Espanyol

Els dijous són de felicitat

Motivats. Els blanc-i-blaus volen posar la cirereta a una fase de classificació brillant. Si guanyessin a Budapest acabarien líders. Machín continuarà fent rotacions extremes pensant en la lliga

L’Espanyol espera els dijous amb un somriure d’orella a orella. Jugar a Europa és la felicitat plena. Una sensació que contrasta amb la imatge de la lliga, que és una autèntica tortura. La dimensió de l’Espanyol més bipolar es veu quan transita pel Vell Continent. És un equip seriós i fiable. Només cal veure els seus números. Tres victòries i un empat. 10 punts que, quan falten dues jornades, el deixen com a primer classificat del seu grup. Avui, contra el Ferencváros, els de Machín només han de posar la cirereta al pastís per acabar com a primer de grup. Un triomf a Budapest faria del lideratge un fet matemàtic a falta d’una jornada per tancar la primera fase de la competició. A més, suposaria la injecció d’1 milió d’euros que dona la UEFA en cas de victòria. Seria un dijous complet, rodó, i, vist com estan ens ànims, un impuls per a la moral d’un grup que necessita armar-se d’optimisme. Els blanc-i-blaus també en farien prou amb un empat en l’altre partit del grup entre el el CSKA-Ludogorets. La importància d’acabar primer té diversos avantatges de cara a l’encreuament de setzens de final. Un sorteig que es farà a mitjan desembre. D’allà en sortiran dos bombos amb els dotze primers de grup de l’Europa League i els quatre millors que procedeixen de la Champions. En el segon bombo hi haurà els dotze segons, amb els quatre pitjors tercers de la Champions. Així doncs, l’Espanyol es podria trobar amb un equip rebotat de la Champions. Ser primers sí que garanteix jugar la tornada al RCDE Stadium.

Més enllà d’això, la contraposició amb la lliga és total. Jugar a Europa és una font d’alegria per a l’Espanyol i també de reivindicació per als homes que tenen menys minuts en la competició estatal. Pablo Machín continuarà apostant per les rotacions. Ja ho ha fet des que va arribar a la banqueta, però avui, encara més, amb la classificació ja a la butxaca. La llista de convocats ja va deixar clares les intencions del tècnic de Sòria. Wu Lei, Víctor Sánchez i David López s’han quedat a Barcelona; i s’hi han d’afegir tots els lesionats, especialment els dos últims: Vargas i Ferreyra, que han ficat bastons a les rodes als plans de Machín.

Onze farcit de rotacions.

Toca reinventar-se, i contra el Ferencváros serà interessant veure les modificacions que introduirà el preparador, especialment en atac, per la gran quantitat de baixes que arrossega a la zona ofensiva. Així doncs, Moha podria estrenar-se en un partit oficial amb l’Espanyol. El davanter del filial, màxim realitzador amb sis gols en tretze partits, apunta a titular al costat de Campuzano. Calleri acaba de sortir d’una lesió i només jugarà els últims minuts com a jugador de refresc. Una altra novetat sembla que serà a la defensa, on Iago Indias també es podria estrenar. Altres homes menys habituals, com ara Iturraspe, Melendo, Corchia i Lluís López, també jugaran des del principi. No li queden gaires més opcions, a Machín, que mira amb il·lusió l’Europa League però sap que la lluita per la supervivència es juga diumenge contra l’Osasuna a casa.

El Ferencváros arriba a aquest duel amb urgències. Necessita el triomf per intentar assolir la segona posició del grup, ara en mans del Ludogorets, amb un punt més. Per tant, el duel no serà un tràmit per als locals, que són els únics que han pogut arrencar un punt a l’Espanyol al RCDE Stadium. Un duel en què el Ferencváros va ser superior en la primera part però en què l’Espanyol va merèixer golejar en la segona. Avui, la revàlida.

FERENCVÁROS

És l’únic equip que ha esgarrapat un punt a l’Espanyol, en la 1a jornada al RCDE Stadium
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)