Espanyol

Abelardo agafa les regnes

Espanyol. Comença l’era de l’asturià com a entrenador blanc-i-blau. El tècnic coneixerà els seus nous jugadors a partir de les 10.45 h del matí en una sessió a la Ciutat Esportiva Dani Jarque

Abelardo Fernández agafarà avui les regnes de l’Espanyol. El tècnic asturià té al davant 20 partits de lliga per redreçar la nau blanc-i-blava. Fent càlculs ràpids, els blanc-i-blaus necessiten sumar un mínim de 30 punts per fer factible la permanència. Això representa guanyar la meitat dels partits en joc. Un càlcul ràpid que podria ser menor o major depenent dels concursants que lluiten per la salvació. Un joc en què ara participant quatre equips: Espanyol, Leganés, Celta i Mallorca. Tots quatre separats per només cinc punts. Aquesta és la gran arma de motivació amb què jugarà Abelardo en la seva estrena com a tècnic. L’Espanyol ho ha fet molt malament fins ara en la lliga i, tot i no guanyar cap partit a casa, la salvació està a només cinc punts. Menys de dos partits. El repte és possible per a un especialista en aquestes situacions. L’última amb l’Alavés, al qual va agafar amb només sis punts i enfonsat a la cua i va acabar salvant amb solvència.

Ara l’asturià espera repetir la mateixa fórmula que va emprar amb l’equip basc. Avui coneixerà els seus nous deixebles. El temps amb què treballa el cos tècnic d’Abelardo és escàs i per això ha d’implementar una dinàmica d’entrenaments elevada. El nou preparador s’estrenarà amb una doble sessió de matí i tarda. Totes dues seran a la Ciutat Esportiva Dani Jarque. El primer entrenament, les 10.45 h, serà a porta tancada, excepte els primers 15 minuts, on els mitjans de comunicació podran fer alguna presa d’imatges. Un moment per veure Abelardo en acció i sota el focus mediàtic. Un futbolista blaugrana i ara amb el xandall de l’Espanyol. Aquesta primera presa de contacte servirà per parlar, cara a cara, amb el seu nou grup. La primera impressió és clau per a Abelardo, que sempre apel·la a un discurs emocional. I encara més en una situació tan delicada i de crisi esportiva. L’asturià sap que la seva primera xerrada ha de ser directa i arribar al cor. És el tercer tècnic de la temporada i no pot anar amb subterfugis. Cal tocar la fibra i endollar l’equip. Poques paraules però precises. Una metodologia que també aplicarà al terreny de joc. Model clàssic, un 4-4-2 aprofitant les sinergies de l’equip. Defensa seriosa, velocitat per banda i buscar la rematada fàcil. El nou model de joc agafarà forma en la sessió de la tarda programada a les 18.30 h i que serà, íntegrament, a porta tancada.

El temps corre i la primera jornada de treball arribarà trufada amb la protocol·lària presentació. El tècnic aprofitarà el moment de pausa, entre les dues sessions d’entrenament a la Ciutat Esportiva, per desplaçar-se fins al RCDE Stadium. Serà el moment per expressar el seu ideari i explicar el seu full de ruta. El camí que ha de portar l’Espanyol cap a la salvació. El tècnic del miracle, però, està capficat en el dia a dia. I ara mateix el que més el preocupa i l’ocupa serà com afrontar el derbi del 4 de gener. Un partit en què l’asturià necessita que el seu equip generi bones sensacions malgrat les diferències existents a la taula: jugarà el líder contra el cuer. Un duel de contrastos que es fa encara més evident si tenim en compte que l’Espanyol encara no ha guanyat cap partit a casa en la lliga. Inici intens.

JORNADA INAUGURAL

Intensitat total en el primer dia amb una doble sessió de matí i tarda a porta tancada

SENSE TEMPS

Només cinc dies per preparar el derbi del dia 4 de gener, l’estrena com a tècnic

ACTE DE PRESENTACIÓ

La cita és a les 16 hores al RCDE Stadium. Moment per explicar el seu full de ruta
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)