. Abans, però, van disposar d’un parell d’oportunitats, amb Córdoba i Williams com a protagonistes. L’home del tercer gol, però, va ser, una altra vegada Munian, que va forçar un autogol de Víctor Gómez, molt desafortunat ahir, en un atac molt mal defensat per la línia de cinc de l’Espanyol.

“El tercer gol representa perfectament el partit que hem fet”, va sentenciar Pablo Machín a la sala de premsa de San Mamés. Feble en defensa, sense profunditat en les bandes, improductiu al mig del camp i innocent en atac, l’Espanyol no va donar mai la sensació de poder remuntar el partit. “Sortir d’allà baix no serà qüestió de dues o tres jornades. Ja que ens costa tant fer gols, hem de ser més difícils de batre”, advertia i lamentava també Machín. Té tota la raó.

Sortir d’allà baix no serà qüestió de dues o tres jornades. Ja que ens costa tant fer gols, hem de ser més difícils de batre
Pablo Machín
ENTRENADOR DE L’ESPANYOL
Intentaré convèncer l’àrbitre perquè em doni el tercer gol. Ens calia un triomf per trencar la mala ratxa
Ikaki Muniain
JUGADOR DE L’ATHLETIC CLUB
Hem fallat molt a les àrees i durant els primers 15 minuts hem defensat molt malament
Víctor Sánchez
MIGCAMPISTA DE L’ESPANYOL
El vestidor té les coses clares i sap que dissabte hem d’anar a buscar la victòria a casa contra el València