Espanyol

Embarba, el detall definitiu

Mercat. L’Espanyol pagarà deu milions d’euros per aconseguir els serveis de l’extrem del Rayo Vallecano. El club blanc-i-blau ha invertit un total de 39 milions en aquest mercat d’hivern

Adrián Embarba (Madrid, 1992) es convertirà en les pròximes hores en nou jugador de l’Espanyol. El madrileny és l’escollit per ocupar la banda dreta de l’atac. El club blanc-i-blau feia dies que buscava la millor alternativa. Cristian Tello, del Betis, i Ibai Gómez, de l’Athletic Club, eren els altres perfils que hi havia sobre la taula. El sabadellenc no acabava de veure el seu aterratge a l’Espanyol i està a prop de tancar la seva cessió al Celta d’Òscar García Junyent, el seu gran valedor. Ibai era una petició directa d’Abelardo. El tècnic asturià ja el va tenir a les seves ordres a l’Alavés, on va oferir un gran rendiment. Precisament, la regularitat mostrada a Mendizorrotza el va retornar a l’Athletic. El seu fitxatge no s’ha portat a terme per la recança de Garitano de deixar-lo marxar tot i les ganes del futbolista de tornar a posar-se a les ordres d’Abelardo. Les urgències classificatòries de l’Espanyol han fet la resta. Els rectors del club volen futbolistes compromesos i Adrián Embarba va respondre afirmativament des del primer moment. L’únic escull era seduir el Rayo Vallecano. El conjunt madrileny s’ha mostrat inflexible en la seva sortida i ha reclamat a l’Espanyol el pagament dels deu milions d’euros de la seva clàusula. L’Espanyol buscava una fórmula per esmorteir el pagament però al final pagarà la quantitat demanada pel conjunt de Vallecas. L’acord amb el futbolista era total des de fa dies i només estava pendent dels acords entre clubs. Els emissaris de l’Espanyol fa dos dies que són a Madrid per tancar els detalls del contracte i en les pròximes hores es donarà llum verd a la seva arribada.

Embarba es convertirà en el tercer fitxatge del mercat d’hivern de l’Espanyol, després de Raúl de Tomás i Leandro Cabrera. L’extrem i capità del Rayo arriba en un gran moment de forma. És el líder natural del conjunt de Vallecas, on ha sumat set gols i onze assistències a segona. A més, el madrileny coneix a la perfecció Raúl de Tomás, amb qui va jugar dues temporades formant una societat letal al Rayo.

El club barceloní ha fet l’esforç més gran de la seva història en una finestra de transaccions. En total, la xifra desembutxacada pujarà fins als 39 milions d’euros. Raúl de Tomàs, amb 20 milions (sense comptar possibles variables addicionals), és la inversió més elevada per un futbolista. Ara Embarba, amb deu milions, es posa a l’altura de Borja Iglesias com a tercer fitxatge més car de la història de l’entitat. En aquest sentit, cal tenir present que l’Espanyol ja va pagar 10,5 milions d’euros per Matías Vargas i vuit milions més per Fernando Calero. En total, els blanc-i-blaus s’hauran gastat aquesta temporada un total de 57,5 milions d’euros. Mai el club blanc-i-blau s’havia mogut en aquests paràmetres, però l’embranzida d’aquest gener té un missatge clar: Chen Yansheng ha posat tota la carn a la graella per evitar veure el seu equip a segona divisió. En principi, amb el moviment d’Embarba, el club dona per tancat el capítol d’altes i només faria un últim esforç si en els últims dies de mercat trobés alguna oportunitat que li encaixés. Ara totes les energies es concentraran en l’operació sortida. El club intentarà rebaixar el nombre de jugadors en nòmina i algun futbolista amb pocs minuts i que no compti per a Abelardo podria fer les maletes. El cas més paradigmàtic és el de Facundo Ferreyra, però hi ha altres casos com ara els de Granero, Piatti i Pipa.

VELLS CONEGUTS

Es retrobarà amb Raúl de Tomàs, amb qui va conviure dos anys al Rayo Vallecano
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)