Espanyol

Ordre d’allunyament per als agressors de l’Athletic

Violència ultra. El jutjat d’instrucció número 3 de Cornellà ha obert una causa per un presumpte delicte de “baralla tumultuària i lesions” contra els cinc detinguts del conjunt bilbaí

El jutjat d’instrucció número 3 de Cornellà ha obert una causa per un presumpte delicte de “baralla tumultuària i lesions” contra els cinc detinguts dissabte pels enfrontaments entre els aficionats de l’Espanyol i de l’Athletic Club. El jutjat ha determinat diverses mesures cautelars, entre les quals destaca una ordre d’allunyament de 1.000 metres de qualsevol estadi o espai similar on jugui el club basc i l’obligació de comparèixer davant el jutjat els dies 1 i 15 de cada mes. Aquestes són les primeres conseqüències de les lesions que van causar a un home, un soci de l’Espanyol d’origen holandès. El seguidor blanc-i-blau va ser ferit després de rebre diverses puntades de peu i cops de puny, presumptament dels radicals del conjunt basc.

Els fets, que van involucrar desenes de seguidors, dels quals fins a 36 van acabar sent identificats pels Mossos, van començar a la rambla de Josep Anselm Clavé i van desembocar al carrer de Sant Geroni, molt a prop de l’RCDE Stadium, on s’havia de disputar el partit de la 21a jornada de lliga entre l’Espanyol i l’Athletic club. Posteriorment, tots dos clubs van emetre sengles comunicats en què condemnaven enèrgicament la violència.

De fet, ahir el vicepresident es va referir a aquests esdeveniments i també als insults racistes proferits per un grup reduït d’aficionats blanc-i-blaus contra Iñaki Williams. “L’Espanyol sempre ha lluitat i lluitarà contra el racisme i la violència i hem posat tots els mitjans per fer front a aquestes actituds”, va dir el mandatari, que ha confirmat que el club està investigant els crits racistes i no descarta prendre mesures contra els aficionats que els van proferir. “Estem estudiant què podem fer, perquè el sistema espanyol és molt garantista i cal estudiar-ho bé.”

L’Espanyol sempre ha lluitat i lluitarà contra el racisme i la violència, i hem posat tots els mitjans per fer front a aquestes actituds
Estem estudiant què podem fer, però cal tenir present que el sistema espanyol és molt garantista
Carlos García Pont
Vicepresident de l’espanyol
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)