Espanyol

La història de sempre

L’Espanyol torna a perdre, però fa un partit digne i dona la cara al Bernabéu

El col·legiat, Jaime Latre, no va expulsar Vinícius en la primera part, i va evitar consultar el VAR en una empenta a Calleri dins de l’àrea

real madrid 2 Espanyol 0

ESPANYOL:Diego López; Víctor Gómez, David López, Bernardo, Calero, Dídac; Marc Roca, Granero (Pol Lozano, 72’), Sergi Darder; Calleri (Melendo, 82’), Wu Lei (Campuzano, 64’). REAL MADRID:Courtois, Carvajal, Ramos, Varane, Mendy; Valverde, Casemiro, Kroos (Modric, 70’); Rodrygo (Brahim, 85’), Vinícius (Militão, 85’), Benzema. GOLS:1-0 (37’) Varane; 2-0 (79’) Benzema.ÀRBITRE:Jaime Latre (col·legi aragonès). Va mostrar targeta groga a Granero (15’), Vinícius (16’), Calero (61’), Mendy (63’), Valverde (73’), i va expulsar Mendy (82’) per doble groga.PÚBLIC:16a jornada del campionat de lliga al Santiago Bernabéu. 83.000 espectadors van veure el partit.
Machín suma un punt menys que Gallego amb els mateixos partits

El guió es manté inalterable: l’Espanyol va tornar a perdre al Bernabéu. Entrava dins dels pronòstics, i més per la imatge donada en el partit contra l’Osasuna. Fa 24 anys de la darrera victòria i caldrà esperar una temporada més per doblegar el Madrid al seu feu. Era un duel per no prendre mal, per sortir amb l’autoestima reforçada i no més enfonsats. En l’aspecte anímic el resultat és positiu per a un equip que va estar dins del partit fins al tram final, amb el gol de Benzema. Ara l’Espanyol s’haurà de trobar amb la dura realitat de la lliga. El Bernabéu era un parèntesi però la necessitat de punts és vital. Machín, números a la mà, ha fet un punt menys que David Gallego amb els mateixos partits. L’efecte revulsiu del tècnic de Sòria no ha tingut l’efecte desitjat. El joc ha millorat, a estones, però els resultats són pobres i empenyen, de facto l’Espanyol a l’èpica.

Ara aquesta remuntada, que ha de ser llegendària, s’ha de gestar amb un parell de victòries abans de tancar la primera volta. Betis, a casa, i Leganés, a fora, marcaran el futur immediat fins a l’equador del campionat, el 4 de gener, en el derbi contra el Barça a casa. Aquesta és la realitat que ha de mastegar l’Espanyol. Els punts que no sumi a la conclusió de la primera volta seran més pedres per a la motxilla de la permanència i veurem si per al futur de Machín. Ara mateix res es pot pressuposar en un club volcànic que ha de fer un pas endavant i, coses del destí, ho haurà de fer contra Rubi, el tècnic que amb la seva abrupta sortida al maig ha encetat la depressió que sacseja l’equip.

El duel del Bernabéu ens mostra una nova cara de l’Espanyol. Un equip més fi en els automatismes però que encara comet errades de concentració letals. El gol de Benzema té aroma de naftalina, un déjà vu perillós i repetitiu com una cadena de muntatge. Els tres centrals blanc-i-blaus no van seguir en una fora de banda el francès, que es va esmunyir entre els defenses i va crear-se una jugada personal que va liquidar el partit amb el segon gol. Era el colofó a un duel pràctic dels blanc. Els de Zidane van jugar amb una cadència tranquil·la i a mig gas. Pur Madrid. Res a amagar. I on no va arribar el futbol ja hi havia Jaime Latre, que va estalviar-se l’expulsió de Vinícius. El brasiler va fer una dura entrada a David López però el col·legiat va decidir no mostrar-li la segona groga. Era el minut 37 i aquesta situació hauria pogut capgirar el destí del partit, o com a mínim, posar més bastons a les rodes als locals. Nou greuge –els arbitratges al Bernabéu acostumen a ser casolans– per a un Espanyol massa ferit per totes bandes. Això tampoc canvia amb el temps. Una altra acció per a la polèmica va ser una caiguda dins de l’àrea de Calleri poc abans del descans. Latre ni tan sols va voler consultar el VAR davant la indignació dels blanc-i-blaus.

Diego López, estel·lar

El Madrid s’anava movent a pler. Només exigia a l’Espanyol en els últims metres. Aquí començava el vertigen. Benzema accelerava el joc i Vinícius, titular ahir, hi posava la velocitat. El porter gallec, molt actiu, es va fer un fart d’evitar gols al llarg del partit. Benzema el va tornar a posar a prova amb un xut que O pulpo va embolcallar amb les mans. L’Espanyol buscava alguna jugada de perill per posar la por al cos al rival i la va tenir en una rematada de Granero de cap. Courtois va fer una bona aturada per evitar el primer gol. La reacció del Madrid va ser immediata. Vinícius, molt actiu, es va veure privat del gol pel peu de Diego López, un sant blanc-i-blau al Bernabéu. L’Espanyol aguantava les escomeses blanques. El gallec va repetir amb una mà salvadora per evitar la canonada de Valverde des de la frontal. La resistència es va acabar en el 37’. Benzema va conduir l’atac i Varane va culminar la jugada amb un xut creuat per fer el primer –David López, que va viure un malson amb Vinícius, trencava el fora de joc–. El partit es recargolava per a un Espanyol que buscava deixar la porteria a zero per mantenir possibilitats per puntuar. L’acció clau es va donar poc després: Jaime Latre va perdonar la segona groga, i l’expulsió, a Vinicius per una entrada a David López. El santcugatenc es queixava amb amargor. El col·legiat va considerar que el davanter havia relliscat. Era el minut 38 i, amb el reglament a la mà, Vinícius hauria d’haver anat al carrer. Res de nou. L’equip mediàtic, i més si juga a casa, té totes les de guanyar. Què hauria passat a l’inrevés? La mala maror encara hauria estat pitjor si Vinícius hagués finalitzat amb encert una contra de Benzema. Diego, novament un gegant sota pals, va evitar el gol.

El festival del gallec va continuar en la segona part, quan va desbaratar un un contra un a Benzema. L’Espanyol va ser més valent en la pressió però les ocasions de gol eren innocents. El segon del Madrid va evidenciar un error d’atenció de la defensa. L’Espanyol de sempre. El de l’ONG, la dels pericos solidaris. Carvajal serveix de banda i Benzema s’esmuny entre el tres centrals. Ningú persegueix el francès, que es fabrica tot sol el segon gol amb una paret amb Valverde. Punt final a un duel que no pot amagar la dura realitat d’un Espanyol digne al Bernabéu però que inicia un camí on la tragèdia i l’èpica aniran agafades de la mà.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)