Espanyol

No perdre pistonada

Espanyol. Abelardo ha sumat vuit punts dels últims quinze en joc. Si es mantingués aquest ritme competitiu fins a final de temporada, els blanc-i-blaus certificarien la permanència amb 42 punts

L’Espanyol continua la seva cursa per la salvació. Cada partit és una oportunitat per anar retallant distància amb la permanència. Ara mateix la zona verda és a dos punts i, depenent dels resultats, els catalans podrien sortir del descens. Més enllà d’això, la missió és mantenir el bon ritme competitiu mostrat en els cinc primers partits amb Abelardo a la banqueta. L’Espanyol ha sumat amb l’asturià vuit dels quinze punts en joc. Un meritori empat en el derbi a l’RCDE Stadium, combinat amb una victòria a domicili contra el Vila-real. Però els espanyolistes han reblat el clau amb un empat contra l’Athletic Club i la primera victòria a casa de la temporada contra el Mallorca, equip en lluita directa per la permanència. L’única derrota va arribar a Granada, on possiblement els blanc-i-blaus es mereixien més però dos errors defensius els van condemnar.

Abelardo ha insistit, des de la seva arribada, que l’Espanyol havia de pensar que cada partit és una final. Una oportunitat per esgarrapar temps al cronòmetre de la salvació i generar nervis als rivals directes. L’Espanyol s’ha mostrat com un equip competitiu en qualsevol terreny i, fins i tot, ha sumat punts en duels en què no havia fet un gran futbol. L’equip s’ha acostumat a patir i competir. El missatge és clar: no cal mirar quin és el rival, sinó veure cada partit com una oportunitat per fugir de l’agonia. El paradigma és el partit de diumenge al Sánchez Pizjuán. L’Espanyol s’enfronta a un equip de la zona alta i, teòricament, té totes les de perdre. Però la dura situació en la taula obliga a no especular amb el calendari ni pensar que aquest o l’altre són duels més accessibles. La derrota a Granada era en un camp propici per puntuar i va ser a l’inrevés. Guanyar a Vila-real semblava difícil, com ho era sumar algun punt en el derbi. Els futbolistes han assimilat el missatge del tècnic i l’han fet seu. Aquesta és una marató en què queden 15 partits i toca resistir.

Ritme de permanència

Els vuit punts dels últims quinze en joc han donat una nova dimensió competitiva a l’equip. La clau és mantenir aquest mateix ritme i no perdre pistonada. Una projecció de futur en les 15 jornades que queden i el fet de seguir la cadència marcada faria sumar 24 punts en 15 jornades al conjunt barceloní. Si ho aconseguís, acabaria la lliga amb 42 punts. Una xifra màgica que li donaria la desitjada permanència. Ara l’Espanyol ja té el ritme marcat i sap el que ha de fer per assolir aquesta puntuació, i la següent pedra en el camí és al Sánchez Pizjuán. Un duel clau en què cal tenir en compte que els blanc-i-blaus tindran dos desplaçaments seguits en la lliga. Aquest diumenge a Sevilla i la setmana que ve visitaran el Nuevo Zorrilla, on els espera el Valladolid de Sergio González. Un partit de caixa o faixa en què els blanc-i-blaus voldran pressionar els castellans. Els violetes són quinzens, amb 26 punts, però un triomf els aproparia a la lluita per la permanència. Una salvació que encara no tenen assegurada i en què l’Espanyol necessita involucrar més equips per fer més factible la missió de la remuntada. Per tant, el doble desplaçament obliga l’Espanyol a sumar punts per no perdre la velocitat de creuer que ha pres des de l’arribada d’Abelardo. “És més fàcil guanyar a casa que a fora, però m’és igual. Tots els partits tenim tres punts en joc”, deia el tècnic asturià fa un parell de setmanes. De fet, els blanc-i-blaus han sumat més punts a domicili que a l’RCDE Stadium. Onze punts lluny de Cornellà per set a casa.

La clau és a casa

L’Espanyol ha de sumar en qualsevol terreny però sap que ha de filar molt prim al seu feu, i de manera molt especial contra els equips implicats en el descens. La victòria contra el Mallorca ha estat un autèntic punt d’inflexió per als jugadors. Era el primer triomf a casa i els mals resultats a l’RCDE Stadium eren una motxilla mental molt pesada. Ara tot haurà d’anar millor. La clau de la salvació serà a casa, on rebran el Leganés i el Celta (en la darrera jornada). Però encara n’hi ha més. L’Eibar, ara setzè, i Alavés, catorzè, també passaran pel feu blanc-i-blau. Partits per estrènyer la classificació i augmentar el nombre d’equips que lluitin per la permanència. Un club de quatre integrants –l’Espanyol, el Leganés, el Mallorca i el Celta–, però al qual segurament s’afegirà algun equip més per la tendència històrica.

Sevilla - Espanyol
12.00 h (diumenge)
Valladolid - Espanyol
16.00 h (23/02/2020)
Espanyol - Atlético
16.00 h (1/03/2020)
Osasuna - Espanyol
Sense horari (8/03/2020)
Espanyol - Alavés
Sense horari (15/03/2020)
Getafe - Espanyol
Sense horari (22/03/2020)
Espanyol - Llevant
Sense horari (5/04/2020)
Betis - Espanyol
Sense horari (12/04/2020)
Espanyol - Real Madrid
Sense horari (22/04/2020)
Real Sociedad - Espanyol
Sense horari (26/04/2020)
Espanyol - Leganés
Sense horari (3/05/2020)
Barça - Espanyol
Sense horari (10/05/2020)
Espanyol - Eibar
Sense horari (13/05/2020)
València - Espanyol
Sense horari (17/05/2020)
Espanyol - Celta
Sense horari (24/05/2020)

Marc Roca: “Veurem un Espanyol valent al Pizjuán”

Marc Roca està centrat en el duel contra el Sevilla. “Ho afrontem com una oportunitat. Hem sumat punts i hem competit. Sortirem a guanyar. Tal com estem hem de ser ambiciosos, però sabem que el Sevilla és un gran equip. Veurem un Espanyol valent”, va dir, i hi va afegir: “Seria brutal aconseguir els tres punts i sortir del descens. Però som conscients que som els últims i sortirem d’aquí setmana a setmana.” Tot i això, Marc Roca no es fia del mal moment del Sevilla: “El que importa és diumenge, quan comenci a rodar la pilota. No estan en un bon moment, però són un equip amb una gran qualitat i jugar al Sánchez Pizjuán és complicat.”

Finalment, va parlar del seu futur. El mig acaba el contracte el juny del 2022. “M’agradaria ampliar el meu contracte amb l’Espanyol, però ara no és el moment; hem d’estar centrats en l’equip.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)