Espanyol

Un duel amb aroma de final

La prèvia. L’Espanyol disputa un partit clau contra el Mallorca, rival directe per a la salvació. Els blanc-i-blaus encara no han guanyat a casa en la lliga, els balears no ho han fet com a visitants

L’Espanyol disputa un duel clau avui contra el Mallorca. No és un partit definitiu, però sí que té molts ingredients i condicionants per marcar la tendència futura i la moral de la tropa blanc-i-blava. La dimensió del duel té tots els elements arquetípics que conviden a dibuixar-lo amb la sintonia d’un o caixa o faixa d’aspecte crucial. Una encreuament de camins en què l’Espanyol pot anar mitigant les seves pors i donar un impuls a les matemàtiques. Els deixebles d’Abelardo estan en un play-off de quatre equips i els duels directes tindran una rellevància important si més equips no acaben arribant a la festa del descens. “És un partit important però no és a vida o mort. No som cirurgians que operem. És un partit de sis punts. És important, però més enllà els jugadors han de gaudir, i no jugar amb tensió”, reflexionava el tècnic. El duel amb els mallorquins és un partit per fortificar les certeses i eliminar els dubtes. Perdre eixamplaria la foscor i diluiria la dinàmica positiva dels últims partits. En situació d’urgència classificatòria, els estímuls positius són els que fan creure en el miracle, i l’Espanyol necessita gaudir d’un dia de festa gran al seu estadi. Perdre seria deixar el Mallorca a una distància de sis punts i, encara més, perdre la diferència de gols. Els blanc-i-blau van caure a Son Moix per 2-0. “Les meves sensacions són molt bones i veig l’equip involucrat des que vaig arribar. Tenim 16 partits i juguem partits molt importants. És un partit molt important, però l’equip el veig tranquil i amb unes ganes infinites de guanyar”, destacava Abelardo, com intentant descarregar tensió, i continuava insistint en aquest camí que res està fet. “Si guanyem o perdem, anirem al partit següent, a Sevilla, amb la necessitat de guanyar. Espero un partit igualat i de molta tensió. Qualsevol detall desnivellarà la balança cap a un cantó o un altre. I després, a veure, com va la jornada. Ara penso en el Mallorca.”

Precisament, l’altra barrera amb què juga l’Espanyol és la seva mala ratxa a casa. Els blanc-i-blaus no han guanyat cap partit de lliga al seu feu, i per sortir del descens i assolir la salvació final tot passarà per fer de Cornellà un fortí. L’equip juga amb una certa tensió a casa, i una victòria trauria una llosa psicològica. El Mallorca és el pitjor visitant de primera i encara no sap el que és guanyar lluny del seu feu. “Això els fa més perillosos. El Mallorca s’hi juga molt, igual que nosaltres. Té un mèrit increïble el que estan fent. Molts venen de segona divisió B i estan competint. Tenen arguments per continuar a primera. Són molt verticals i ataquen molt bé. Si no defensem bé ens crearan molts problemes”, subratllava el tècnic blanc-i-blau, que va confirmar que Raúl de Tomás serà l’encarregat de xutar els penals d’aquí a final de temporada. “L’altre dia la vaig cagar jo (a Granada). Tinc la responsabilitat de dir qui els tira, i no ho vaig dir; me’n vaig oblidar. Però en una situació difícil hi ha tres jugadors que volen tirar el penal, i això és molt positiu. A partir d’ara l’encarregat serà Raúl de Tomás.” Un Abelardo que recupera Roca després de la seva sanció a Granada.

El Mallorca

L’altra cara de la moneda és el Mallorca. El conjunt balear intentarà corregir el rumb guanyant l’Espanyol, després de perdre a casa contra el Valladolid. Un cop d’efecte que els recarregaria la moral. “És un partit molt important per a nosaltres i també per al rival. Si guanyem haurem de continuar i si perdem acabarem la jornada en una situació pitjor. M’agradaria guanyar el partit i donar un cop moral positiu. Juguem contra un bon equip, però si guanyem seguirem fora del descens”, va explicar Vicente Moreno, conscient de la importància del duel però descarregant pressió. “És un partit per gaudir-lo. Anem a un camp que estarà ple i és una passada; cal gaudir-ne competint i guanyant. És un partit importantíssim i cal guanyar-lo sí o sí.”

El camp estarà ple i és un partit per gaudir-lo, però és importantíssim i cal guanyar-lo sí o sí
Vicente Moreno
entrenador del mallorca
És un partit important però no és a vida o mort. No som cirurgians que operem
Abelardo Fernández
ENTRENADOR DE L’ESPANYOL
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)