Espanyol

Guanyar, una obligació

Espanyol. No pot ajornar més la seva primera victòria al RCDE Stadium. Els blanc-i-blaus necessiten els tres punts davant del València per apropar-se a la zona de permanència

Novembre ja treu el cap i l’Espanyol encara no ha sumat cap punt a casa en tota la temporada. Així de freda i contundent és la realitat. La classificació no és casual (penúltims amb vuit punts) s’explica per la nul·la fiabilitat al RCDE Stadium. “Hem d’aconseguir els tres punts a casa de manera urgent. Tenim molta necessitat”, subratllava Diego López. Les sensacions de l’equip de Machín s’han enterbolit una mica més després de la derrota a San Mamés per un contundent 3-0 que va trencar la bona dinàmica de dues victòries consecutives davant el Ludogorets i el Llevant. L’Espanyol ja sap que tindrà que remar de valent per sortir de les brases dels descens. L’operació remuntada passa, inexorablement, per sumar de tres en tres a casa. La primera victòria no és pot ajornar i el RCDE Stadium ha de tornar a ser un fortí. La plantilla intenta abstreure’s d’aquest mal moment i els missatges, des de la sala de premsa, són de confiança pel potencial que intrínsec de l’equip , però tampoc amaga les urgències per la delicada situació a la taula.

Així doncs, guanyar els tres punts contra el València es torna innegociable. És l’únic equip de Primera que encara no ha sumat ni un punt al seu estadi i tampoc ha vist marca. L’únic gol va ser de Zaldua en pròpia porta. Un escenari tètric i ja estem a novembre. Cinc gols a favor en onze jornades. És l’equip més prolífic de primera al costat del cuer, el Leganés. Guanyar és una obligació i, tot i sumant els tres punts, l’Espanyol seguirà la jornada en llocs de descens. “En l’ambient existeix aquesta responsabilitat de guanyar el primer partit a casa. Estic convençut que demà (per avui) trencarem aquest malefici”, explicava Pablo Machín que deixava clar que “costarà sortir” del descens i parlava de la falta de gol. “És la meva preocupació i som un equip que li costa molt. Hem de crear les millors condicions perquè els de dalt les pugui materialitzar”.

El València segueix amb un ritme irregular a la lliga després de no haver estat capaç de guanyar en els seus últims quatre partits, tres a la Lliga i un a la Champions. Els tres empats són poc botí per un equip que troba a faltar l’estabilitat que li donava Marcelino García Toral a la banqueta. Albert Celades intenta compensar la pèrdua de personalitat amb l’aplicació de diversos sistemes tàctics. Els del Túria també arriben amb urgències en la seva intenció d’instal·lar-se en llocs de Champions. Unes posicions que ara estan a sis punts i amb un seguit de lesions importants com Piccini, Guedes, Gameiro, Soler i Coquelin que limiten el rendiment de l’equip. “Sempre és una mala notícia que hi hagi jugadors lesionats”, es lamentava Celades que té clar que ve a buscar al RCDE Stadium. “L’objectiu de Champions, tant de bo s’aconsegueixi, però falta molt. Això arriba a final i ara hem de pensar en el present immediat, en què podem fer per a guanyar a l’Espanyol”.

20 equips
sense propera
Hem de pensar en el present immediat, en què podem fer per a guanyar a l’Espanyol
Albert Celades
Entrenador del valència
La falta de gol és la meva preocupació i hem de crear les millors condicions pels davanters
Pablo Machín
entrenador de l’Espanyol
En l’ambient existeix aquesta responsabilitat de guanyar. Estic convençut que trencarem aquest malefici
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)