Espanyol

Abelardo no es menjarà els torrons de blanc-i-blau

Banqueta. Segueix avaluant l’opció d’agafar les regnes de l’Espanyol. La decisió no arribarà fins divendres. La intenció del club és tenir entrenador el diumenge 29, quan torna la plantilla

Abelardo Fernández segueix meditant i l’Espanyol, esperant que concreti el seu desig de venir al club blanc-i-blau. El director esportiu, Rufete, és el seu màxim valedor i creu que el tècnic asturià és el revulsiu que necessita l’equip per sortir del descens. Per això Rufete ha decidit donar uns dies a Abelardo perquè acabi de rumiar si fa el pas. Els dubtes de l’exentrenador de l’Alavés estan en la configuració de la plantilla. Quins seran els fitxatges de què podrà disposar un cop s’obri el mercat d’hivern. No vol ficar-se en una operació de rescat sense tenir clar el terreny que trepitja. I més després de veure com un tècnic solvent, Pablo Machín, ha acabat devorat pels mals resultats: 5 punts de 30 possibles és el seu bagatge en la lliga.

L’asturià vol aprofitar els dies de Nadal per pensar amb la família si fa el pas. El tècnic va renunciar aquest estiu a seguir a l’Alavés després de l’oferiment del club de continuar millorant el contracte. Volia agafar-se un any sabàtic per desconnectar del futbol. El tècnic havia encadenat uns anys de molt desgast tant a l’Sporting de Gijón com a l’Alavés. Lluites aferrissades per no baixar a segona. El mateix escenari que es trobarà ara a l’Espanyol. La diferència és que Abelardo vol fer el pas amb el convenciment que no serà una missió suïcida i per això ha demanat garanties esportives per calibrar el risc. El tècnic, com el club, sap que les possibilitats d’evitar el descens depenen de la qualitat dels homes que arribin en el mercat d’hivern.

El club, o més ben dit Rufete, esperarà amb la convicció que l’asturià està més a prop de dir que sí. En cas contrari, l’Espanyol ja hauria tancat la possibilitat del tècnic asturià. Tot i això, Rufete sap que ha de gestionar nous escenaris i no es pot acontentar amb una bala. Abelardo és la prioritat, l’objectiu número 1, però cal tenir altres alternatives. Francisco és el pla B. El tècnic andalús va fer un bon paper la temporada anterior amb l’Osca i tot i que va acabar baixant mai es va rendir i, de retruc, va millorar el seu joc i prestacions respecte a la primera volta. És un tècnic que sap treballar en situacions adverses, com Abelardo. I aquest és el perfil que es busca: un tècnic que hagi trepitjat aquest territori enfangat, però ha de venir ràpid i sense dilació.

Diumenge, treballant

El club voldria enllestir el nomenament del nou tècnic divendres o a tot estirar dissabte. La intenció és que estigui treballant el diumenge 29 amb els seus nous jugadors. La plantilla està convocada aquell dia, en una sessió de tarda, a la ciutat esportiva Dani Jarque. L’horari encara s’ha de concretar. Aquell dia, el nou tècnic ja ha de posar fil a l’agulla al seu nou projecte. El tren està en marxa i no es pot desaprofitar cap minut, i encara més veient la pujada que fa el calendari. El primer duel del nou inquilí de la banqueta blanc-i-blava serà el 4 de gener. El debut és d’aquells durs. Un derbi per començar, i al RCDE Stadium. Un partit per tancar la primera volta i a casa, on l’Espanyol encara no ha guanyat cap partit de lliga aquest curs.

DERBI EL 4 DE GENER

El tren de la lliga està en marxa i el nou preparador debutarà davant el Barça a casa

ABELARDO

És la prioritat i el club esperarà la decisió fins al dia 27, en cas contrari activarà el pla B
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)