Espanyol

El territori de l’alegria

Oxigen. L’Espanyol busca un triomf contra el Ludogorets per segellar, de manera virtual, la classificació per a setzens. Pablo Machín farà rotacions extremes pensant en la lliga

L’Espanyol deixa aparcada, per unes hores, l’amargura de la lliga per centrar-se en l’Europa League. Ara mateix, la competició continental és l’única que el fa somriure. Els blanc-i-blaus es mantenen invictes, després de tres jornades, i comanden amb fermesa el seu grup després dels solvents triomfs a domicili contra el CSKA i el Ludogorets. Els únics punts que han volat van ser a l’RCDE Stadium. En la primera jornada no es va passar de l’empat contra el Ferencváros. Ara l’Espanyol espera treure’s aquesta espina. Jugar a casa està sent un martiri per a l’Espanyol. Un equip incapaç de sumar cap punt en la lliga i que arrossega sis derrotes consecutives a casa. A Europa ha pogut arrencar un empat però ara vol sumar el seu primer triomf en competició regular al seu feu. Fins ara les úniques victòries han arribat en la prèvia de l’Europa League.

El debat entorn de l’equip està íntimament relacionat amb la mala dinàmica en la lliga. Fa nosa la competició continental? És la pregunta que volta pel cap de molts seguidors blanc-i-blaus. Uns aficionats que no poden degustar l’èxit europeu dotze anys després per l’angoixa existencial que provoca la competició estatal. La plantilla intenta abstreure’s de les males vibracions del torneig estatal i veu com Europa pot ser una palanca per fomentar el canvi de tendència. La primera prova implica guanyar avui. Un premi doble: sumar el primer triomf a l’RCDE Stadium i, encara més important, continuar líder de grup, amb 10 punts, i segellar, de manera virtual, la classificació per a setzens. “Guanyant, no estaríem matemàticament classificats, però sí virtualment. Ara tenim una oportunitat per guanyar davant la nostra afició i donar una alegria a la nostra gent, que ja s’ho mereix. També per corroborar les bones sensacions”, assenyalava Pablo Machín. I és que aquest és un caramel que cap dels integrants de l’Espanyol vol deixar passar, ni tampoc els dirigents, que veuen com les victòries i assolir la segona fase suposa uns bons guanys econòmic que no poden deixar passar. En definitiva, tots els elements fan olor de bonança quan es parla d’Europa League i aquest bàlsam continental és la millor recepta per afrontar la lliga amb més optimisme. A més, el fet de tenir partits entre setmana afavoreix la competència interna del grup.

Machín tornarà a fer rotacions massives com va fer fa quinze dies a Razgrad. Serà el moment per a la reivindicació de molts futbolistes que no tenen protagonisme en la lliga. “Tot es pot plantejar i si vam ser capaços de guanyar al camp del nostre rival és una possibilitat. De canvis n’hi haurà segur, però ara no sé quants seran”, va explicar el tècnic, que donarà aquest matí la llista de convocats després de l’últim entrenament. El tècnic va deixar clar que jugar a Europa no és una nova. “Som uns privilegiats per jugar una competició europea. Molts matarien per jugar-la. No molesta Europa, però sí que condiciona perquè no tens tot el temps per recuperar-te. Ho hem d’assumir i intentar aprofitar la llarga plantilla que tenim. Europa és una motivació. Donem tota la importància al partit contra el Ludogorets.”

El preparador no s’ha pogut abstreure de la situació en la lliga: “Tenir por és humà però amb por no es rendirà més. Tenim una dificultat que jo no qualificaria d’alarmant, però la classificació mai menteix i ens hem guanyat on estem. Estem en el procés de reunir tots els condicionants perquè la sort ens afavoreixi.”

LA PRÈVIA

Guanyant estaríem virtualment classificats. És una bona oportunitat per guanyar davant la nostra gent, que ja s’ho mereixen
Som uns privilegiats per jugar a Europa. Molts matarien per jugar l’Europa League
Pablo Machín
ENTRENADOR DE L’ESPANYOL
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)