Espanyol

Abelardo: “M’encanta aquest repte”

Espanyol. L’asturià signa per sis mesos amb la missió de salvar l’equip. “Quan em va trucar l’Espanyol no m’ho vaig pensar dues vegades. És un privilegi entrenar aquest club”

Abelardo Fernández (Gijón, 1970) ha estat presentat aquesta tarda com a nou entrenador de l’Espanyol. El tècnic ha signat un contracte fins a final de temporada. “És el més lògic”, ha dit l’asturià. “Pensem que és el tècnic ideal per revertir aquesta situació i tirar l’Espanyol endavant”, ha explicat el vicepresident Carlos García Pont. “Donar-li les gràcies a Abelardo per posar les coses tan fàcils i en unes dates complicades”, ha apuntat, al seu torn, el director esportiu, Rufete, que ha acompanyat al tècnic asturià en la seva presentació.

Abelardo ha desgranat en la seva presentació aspectes claus de la seva filosofia, com veu l’equip i quin és el seu pensament per aconseguir el repte de la salvació. Aquí estan les frases de la seva presentació davant els mitjans de comunicació.

PRIVILEGI.

“Em sento un privilegiat per entrenar aquest equip, aquest gran club. Rufete em va trucar i em vaig sentir molt afalagat i orgullós. Vinc al cent per cent per revertir aquesta situació. Ara a treballar al màxim i confio en el meu cos tècnic i el club. M’encanta aquest repte tot i haver rebut altres ofertes. Quan em va trucar l’Espanyol no m’ho vaig pensar dues vegades. Ara hem de fer pinya per treure l’Espanyol d’on està”.

CONFIAT AMB LA QUALITAT DE LA PLANTILLA.

“M’he trucat un bon grup. Ja els he vist jugar. Un grup molt predisposat. La meva forma de treballar és viure el present i el dia a dia. Avui hem fet un entrenament de matí i després un de tarda. El més important és recuperar la confiança dels jugadors. Aquesta plantilla té qualitat. Cal recuperar la confiança en l’àmbit mental. Tenen qualitat i només cal treure el rendiment”.

REFORÇOS.

“No he parlat amb la direcció esportiva de reforços. Si ells veuen la possibilitat de reforçar l’equip amb futbolistes millors dels quals tenim doncs ho farem. No li he demanat cap reforç. Estic encantat amb el que tenim. Confio en la meva plantilla”.

DEBUT DAVANT EL BARÇA.

“No m’ho he plantejat. Vull que el meu equip sigui competitiu en tots els partits no només davant el Barça. Vull que la gent vibri amb L’equip”.

ALAVÉS I LA SALVACIÓ.

“He tingut la sort de poder treure a l’Alavés d’una situació complicada però cada club és diferent i les situacions també. Ara comencem de zero. Comença una lliga de 20 partits i tenim un desavantatge de cinc punts que hem de remuntar. Ens queden 60 punts per disputar i els hem de jugar com si fos la final de la Champions”.

FILOSOFIA.

“Vull un equip que faci vibrar, vertical i que no doni cap pilota per perduda. Competitiu sempre. Miracle? Treball diari. Hem de sortir amb la mentalitat de guanyar. Qualsevol partit és una benedicció jugar-lo i els futbolistes estan molt mentalitzats”.

LA TRIA DE L’ESPANYOL

“Soc de les persones que m’han d’agradar els reptes i l’Espanyol ha arribat en el moment ideal. Aquest és un club espectacular. Un club històric. Quatre vegades campió de Copa i conec la ciutat. Tinc amics aquí”.

CONTRACTE DE SIS MESOS.

“He signat per sis mesos perquè és el més lògic. És estar aquests sis mesos i tant de bo sortint les coses bé. Estic segur que ens sortirem. Però salvo a l’equip i potser el club no està content amb mi. Visc el present”.

MENTALITAT.

“A primera divisió tots els partits són complicats. Nosaltres hem de lluitar cada partit. El primer és diumenge contra el Barça. Cada partit ens l’hem d’agafar com una final. No pensant que el perdem i estem morts. No. La meva filosofia és competir, competir i tornar a competir. Si competim bé. Estem més a prop de guanyar i això ja és l’hòstia.

ESPANYOL.

“M’agrada el club i és una gran plantilla. És un repte difícil però es pot aconseguir del contrari, no hauria vingut. La plantilla està encaminada i vol capgirar aquesta situació. Ara hem d’enganxar i transmetre a l’afició i que vingui a l’estadi perquè la nostra gent estigui amb nosaltres. Estic encantat d’haver vingut”.

FACTOR CASA.

“Al final has de fer una puntuació. Què és més fàcil fer-ho a casa? Sí. Les estadístiques ho diuen. Però el que vull és que el meu equip transmeti a la gent. Que els jugadors tingui les idees clares del que vull com a equip: pressió intensa i futbol vertical. A casa si hi ha una comunió entre l’equip i l’afició tot serà més fàcil”.

PLANTILLA.

“Veig qualitat i molts d’aquests futbolistes han portat l’equip a Europa. No s’ha oblidat de jugar. Els entrenadors sempre tenen reptes complicats. Estem a cinc punts de la salvació i ara hem de remuntar. La situació es pot revertir”.

BARÇA.

“Intentaré guanyar amb totes les meves ganes al Barça. Em deixaré la pell per guanyar. Soc el primer perico, el soci número 1 de l’Espanyol. En tots els llocs que he estat he demostrat la meva professionalitat. He estat a l’Sporting, Alavés i Barça. Així ha sigut en tots els llocs”.

CAP MAG.

“No soc un mag de la psicològica. La confiança s’aconsegueix fent que el jugador faci les coses que sap fer dins de les seves qualitats. A un central no li demanaré regatejar, li demanaré altres coses. Pot a fallar? Això mai. Saben que tenen un entrenador que els donarà suport”.

LA PLANTILLA I ELS ÀNIMS.

“Els jugadors estan encantats i més després de tornar de les vacances. He parlat amb ells abans de l’entrenament d’aquest matí. Ells són els primers que volen canviar la situació. Venen convençuts de poder aconseguir-ho”.

“Gallego i Machín són dos grans entrenadors però el futbol no són dos més dos. Han fet un gran treball però no han tingut aquesta sort”.

CALLERI.

“Hem de treballar i buscar que aquests davanters tingui més pilotes i millorar la definició. Però el gol no és només dels davanters, també els jugadors de la segona línia. Això és com defensant. Els davanters també treballar. El gol és una cosa col·lectiva”.

ELS JUGADORS.

“Cadascú en el seu interior ha de visualitzar el seu partit i treballar en benefici de l’equip. Jo com a entrenador que tinguin les coses clares”.

D’altra banda, Rufete ha parlat dels possibles reforços i ha deixat clar que el fitxatge de Hulk no es farà. “És un jugador inabastable per a nosaltres”.

Hulk no vindrà.

REFORÇOS (Rufete)

“Primer els jugadors han de recuperar la seva confiança i autoestima. Estem treballant i avançant coses. La nostra idea és parlar amb el tècnic però sabem que és un mercat complicat i només de 30 dies. Quan estàs en aquesta situació és més complicat però el que vingui sap el que ha de fer.

REUNIÓ AMB ABELARDO.

“Canviarà als jugadors. Nosaltres només reordenem. Som matisos. Tenim la responsabilitat de fer un bon mercat. De res ens servirà anar al mercat si no recuperem als jugadors que tenim ara. La meva responsabilitat és ajudar al club i els jugadors perquè treballin amb tranquil·litat i confiança. L’Espanyol té ara l’oportunitat de salvar-nos. Jo he lluitat per una UEFA i un altre any per no baixar. Ens hem de posar en mode sentiment i tirar tots junts. Amb unió ho tirarem endavant. Els retrets els hem de deixar pel maig”.

HULK IMPOSSIBLE.

“Qualsevol incorporació la volem fer com més aviat millor. Hi ha matisos i situacions que hem de modificar. Hulk és un jugador inabastable per nosaltres”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)