Espanyol

Els diners, a la gespa

Espanyol. Josep Maria Duran ha traçat les línies de la nova política corporativa del club que passa per ser agressius en el mercat i seguir el perfil marcat aquesta finestra hivernal

El nou director executiu de l’Espanyol, Josep Maria Duran Farré, ha mantingut, aquest matí, un esmorzar informatiu amb els mitjans de comunicació ho ha detallat quin és el seu pensament i les línies mestres d’actuació. La més clara passa per una política clara en defensa del primer equip. Tots els esforços aniran a millorar el patrimoni esportiu. Això aboca al club blanc-i-blau a un canvi de paradigma. El primer tast i canvi de rumb s’ha demostrat en la darrera finestra hivernal on el club ha fet una inversió de 40,5 milions d’euros. “Continuarem sent agressius en el mercat”, ha subratllat el mandatari que ha defensat l’equilibri pressupostari que marca la lliga però fent bones apostes esportives. És a dir, el patrimoni ha d’estar en el camp per fomentar un cercle virtuós que tingui un retorn en totes les àrees del club. El canvi de paradigma trenca amb la visió que es tenia fins ara. De les vendes, i com a norma de la casa, s’invertia només la meitat en fitxatges. La resta anava a amortitzar deute i millorar les instal·lacions esportives. Ara es vol ser més agressiu en el mercat i mantenir la política esportiva d’aquesta última finestra hivernal.

D’altra banda, el club treballa amb la possibilitat real de baixar a segona i tots els contractes que s’ha signat contemplen aquest escenari amb una rebaixa de sou. També s’està treballant en els jugadors que acaben contracte el pròxim 30 de juny. Hi ha deu jugadors que es troben en aquesta situació i només hi ha dos casos dubtosos que encara no tenen clara la seva continuïtat. En qualsevol cas, Duran ha deixat patent que un descens no seria un sotrac econòmic més enllà de la patacada esportiva. A més, ha deixat clar que a segona l’Espanyol tindria el pressupost més gran de la categoria vist mai. Cal tenir en compte que l’assegurança, en cas de descens en el primer any, té en compte els anys seguits que porta un club a primera i en el cas de l’Espanyol ja són 26. Tot i això, des del club es confia en el fet que la bona dinàmica que porta l’equip i els esforços fets durant el gener serà suficient per assolir la permanència.

Per últim, el mandatari ha confirmat que la clàusula de rescissió de Raúl De Tomás és de 60 milions d’euros i aquesta no variarà en cas de descens a més ha destacat que l’Espanyol està entre els quatre equips que més patrimoni i fons propis té de la Lliga de Futbol Professional. Un escenari, radicalment diferent, al qual es va trobar fa quatre anys, en la seva primera època al club.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)