Espanyol

L’Espanyol s’aferra al deixant blanc

Fitxatge. Raúl de Tomás, que avui serà anunciat com a nou jugador blanc-i-blau, segueix una tradició de futbolistes formats al Madrid que han agafat el pont aeri per triomfar

Raúl de Tomás es convertirà avui, oficialment, en nou futbolista de l’Espanyol. L’acord es va tancar amb xifres rècord per part de l’entitat blanc-i-blava i es va convertir en el fitxatge més car de la seva història (20 milions més 2,5 en variables al Benfica). L’Espanyol buscava un punta golejador, acostumat a viure situacions límit i amb caràcter i el davanter cercava un trampolí en la seva incipient carrera, de moment, aturada per la suplència en el Benfica, equip a què va arribar aquesta passada temporada.

RDT, doncs, seguirà un camí molt prolífic per a jugadors amb un passat similar al seu. Format en les categories inferiors del Madrid, en què va arribar a ser l’estrella de l’equip blanc que va guanyar la copa sub-19, ha passat per diversos equips (Còrdova, Valladolid, Rayo i Benfica) abans de recalar en la disciplina blanc-i-blava. L’Espanyol es troba molt còmode atraient jugadors del seu perfil, a qui, després de l’etapa de formació en un club gran, els costa trobar espai en l’ecosistema futbolístic.

De Tomás, de fet, seguirà una llarga llista de jugadors formats en el Madrid que han trobat en l’Espanyol un impuls per a les seves carreres. El primer gran exemple va ser José Callejón. L’entitat barcelonina el va obtenir directament del Castilla, filial blanc, a canvi d’1,2 milions d’euros i el jugador s’hi va passar tres temporades fins que el va traspassar per 5 milions d’euros. Callejón va disputar 97 partits de blanc-i-blau, però li va servir per ser repescat pel Madrid que, posteriorment, el va vendre al Nàpols, en què continua sent un dels titulars indiscutibles.

Cessions

L’Espanyol no es va beneficiar tant de Lucas Vázquez, ja que només va poder recaptar un milió d’euros la temporada que el va tenir en les seves files, procedent del Madrid. Però, de nou, el curs va servir al jugador per assentar-se, més tard, en el conjunt blanc, en què ja fa cinc temporades que hi és.

De la mateixa manera, Kiko Casilla, en el Madrid des de cadet fins al tercer any de professional, va anar a l’Espanyol, en què va passar cinc temporades (reals, més enllà de les cessions). Els blancs el van recuperar a canvi de 6 milions d’euros. Marco Asensio i Burgui van completar cessions a l’Espanyol, mentre que el darrer cas més reeixit ha estat Mario Hermoso. Format en el Madrid, dos cursos en l’Espanyol i un benefici net de 12,5 milions d’euros.

ACORD TANCAT

20 milions d’euros més 2,5 en variables és el preu que ha pagat l’Espanyol

SENSE MINUTS

En el Benfica, De Tomás no ha trobat continuïtat després d’un gran curs en el Rayo

La presentació, un cop passi la revisió mèdica

Uns problemes burocràtics han endarrerit l’anunci oficial del fitxatge de Raúl de Tomás per l’Espanyol. L’acord entre les tres parts (Benfica, Espanyol i jugador) està tancat des de fa dies, tot i que uns serrells d’última hora han provocat que el futbolista no pogués viatjar fins ahir a Barcelona. De Tomás passarà avui el reconeixement mèdic i a la tarda serà presentat amb la samarreta blanc-i-blava.

Els 20 milions d’euros més 2,5 de variables serviran perquè els blanc-i-blaus es quedin el cent per cent dels drets del jugador, una condició indispensable per a un club que sol revalorar els futbolistes que fitxa. De fet, el davanter compleix a la perfecció el perfil que busca el club: un jugador jove, amb prou experiència en la primera divisió, amb caràcter per afrontar els moments delicats que travessa, ara mateix, l’entitat i sobretot que, en el futur, pot suposar uns grans ingressos per al club. La inversió, almenys, així ho mereix.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)