Espanyol

Buscant l’efecte contagi

Espanyol. Europa continua donant alegries a l’Espanyol. El clima del vell continent ha de ser un punt d’inflexió per traslladar les bones sensacions a la lliga, on les urgències són ineludibles

L’Espanyol respira felicitat a Europa. Està invicte i pot presumir d’acabar líder a falta d’una jornada per tancar la fase de grups. L’última jornada contra el CSKA serà un tràmit per als blanc-i-blaus. Al Vell Continent tot és alegria i, fins i tot, els partits que semblen més recargolats canvien el seu signe fatídic. A Hongria l’Espanyol va veure com Diego López aturava un penal i, de retruc, es veia capaç d’anul·lar l’avantatge dels locals per dues vegades. L’empat agònic, en el temps de descompte, gràcies a un cop de cap de Sergi Darder, té aroma d’èpica. Però era més que un gol per a la plantilla de Pablo Machín. Només calia veure l’alegria dels futbolistes i de la banqueta quan el d’Artà feia el gol de l’empat final. Una diana celebrada com una victòria. Un alliberament en tota regla per a uns futbolistes necessitats d’impulsos positius.

Ara l’Espanyol canvia el registre de felicitat que destil·la l’Europa League per les urgències i les necessitats de la lliga. I és que l’Espanyol necessita i vol traslladar les bones vibracions del Vell Continent cap a la competició estatal. Sense temps per gaudir del premi del lideratge del grup i ser cap de sèrie en el bombo de setzens de final, cal pensar en la lliga. Els blanc-i-blaus tornen a tenir una final per enganxar-se a la salvació. L’escenari és idèntic al viscut fa una setmana contra el Getafe. L’Espanyol necessita sumar la seva primera victòria a casa. Un fet que encara no ha passat en lliga i que explica el perquè de la mala situació en aquesta competició: penúltims amb nou punts. Ningú es vol imaginar un Espanyol acabant la primera volta sense sumar cap triomf al RCDE Stadium. I ara mateix els dos pròxims duels, el primer diumenge contra l’Osasuna i el segon contra el Betis, seran clau per continuar vius i no encetar la segona volta amb més distància respecte a la permanència. L’RCDE Stadium ha de ser un fortí i la clau de la permanència. Serà important afegir-se a l’efecte contagi de l’Europa League per tenir una alegria.

Competència interna

Un dels detalls positius de l’Europa League és la possibilitat de veure futbolistes amb pocs minuts. Machín té clar que la prioritat és la lliga i la seva teòrica unitat B juga a Europa. El duel contra el Ferencváros ha tornat a demostrar que alternar dues competicions serveix per estimular la competència interna de l’equip. Ningú té assegurat el seu lloc i aquesta és la idea que vol transmetre Machín, tot i que acostuma a ser un tècnic molt immobilista en els seus onzes titulars. Actuacions com la de Gonzalo Ávial Pipa a Hongria fan que el tècnic pensi a apostar per novetats en la lliga. El del planter va ser el millor contra el Ferencváros. Pipa va ser decisiu per arrencar un valuós empat donant dues assistències. La primera després d’una jugada deliciosa i la segona amb una centrada ajustada per al gol de la victòria de Darder. Una actuació excel·lent que va aixecar els elogis de Machín. El tècnic de Sòria, fins i tot, va deixar patent que pensava donar l’alternativa en lliga al jove futbolista, que dijous va jugar per l’esquerra, contra el Getafe. “He de continuar treballant. Estic content d’haver aprofitat la meva oportunitat”, va dir Pipa.

REVALORACIÓ

El fons d’armari està funcionat i jugadors com ara Pipa reclamen un lloc en l’onze
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)