Espanyol

Abelardo Fernández

Entrenador de l’Espanyol

“Si competim així, serà difícil perdre”

A efectes classificatoris, un punt no canvia gaire la situació de l’Espanyol. Però començar una etapa amb un nou entrenador a la banqueta sumant un empat a última hora contra el líder de la lliga, és una gran notícia. Abelardo ha començat amb bon peu la seva trajectòria al capdavant de la nau blanc-i-blava i per això es va mostrar molt content, no només del resultat sinó també de la imatge que va oferir el seu equip.

“Hem competit molt bé contra un grandíssim equip, crec que ens hem merescut l’empat”, va assenyalar l’entrenador: “Hem tingut paciència, a estones hem tingut la pilota i és cert que ens ha afavorit l’expulsió de De Jong, però l’equip hi ha anat fins al final.” Abelardo va destacar l’energia que va mostrar el seu equip des dels primers instants de l’enfrontament: “Si competim així, serà molt difícil guanyar-nos. Espero que aquest sigui un punt d’inflexió. Esperem que la gent s’encomani de l’equip, perquè és l’equip, que ha de donar ales a l’aficionat, i no a l’inversa. Estic segur que avui [per ahir] l’aficionat de l’Espanyol haurà sortit orgullós del que ha fet l’equip”, va afirmar el preparador.

Analitzant l’enfrontament, Abelardo va donar importància a l’expulsió de De Jong, però sobretot va donar molt valor a com es va presentar l’equip davant el rival. “El Barça condiciona una mica [en la manera de jugar]. Hem començat amb una pressió intensa i després un replegament mitjà, i totes aquestes situacions les has de mesurar molt, perquè el rival és un equip amb molta qualitat. Però és que l’equip ha estat molt bé. Ha tingut idees clares a pesar que només portàvem una setmana de feina i hem de seguir millorant”, va exposar el preparador asturià, que va es va alegrar que el seu equip busqués el tercer gol després de la diana de Wu Lei: “Després del gol hem tingut ganes de més. Estàvem en la millor fase, però el Barça, encara que estigui amb deu, et pot fer mal i en una jugada de Luis Suárez gairebé ens n’ha fet.”

Punt d’inflexió

Abelardo va insistir en la importància anímica de l’empat contra el Barcelona. “No era fàcil aconseguir el punt perquè et poses al davant, després et remunten i el més lògic en un equip en aquesta situació és que mentalment i físicament s’ensorri. Però, en canvi, hem continuat ben plantats, hem aportat canvis que ens han sortit bé i l’equip mai ha perdut la cara al partit.” L’entrenador augura un gran futur a l’equip si continua competint d’aquesta manera: “Crec que aquest és un punt d’orgull dels jugadors. Estic molt content per ells. Avui [per ahir] hem competit com un equip, hem estat un al terreny de joc i no onze.”

LES REACCIONS

Quan et remunten, el més lògic en un equip en aquesta situació és que t’ensorris, però no hem perdut mai la cara al partit
És un punt d’orgull dels jugadors. Estic molt content. S’ho mereixen perquè estan patint molt
Abelardo Fernández
entrenador de l’espanyol
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)