Espanyol

Abelardo Fernández

Entrenador de l’Espanyol

“Guanyar? No renunciem a res”

Abelardo Fernández s’estrena avui a la banqueta de l’Espanyol en un duel d’alt voltatge: un derbi. L’Espanyol arriba a la cita com a cuer i s’enfronta al líder: el Barça. A priori tot juga en contra dels blanc-i-blaus, que encara no han guanyat a casa. “No és una missió impossible guanyar el Barça. El futbol és dels pocs esports en què pots jugar malament i guanyar. Tenim les nostres armes i l’equip està molt il·lusionat. No renunciem a res. Ens juguem tres punts i és el primer partit dels vint que tenim”, assenyalava l’asturià.

Abelardo té molt clar com afrontarà el derbi. “Jo no li puc demanar res, a l’afició. Tots els pericos volem guanyar el Barça. Hem d’enganxar la gent i no donar cap pilota per perduda. Estic convençut que veuran un equip que els agradarà.”

La prèvia ha estat marcada pel passat blaugrana del tècnic. Però ara Abelardo sap quins són els seus colors. “No puc renegar del meu passat. Estic orgullós del meu passat blaugrana, dels vuit anys que vaig estar allà, i ara estic molt content de ser entrenador de l’Espanyol. Seria una gran alegria guanyar el Barça. Soc el primer perico.” Per guanyar cal una mentalitat forta, però sap quina serà la clau. “Hem de ser molt encertats en atac i molt solvents en defensa. Això és en qualsevol partit, però contra el Barça encara més”; i en l’aspecte tàctic, “coses clares i concises de què volem”, deia el tècnic, que només ha tingut cinc dies per preparar el duel. En tot cas, l’asturià és conscient que aconseguir els tres punts seria un punt d’inflexió: “Guanyar seria impressionant moralment, una injecció increïble. Però, per damunt de tot, vull que se’ns vegi com un equip. Per a ells és important, i per a l’afició.”

Abelardo no pensa en Messi: “Em preocupen els meus jugadors i que rendeixin de la millor manera possible.” Més enllà d’això, no cal motivació. “És un derbi, un partit en què no cal motivar el futbolista. Vull veure coses de la identitat de l’Espanyol.”

No puc renegar del meu passat i els vuit anys que vaig estar allà. Seria una gran alegria guanyar el Barça. Soc el primer perico
Guanyar seria impressionant moralment, una injecció increïble. Però, per damunt de tot, vull que se’ns vegi com un equip
És un partit en què no cal motivar el futbolista. Vull veure coses de la identitat de l’Espanyol
Abelardo Fernández
ENTRENADOR DE L’eSPANYOL
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)