Espanyol

La solució passa per casa

Urgències. La derrota exprés contra l’Athletic evidencia les deficiències de l’Espanyol, que necessita una reacció radical a l’RCDE Stadium, única via per aconseguir la salvació

L’Espanyol fa aquests dies un escape room al seu estadi aprofitant la festivitat i el pont de Tots Sants. Un visitant ha propagat un virus que es contagia mitjançant el contacte directe i a curta distància per l’aire. Els participants de l’escape room han de trobar el protocol d’emergència que els permetrà tenir accés a l’antídot i eliminar el virus. Ara els problemes microbians de l’Espanyol són fugir del descens. Les brases de l’infern cremen. La trajectòria de l’equip convida a una marató de patiment en la lliga. Aquesta és la realitat i l’equip entrenat per Pablo Machín ha de buscar l’antídot al virus del descens i aquest és a l’RCDE Stadium. No és un joc sinó una realitat. El mal partit contra l’Athletic Club a San Mamés va mostrar totes les debilitats de l’equip. La mala trajectòria en la lliga fa que amb mitja ocasió s’encaixi un gol. La primera diana de Muniain n’és l’exemple, així com en el partit contra el Vila-real la diana de Toko Ekambi. L’Espanyol està en aquest difícil equilibri i tendeix a explotar amb qualsevol petit desajust. Aquesta realitat és tan tangible que els rivals amb molt poc guanyen un partit amb massa facilitat. Les dues derrotes amb Machín s’han cuinat de la mateixa manera però amb un denominador comú: poca contundència a les àrees. L’Espanyol no acaba de calibrar i sintonitzar el que es reclama en aquesta situació d’urgència: caràcter i concentració. Els moments de bon joc van sovintejar a San Mamés, però no s’acaben de concretar les ocasions a l’àrea rival i en la pròpia, qualsevol jugada aïllada pot ser el detonant per rebre un gol. “Si ens costa marcar, no podem donar tantes facilitats al rival. Necessitem tenir clar qui som i que la situació en què estem no és cosa de tres o quatre jornades.”

Així està el conjunt blanc-i-blau: en mode supervivència. Però l’antídot el té a casa. L’Espanyol ha de redreçar els seus números a l’RCDE Stadium. La dificultat que passa en la lliga té la seva fonamentació en els paupèrrims resultats al seu feu. Cap punt en cinc partits. Zero de quinze. El pitjor equip de primera com a local. Aquestes xifres produeixen calfreds i l’Espanyol està cridat a fer un gir copernicà a les seves prestacions a l’RCDE Stadium. La primera cita per capgirar aquesta mala ratxa serà contra el València. “S’han acabat les excuses, hem de començar a guanyar davant la nostra gent, ho mereixen ells i també nosaltres”, reflexionava Víctor Sánchez, conscient del que és jugar a casa. En la mateixa direcció anava Dídac Vilà. “El partit contra el València és el més important i és on hem d’aconseguir començar a guanyar a casa”, avisava el mataroní, que insistia en l’actitud de la plantilla davant les urgències de la classificació. “Com està el vestidor? Té les coses clares, que hem d’anar a lluitar per la victòria dissabte.”

No hi ha res més a dir, l’antídot per assolir la permanència és a l’RCDE Stadium; sense ell serà difícil no caure malalt.

RENDIMENT A CASA

L’Espanyol no ha sumat cap punt i això l’ha posat en una situació crítica a la taula

EL PRÒXIM RIVAL

El València, dissabte, és el sisè equip que arriba al feu blanc-i-blau

VÍCTOR SÁNCHEZ

“S’han acabat les excuses, hem de començar a guanyar davant la nostra gent”

L’eficàcia a domicili, un bàlsam

La situació de l’Espanyol a la lliga té l’arrel en la nefasta trajectòria a casa. Un fet que contrasta amb les bones prestacions a domicili. De fet, tots els punts que té l’Espanyol els ha sumat lluny de l’RCDE Stadium. Un fet contra natura i que explica aquest posat kafkià que s’ha autoinfligit la plantilla blanc-i-blava. Sort en té l’Espanyol dels vuit punts sumats lluny del seu domini, que han alleugerit la sensació de desesperació de la seva parròquia. Tot i això, no li serveix per treure el cap de la zona de descens, on fa diverses jornades que està instal·lat. Un fet que ja ha mostrat que la situació serà de certa durada com bé diagnosticava Pablo Machín. L’Espanyol ara ha d’anar contra corrent per sortir del pou de la classificació i, enmig, d’una lliga molt igualada i on la victòria es paga car.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)