Espanyol

L’aposta és Raúl de Tomás

Mercat. El punta madrileny és la prioritat per reforçar la davantera. El punta coneix a la perfecció la lliga i el seu rendiment seria immediat. Es negocia una cessió amb opció de compra

Raúl de Tomás (Madrid, 1994) és l’objectiu principal de l’Espanyol en aquest mercat d’hivern. El club blanc-i-blau té un problema de gol i el punta madrileny és el candidat número 1 de la llista que té el director de futbol professional, Francisco Joaquín Pérez Rufete. Vell conegut de la lliga, les seves prestacions quan jugava al Rayo Vallecano són el seu millor aval per a un equip, com el blanc-i-blau, que només ha marcat 14 gols en tota la primera volta. Uns registres que el situen com el conjunt menys prolífic del campionat. El davanter està decidit a fer el pas i això fa que dins del club estiguin més a prop d’arribar al sí definitiu per convèncer el Benfica, el club propietari del jugador. De Tomás va marxar aquest estiu al club portuguès a canvi de 20 milions d’euros de traspàs. Fins ara l’amortització del seu fitxatge ha estat nul·la. Només ha disputat set partits i no ha marcat cap gol. No té la confiança del tècnic Bruno Lage, que té com a homes de referència en atac Carlos Vinicius, màxim golejador amb deu gols, i Seferovic. El Benfica es resisteix a deixar sortir el seu futbolista i, gran part de l’operació, implica recuperar la inversió. Ara mateix, l’Espanyol no pot fer front als 20 milions que va costar el davanter, però sí podria assumir una cessió i fer-se càrrec de la fitxa del futbolista fins a final de temporada. Aquesta és la opció que s’està treballant i que s’intensificarà en els propers dies. La intenció de l’Espanyol és disposar del davanter per al pròxim partit de lliga: el 19 de gener a l’estadi de la Ceràmica contra el Vila-real.

Per una banda, el Benfica veuria com el futbolista pot tornar a agafar protagonisme en un club on serà important i titular des del minut 1. L’Espanyol també obté un futbolista que està acostumat a lluitar en una situació delicada de descens. Ja ho va fer el curs anterior amb el Rayo Vallecano on va acabar la temporada amb 14 gols tot i que el conjunt de Vallecas va acabar baixant a segona. Unes prestacions magnífiques en la seva estrena a primera divisió. El rendiment del futbolista ja va ser espectacular en els dos anys anteriors a segona divisió. El curs 16/17 va fer 14 gols defensant la samarreta del Valladolid i la 17/18 en va fer 24 amb el Rayo amb qui va aconseguir l’ascens. Precisament, aquell estiu del 2018 l’Espanyol es va interessar per la seva situació, però el club blanc-i-blau no va poder aconseguir els seus serveis per les reticències del Madrid (llavors el club propietari dels seus drets) a deixar-lo marxar per un preu raonable. L’Espanyol es va decantar per Borja Iglesias, l’altre golejador clau d’aquell 2018 a segona. Ara els camins de De Tomás i el club blanc-i-blau tornen a creuar-se. Més enllà de la cessió també s’està parlant d’una possible opció de compra. Opció difícil però on portuguesos i catalans podrien compartir part dels drets. A més, el futbolista, de 25 anys, és de la mena de jugadors que agraden a Chen Yansheng. Jove i amb possibilitats de guanyar valor a mitjà termini. El mateix cas que Borja Iglesias o Gerard Moreno, antics referents a la davantera blanc-i-blava.

No obstant això, l’Espanyol havia de lluitar amb el Sevilla, que també s’havia interessat pels serveis de Raúl de Tomás. El conjunt andalús també té problemes de gol i volia més competència en punta d’atac. Luuk De Jong no acaba d’enlairar-se. L’holandès només ha fet dos gols en aquest primer tram i Lopetegui busca més dinamita ofensiva. En les últimes hores els de Nervión ha abandonat la licitació i busquen altres objectius per a la davantera. Una punt més a favor perquè es concreti, en els propers dies, el fitxatge del punta o bé, buscar altres alternatives en el mercat.

UN RIVAL MENYS

El Sevilla volia el davanter però ja s’ha tret de la carrera per la seva licitació

Dos perfils més en el mercat

Al marge de Raúl de Tomás, l’Espanyol té dos fitxatges més avançats per completar els seus reforços d’hivern. Les altres prioritats són un jugador ofensiu de banda i vertical i un central. Una altra contractació en què s’estava treballant era la incorporació d’un migcampista, però l’eclosió de David López a la medul·lar, on tot apunta que tindrà un protagonisme continuat amb Abelardo, ha fet replantejar-se aquesta possibilitat tot i que no està descartada del tot. L’Espanyol busca qualitat i les tres opcions que hi ha en cartera ja han donat el seu sí per anar al club blanc-i-blau. Ara només queda la part més feixuga: negociar amb els clubs propietaris per facilitar una sortida. A més, l’arribada de nous efectius també ha de comportar la sortida d’altres futbolistes per no disparar la presència de jugador en nòmina. Les properes dues setmanes, aprofitant l’aturada de la lliga, seran intenses per posar fil a l’agulla.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)