Espanyol

Camí de salvació

L’Espanyol guanya la seva ‘final’ contra el Mallorca i suma el primer triomf en lliga a casa

RDT torna a marcar, per cinquè partit consecutiu, i ja suma quatre gols. El madrileny ha estat el punt diferencial del partit

Espanyol 1 mallorca 0

MALLORCA:Reina; Pozo, Valjent, Raíllo, Agbenyenu; Lago Junior (Abdon Prats, 80’), Salva Sevilla (Kubo, 64’), Baba, Febas (Hernández, 72’); Dani Rodríguez, Budimir. ESPANYOL:Diego López; Javi López, Bernardo, Cabrera, Dídac Vilà; Embarba, David López (Víctor Sánchez, 72’), Marc Roca, Darder (Víctor Gómez, 84’); Calleri (Matías Vargas, 64’), Raúl De Tomás. GOLS:1-0 (58’) Raúl De Tomás.ÀRBITRE:Mateu Lahoz (valencià) va mostrar targetes grogues a Andrés Prieto (6’); Dídac Vilà (39’): Diego López (53’); Salva Sevilla (61’); Cabrera (69’); Víctor Sánchez (79’);. Agbenyenu (86’); Víctor Gómez (94’).PÚBLIC:23a jornada de lliga. RCDE Stadium. 32.823 espectadors van veure el partit en directe.
“Sí es pot”, el crit unànime dels 32.000 aficionats del RCDE Stadium

Era un partit amb aroma a final. Un duel a caixa o faixa en què l’Espanyol buscava seguir viu i amb la mascareta d’oxigen funcionant a ple rendiment. No hi havia marge d’error i els deixebles d’Abelardo no van fallar. No ha estat el millor partit, ni de bon tros, però calia competir i marxar cap a casa amb els tres punts a la butxaca. El RCDE Stadium lluïa un ambient de gala amb més de 30.000 espectadors que van veure el duel amb l’ànima encongida però amb un bri d’esperança gràcies al gol de Raúl de Tomás que donava la victòria. Tres punts d’or que han de marcar un punt d’inflexió de cara al futur periple per la lliga. L’Espanyol no està salvat i el camí serà llarg i feixuc, però el triomf marca el camí de la salvació. De fet, els blanc-i-blaus, a més d’atrapar al Mallorca en la puntuació, s’ha tret una llosa de dimensions gegantines: guanyar el primer partit a casa. Fins ara, els blanc-i-blaus no havien sumat els tres punts i només podien presumir de quatre raquítics empats. Un problema endèmic que ha durat 12 partits. La darrera victòria al RCDE Stadium és del 18 de maig, en aquella tarda icònica en què l’Espanyol es va classificar per a l’Europa League contra la Real Sociedad. Des de llavors, un desert que explica, en gran part, la difícil situació en la taula. Aquest primer triomf casolà és un bàlsam en forma de reforç psicològic. El camí de la salvació passa pel RCDE Stadium. No s’entén seguir en primera sense tenir una bona fiabilitat a casa i ara l’Espanyol ha de fonamentar la permanència a casa i seguir traient petroli a domicili, com ha fet fins ara.

De Tomàs, el referent

El ressorgiment de l’Espanyol no s’entén sense la figura de Raúl de Tomás. Un futbolista que està donant un rendiment espectacular. El madrileny, el fitxatge més car de la història del club, està sent una ganga. Ahir, va marcar les diferències amb un gol de killer.Ben posicionat i rematada dins de l’àrea i ajustada al pal amb un cop de cap letal. Ara mateix, aquesta és la gran diferència entre els equips de la zona baixa i l’Espanyol. El club blanc-i-blau té un davanter letal dins de l’àrea que necessita molt poc per fer un gol. És la màgia de Raúl de Tomás. Un futbolista diferència que ja suma quatre gols en quatre partits de lliga, cinc afegint-hi la seva estrena en la copa. Unes prestacions que alimenten les esperances blanc-i-blaves. De fet, el Mallorca va arribar més i millor a la porteria de Diego López, però l’Espanyol, amb menys protagonisme dins del partit, va ser una piconadora. Un futbol pragmàtic i letal. Raúl de Tomás va tallar les ales del Mallorca amb un gol providencial.

El madrileny va portar la calma a un partit carregat de nervis i certes imprecisions. Es mastegava en l’ambient la feixuga càrrega del pes del partit. No es podia fallar i així ho va entendre una afició que va omplir l’estadi amb més de 30.000 espectadors. Una olla a pressió que va ajudar l’equip en els moments més tensos. La destensió final va arribar amb el xiulet de Mateu Lahoz, àrbitre extemporani, extravagant i amb certa pedanteria en el tracte amb els jugadors. Ni ell va descentrar un Espanyol combatiu i responsabilitzat, un Espanyol que no va fer cap error defensiu ni va regalar res al rival, a diferència de Granada. Calia jugar amb els nervis i així ho van pair uns futbolistes que encara tenen un llarg camí per aconseguir la salvació. Ahir, es va fer un pas molt important en aquest camí de llarg recorregut. L’afició va acomiadar al seu equip al crit de “Sí es pot” i els futbolistes van respondre-hi amb les mans enlaire esperonant-se els uns als altres. Era el resultat d’una victòria alliberadora i amb un punt de catarsi col·lectiva. Es va fer un pas de gegant per assolir la salvació, un autèntic punt d’inflexió.

Ells s’han posat per davant i han tingut més encert en la rematada. Això ha fet la diferència
Salva Sevilla
MIGCAMPISTA DE L’ESPANYOL
Necessitàvem i teníem l’obligació de guanyar a casa. Això ens alimentar per seguir
Raúl De Tomás
davanter de l’espanyol
De Tomás està en un estat de gràcia i ho hem d’aprofitar, però guanyen i perden tots
Abelardo Fernández
entrenador de l’espanyol
És una victòria important i contra un rival directe. Era fonamental guanyar a casa i tots ens hem tret un pes de sobre important
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)