Espanyol

El primer lloc, al sarró

L’Espanyol obté un punt gràcies a un gol en l’últim instant de Darder que li garanteix el lideratge del grup

El Ferencváros va estavellar una pilota al travesser i Diego López va aturar un penal en el segon temps

FERENCVÁROS 2 ESPANYOL 2

ESPANYOL:Diego López, Corchia, Lluís López, Calero, Dídac Vilà, Pipa, Iturraspe, Granero (Moha, 69’), Pol Lozano, Melendo (Calleri, 81’) I Campuzano (Darder, 88’). FERENCVÁROS:Dibusz, Lovrencsics, Blazic, Frimpong, Civic, Kharatin, Siger (Škvarka, 86’), Isael, Nguen, Varga (Zubkov, 60’) i Boli (Signievich, 83)’. GOLS:1-0 (23’) Siger. 1-1 (31’) Melendo. 2-1 (91’) Škvarka, de penal. 2-2 (96’) Darder.ÀRBITRE:Thiago Martins (portuguès). Targetes grogues a Frimpong, Civic, Boli, Dídac Vilà, Lluís López, Calero i Moha.

A l’Espanyol li va tocar serrar les dents a Budapest, sostenir estones de domini d’un rival que va avançar-se en el marcador, que va estavellar una pilota al travesser, que va fallar un penal i que quan semblava que havia assestat la punyalada definitiva en l’agonia del partit, es va trobar amb un gol de Darder que garanteix el primer lloc del grup a l’equip d’un Pablo Machín que podrà viure l’última jornada sense pressió.

Amb el cap en la lliga i els peus en l’Europa League, tal com va reconèixer Pablo Machín, i contra un rival necessitat d’una nit d’alt voltatge, l’Espanyol va presentar-se a la capital d’Hongria amb un onze de circumstàncies, en la línia del que ha disposat el seu entrenador en els últims partits continentals, amb un carriler a cama canviada com Pipa, amb un lateral jugant de central com Dídac Vilà, amb un futbolista sense rodatge com Ander Iturraspe i dos menuts en la punta de llança, amb Óscar Melendo partint des del darrere per acompanyar Campuzano.

Després d’haver patit força en el partit de la primera volta al RCDE Stadium contra un rival que li va fer mal en transició amb el talent d’Isael i les curses del noruec Nguen, obligat a neutralitzar un gol inicial en la primera meitat, de nou l’equip blanc-i-blau es va veure amb un dèficit en el marcador relativament aviat, quan David Siger va aprofitar una jugada embolicada dins l’àrea per foradar la porteria de Diego López.

Bastant estàtic, poc fluid amb la pilota, abusant d’alguna centrada amb pocs rematadors dins l’àrea, a l’equip blanc-i-blau li va costar prendre la mida al Groupama Arena, seu del Ferencváros i també de la selecció hongaresa. Però curiosament el primer que ho va fer va ser el jove Pipa, que en la seva segona titularitat amb el primer equip –ja ho va ser contra el Luzerna en la prèvia–, es va treure del barret una acció formidable, tirant un túnel de molta categoria a Grego Lovrencsics i servint una pilota franca perquè Melendo, afavorit per un rebot, aconseguís restablir la igualtat i assentés una mica més un Espanyol que va acabar la primera meitat fent circular millor la pilota, activant un Pipa que es va animar amb l’acció del gol i refredant els ànims d’una tribuna entregada a l’equip magiar.

Perillós a pilota aturada, el Ferencváros, que arribava a la cita després de nou partits consecutius sense perdre, va rondar la porteria de l’Espanyol només de reprendre’s el joc, de nou amb Siger, que no va arribar per poc a embocar una nova centrada d’Isael, futbolista amb una cama esquerra ben calibrada.

Immers en un partit de ràfegues, ensopit en l’inici de la segona meitat, amb interrupcions per atendre futbolistes i no gaire continuïtat en el joc, l’Espanyol va perdre sensacions amb el pas pels vestidors i li va tocar viure prop de Diego López, aguantant les envestides d’un Ferencváros que, malgrat que li va costar penetrar amb claredat, va reclamar un penal de nou sobre un Siger omnipresent a l’àrea contrària i va estar a punt de canviar novament el signe de la tarda amb un colpeig molt violent d’Isael que va fer tremolar la porteria blanc-i-blava després d’estavellar-se contra el travesser.

A les dificultats, Machín va respondre amb valentia, retirant del terreny de joc un Granero que arribava just al partit i fent debutar Moha, futbolista alegre de banda que actua habitualment en el filial. Però lluny de modificar el posat de l’equip, va seguir pesant la insistència del quadre hongarès, molt més afilat i que a sobre va resultar beneficiat per un col·legiat que va castigar en dues ocasions el conjunt català, primer assenyalant els onze metres en una acció dubtosa de Calero. En el primer llançament, Diego López va intuir les intencions d’Isael, però en un final de partit embogit, el gallec no va poder fer res per interceptar el llançament de Škvarka pocs minuts després, en una diana que semblava definitiva i que empenyia l’Espanyol a una jornada final decisiva per a la classificació. Però just en els últims instants, quan el triomf local semblava precintat, Darder, que acabava d’entrar, va irrompre per apagar el Groupama Arena i desfermar l’eufòria blanc-i-blava amb una diana que, sumada a l’empat en l’altre partit del grup a Moscou, permet a l’Espanyol abaixar la persiana del grup.

VESTIDORS

El patiment val la pena, ser líders a falta d’una jornada és meritori i ens fa disfrutar abans de tornar a la crua realitat

LA XIFRA

El gran mèrit és que, després de com s’ha produït el seu segon gol, haguem reaccionat
Pablo Machín
ENTRENADOR DE L’ESPANYOL
Ha estat un partit difícil, han apretat molt, però estem molt contents per collar el lideratge
Sergi Darder
JUGADOR DE L’ESPANYOL
8
gols
ha marcat Sergi Darder des del seu retorn a l’Espanyol, entre totes les competicions.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)