Espanyol

Xino-xano amb els fitxatges

Mercat. Abelardo iniciarà la segona volta amb només una cara nova: Raúl de Tomás. La resta d’incorporacions hauran d’esperar uns dies més en un final de mercat que s’entreveu frenètic

L’Espanyol necessita donar la volta a la seva plantilla. Fortificar les deficiències estructurals i minimitzar els buits. És a dir, corregir la planificació d’estiu en aquest mercat d’hivern. La peça clau de tota la bastida era la incorporació d’un davanter. Era l’aposta forta i el club es va moure de manera eficaç i diligent per tenir un golejador. La falta de punteria és alarmant i aquí és on Raúl de Tomás ha de ser un puntal en aquesta segona volta.

Són 20 milions el que ha pagat l’Espanyol, el fitxatge més car de la història, per capgirar la tendència. Un pas de gegant. Però falten més peces. La intenció del club era tenir la major part dels fitxatges per al partit de demà a Vila-real. La difícil situació a la taula obliga a disposar de tots els recursos sense perdre temps. Però aquest factor és una arma de doble tall en un mercat tan comprimit com l’hivernal. Els cops de timó i les necessitats dels clubs venedors difícilment casen amb les idees dels compradors. A més a més, l’Espanyol té en contra el factor de la necessitat. Els venedors esperen amb impaciència l’arribada dels emissaris blanc-i-blaus fregant-se les mans i amb un somriure d’orella a orella. Això i voler fer l’agost en ple gener està dificultant el tancament d’operacions que porten setmanes en marxa. Tothom vol jugar amb les urgències dels barcelonins i tensar la corda al màxim. Ara mateix l’Espanyol està en un punt mort. Sap que ha de tancar els fitxatges, però tampoc pot caure en la desesperació absoluta i pagar certes quantitats inflacionàries per futbolistes que no tenen protagonisme en els seus clubs d’origen. Tots els jugadors que estan en cartera no tenen un paper protagonista en els seus equips. Aquí rau el procés de seducció. Els blanc-i-blaus s’han trobat que molts clubs volen vendre suplents a preus de titulars. Això ha fet que moltes operacions s’encallin.

Així doncs, Abelardo arribarà a Vila-real amb només un fitxatge al sarró i esperant concretar l’arribada d’un banda dreta i un central. Uns moviments que espera concretar el més aviat possible i, malgrat que la intenció del club era tenir els fitxatges per a mig gener, ara tot es pot precipitar fins a final de mes. Les negociacions per Cristian Tello i Ibai Gómez, en aquest ordre de prioritat, segueixen estancades. Ara s’ha obert la porta d’Embarba, jugador del Rayo, com una altra via per la banda dreta com ahir apuntava La Cope. Des de Turquia, apunten que Marcao, central del Galatasaray, estaria a prop d’arribar a un acord per venir al RCDE Stadium. En qualsevol cas, l’Espanyol continua explorant altres perfils per veure si pot avançar més tant en el fitxatge del banda dreta com el del central. Fitxatges de qualitat que han d’elevar el nivell.

PREUS A L’ALÇA

Les urgències de l’Espanyol juguen en contra seva i els clubs d’origen tensen la corda

NOU PERFILS

Embarba, del Rayo, la darrera opció que s’ha sumat per a la banda dreta

L’operació sortida, un fre més per a la remodelació

Les entrades són molt importants, però l’Espanyol també necessita deixar fitxes lliures per alliberar massa salarial i, de retruc, no tenir una plantilla gegantina i de difícil gestió per a Abelardo. Diversos són els futbolistes que podrien abandonar la disciplina blanc-i-blava en aquest mercat d’hivern. El motiu principal és la falta de minuts i també el tipus de contracte. Hi ha una sèrie de futbolistes que acaben contracte al juny i que, si reben una bona oferta de continuïtat en un altre club, podrien fer les maletes. Aquí hi ha dos casos paradigmàtics com els d’Esteban Granero i Pablo Piatti. Especialment l’argentí, que, tret del primer any, ha enllaçat lesions i males temporades com a blanc-i-blau. Aquest grup de jugadors són els que tenen les fitxes més elevades de les que es van signar en l’època de Quique Sánchez Flores. Ara mateix els principals candidats a sortir són Pipa i Facundo Ferreyra, però depenent dels fitxatges es podrien accelerar altres sortides. Ara mateix la composició final de la plantilla farà un gir d’aquí a final de mes. Una foto encara per definir on les sortides tindran molt de pes amb les diferents arribades que s’han de produir. El procés està en marxa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)