Espanyol

Un bany d’autoestima

L’Espanyol esclafa el Ludogorets en la primera victòria de la temporada a casa, descomptant els partits de la fase prèvia de l’Europa League, i li sobren dues jornades per classificar-se per als setzens de final d’aquesta competició

espanyol 6 ludogorets 0

LUDOGORETS:Iliev; Cicinho, Rafael Forster, Terziev, Nedyalkov; Goralski, Badji, Marcelinho (Ikoko, 21’); Lukoki, Keseru (Anicet, 39’) i Wanderson (Dyakov, 77’). ESPANYOL:Diego López; Corchia, Lluís López, Bernardo (Pedrosa, 46’), Calero, Dídac; Granero, Pol Lozano, Melendo (Wu Lei, 71’); Matías Vargas i Campuzano (Ferreyra, 65’). GOLS:1-0 (4’) Melendo. 2-0 (20’) Lluís López. 3-0 (36’) Matías Vargas. 4-0 (52’) Campuzano. 5-0 (73’) Pedrosa. 6-0 (75’) Ferreyra.ÀRBITRE:François Letexier (francès).T.G:Badji i Lukoki.T.V:Rafael Forster (12’) i Goraski (doble groga, la segona en el 34’).PÚBLIC:13.963 espectadors a l’RCDE Stadium.

La primera victòria de la temporada de l’Espanyol a l’RCDE Stadium, descomptant els partits de la fase prèvia de l’Europa League, va arribar de forma contundent i es va consumar ben aviat. En poc més de mitja hora, l’equip de Pablo Machín va enllestir la feina contra el Ludogorets, en el partit que el classifica matemàticament per als setzens de final de la segona competició continental. Al final dels 90 minuts, mitja dotzena de gols que confirmen que Europa és un pou d’oxigen per als blanc-i-blaus.

Óscar Melendo va obrir el camí en el minut 4, a passada de Granero, enmig d’una arrencada de partit frenètica. Només vuit minuts més tard, Rafael Forster va veure targeta vermella per haver aturat Víctor Campuzano, que, molt murri, se n’anava directament a porteria després de robar una pilota, i el partit va començar a caure del costat del conjunt català. Amb un jugador més, l’Espanyol no va trigar a fer el segon gol: Lluís López, va rematar, de cap, a la xarxa un córner, aprofitant l’errada del porter. Per si no n’hi hagués prou, en el minut 34 Goralski va fer penal sobre Melendo i va veure la segona groga. Matías Vargas va marcar des dels onze metres i el Ludogorets es va trobar amb nou homes i un tres a zero en contra. Missió impossible.

El que va venir després va ser poc més que un entrenament amb públic, un monòleg de l’Espanyol davant d’un rival que amb prou feines es va defensar com va poder. Abans del descans, Melendo, amb una rematada que va acabar al pal, i Bernardo, en una acció a pilota aturada, van estar a punt d’augmentar la diferència en el marcador, però el 4-0 no va arribar fins als primers minuts de la segona part, quan Campuzano, aprofitant una assistència deliciosa de Melendo, va superar Iliev.

Machín, que va poder prendre bona nota de la qualitat del jove Pol Lozano, va moure la banqueta per fer entrar Adrià Pedrosa, Wu Lei i Facundo Ferreyra, i el català i l’argentí li van respondre signant, respectivament, el 5-0 i el 6-0. Bany d’autoestima, una bona dosi de moral. Res millor per oblidar el decebedor paper en la lliga i per encarar la visita al Wanda Metropolitano de diumenge que ve.

Hem trencat el malefici de la primera victòria a casa. Segurament ha estat el partit més plàcid de la meva carrera
Aquesta victòria ens ha de donar moral en la lliga. Per què no podem aconseguir els tres punts al Wanda?
Òscar Melendo
MIGCAMPISTA DE L’ESPANYOL
Hem aprofitat que ells reben molts gols en l’inici i, després, l’expulsió ens ha aplanat el camí
Pablo Machín
ENTRENADOR DE L’ESPANYOL
Les expulsions ens han beneficiat, però han estat fruit de la pressió que hem fet des del minut 1
Víctor Campuzano
DAVANTER DE L’ESPANYOL

La golejada més gran a Europa

L’empat sense gols a Hongria entre el Ferencváros i el CSKA de Moscou va ser determinant per a la classificació matemàtica de l’Espanyol als setzens de final de l’Europa League. Hongaresos i russos van ser incapaços de veure porta i, tot i que encara no es pot dir que el CSKA està eliminat, queda clar que Ludogorets i Ferencváros es jugaran la classificació en les dues jornades de lligueta que queden. Mentrestant, l’equip blanc-i-blau lluitarà per ser campió del grup H. Ho pot aconseguir la pròxima jornada, precisament al Ferencváros Stadion.

El que va aconseguir ahir és la diferència de gols més gran de la seva història en un partit de competició europea. A més, la ratxa de partits sense perdre a Europa és ja de 25 partits.