Espanyol

Viure sense Raúl de Tomás

La prèvia. L’Espanyol calibra al Sánchez Pizjuán la millora de l’equip amb la baixa inesperada del seu golejador. El Sevilla, neguitós pels últims resultats

L’objectiu de la permanència és un camí llarg i feixuc. Ningú va dir que seria fàcil però l’Espanyol s’ha trobat amb un problema inesperat: la baixa de Raúl de Tomás. L’home del moment, en clau blanc-i-blava, no estarà avui al Sánchez Pizjuán. El futbolista no ha entrat a la convocatòria per unes molèsties a l’adductor dret. El cos tècnic ha decidit no forçar la seva participació en el Sánchez Pizjuán per evitar una recaiguda. En les properes hores se li faran proves per conèixer l’abast de la lesió. És una baixa significativa per a Abelardo, que perd el futbolista més en forma del seu atac. El madrileny ha marcat en tots els partits com a blanc-i-blau: quatre gols en lliga i un en la copa. Mala peça al teler.

Com si fos una mena de presagi, el tècnic asturià ja va avisar que calia difuminar la dependència del madrileny. “No crec que Raúl faci un gol cada partit. Si depenem només d’ell per marcar, serà difícil aconseguir l’objectiu”, va reblar abans de la sessió preparatòria. La baixa de RDT obligarà a viure sense ell al Pizjuán. Wu Lei s’entreveu com a titular acompanyant Calleri en punta d’atac. El gran objectiu de l’Espanyol és mantenir la bona dinàmica de resultats contra un Sevilla neguitós i ple de dubtes després de l’eliminació de copa contra el Mirandés i la derrota, en lliga, a Balaídos. “Hem demostrat, en cinc partits, que hem competit contra qualsevol rival. Ara no serà diferent. Només hem perdut un partit. Sabem que tenim un calendari complicat, però no podem renunciar a res. Sempre anem amb la idea de guanyar; si no, no viatjaríem i ens quedaríem a casa”, va explicar l’asturià, que, tot i això, no es refia del mal moment dels andalusos. “El Sevilla té un equipàs i el fet de perdre a Vigo els fa encara més perillosos. Per a ells, l’objectiu és entrar a la Champions. És un equip que m’encanta veure jugar i amb un entrenador de mentalitat top com Lopetegui. Tots aquests condicionants els fan molt més perillosos.”

Dues baixes més

Abelardo haurà de madurar el seu onze. Primer per buscar un substitut a Dídac Vilà, sancionat. L’asturià té dues alternatives: posar Pedrosa o bé moure Cabrera al lateral. L’altre moviment de peces és a la medul·lar: David López no ha entrat en la convocatòria per uns problemes als bessons. Víctor Sánchez podria ser titular al costat de Marc Roca. La prioritat d’Abelardo és aturar la velocitat del Sevilla per les bandes. “Hem d’igualar en intensitat el Sevilla i tenen dos laterals molt ofensius com Reguilón i Jesús Navas i gent de finalització molt important. Ens imposaran un ritme de partit molt alt i hem de defensar molt bé.”

Per la seva banda, Julen Lopetegui tampoc es refia de l’Espanyol. “Tenim moltes ganes de donar una alegria a l’afició contra un equip que està bé, en un bon moment, amb bons jugadors i que ha fet un esforç al mercat. És un equip molt perillós i haurem de fer un bon partit per guanyar-los i superar un Espanyol que ens obligarà a anar al límit”, va manifestar el tècnic basc, conscient que en el matx d’avui s’hi juga molt.

LA PRÈVIA

El Sevilla té un equipàs i el fet de perdre a Vigo els fa encara més perillosos
Abelardo Fernández
ENTRENADOR DE L’eSPANYOL
L’Espanyol és un equip molt perillós i haurem de fer un bon partit per guanyar-los
Julen Lopetegui
ENTRENADOR DEL sEVILLA
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)