Espanyol

La lliga no dona cap treva

La prèvia. L’Espanyol necessita els tres punts al José Zorrilla per situar el Valladolid en la lluita per la permanència, ja que el triomf del Celta contra el Leganés iguala encara més la zona baixa

La lluita per la supervivència a primera serà més aferrissada del que es pensava unes setmanes enrere. La victòria del Celta contra el Leganés i l’empat del Mallorca al Villamarín augmenten la puntuació final per assolir la permanència. Aquesta situació té una clara conseqüència: si els de sota continuen sumant més equips s’afegiran a la festa. Aquest és el propòsit de l’Espanyol al José Zorrilla. Els resultats de la jornada obliguen l’Espanyol a sumar els tres punts a Valladolid. Els estímuls són diversos: primer, mantenir la distància respecte a la salvació a només dos punts –ara la marca el Celta amb 24 gràcies al seu triomf d’ahir per la mínima–. Un triomf també serviria per abandonar la cua de la classificació i atrapar el Mallorca. El regal final és afegir un altre convidat a la lluita per la salvació: el Valladolid. Els de Sergio González estan ara a set punts de distància, de manera que una victòria els dispararia en la classificació i farien un pas de gegant en el seu objectiu de continuar a primera. La derrota, en canvi, els situaria de ple en la zona de les brases de la lliga. Partit de caixa o faixa. “Necessitem fer un partit molt bo com a Sevilla per guanyar el Valladolid”, avisava Abelardo.

De nou, sense RDT

El tècnic de l’Espanyol no es refia del conjunt castellà. “Des que vaig arribar no he tingut cap partit que no sigui important. A Valladolid, si guanyem, ens posarem a quatre punts d’ells i entraran en la lluita. Ells, si guanyen, no asseguren la permanència, però farien un pas important. És un partit a vida o mort, molt igualat. Un petit detall pot canviar el resultat”, argumentava el tècnic, que lamentava no poder comptar amb Raúl de Tomás, de nou baixa per un problema als adductors. “No té bones sensacions. Ha tingut una lesió a l’adductor, en una zona important. No volem arriscar i estar sense ell un o dos mesos. Demà és massa aviat.”

Un dels interrogants és com afectarà la dolorosa derrota contra el Wolverhampton. Abelardo té clar que ha d’evitar el factor contagi a la lliga. “Tres dies després ho hem d’oblidar i en això consisteix la meva feina: encarregar-me que ho oblidin.” I per fer-ho, l’asturià tornarà a apostar per la seva primera unitat, els titulars de la lliga contra un Valladolid rocós i impermeable. “Sergio ha treballat molt bé el seu equip aquests dos últims anys. Juguen amb un marcat 4-4-2 amb bandes molt ràpides on poden jugar Óscar Plano i Toni Villa, i dos puntes com Ünal i Sergi Guardiola.” El Valladolid passa per un moment delicat i no acaba de mostrar la fiabilitat de l’inici de curs. “En la lliga, les estadístiques no saps com mirar-les. Per al Valladolid o l’Espanyol no és fàcil guanyar en la lliga. He vist els partits del Valladolid i és un equip molt sòlid. Només han perdut vuit partits. Hem de guanyar com sigui i hem de competir en la línia que ho hem fet. Hem d’estar concentrats en defensa i, a partir d’aquí, podem guanyar”, incidia Abelardo, que mantenia encesa la flama de l’optimisme. “Depenem de nosaltres. Si guanyem els nostres partits ens salvarem i és evident que miro els altres partits”, va confessar abans de rematar: “Soc optimista amb la salvació, en cas contrari no hauria vingut i m’hauria quedat a casa a Gijón. Tenim un bon bagatge però necessitem una puntuació d’Europa League per salvar-nos. Ara hem fet vuit de quinze punts. Estaríem entre els vuit o deu primers.”

Per la seva banda, Sergio González afronta un duel amb forta càrrega sentimental, però només té al cap els tres punts. “Soc de l’Espanyol, però diumenge vull guanyar. Després, que els vagi el millor possible; tant de bo ens salvem tots dos” i té clar el que representa un triomf avui del seu equip. “Si guanyem, seria un punt d’inflexió important, veuríem la lliga d’una altra manera i els nois agafarien oxigen per al que queda de temporada”, va dir el tècnic.

LA PRÈVIA

Hem de guanyar com sigui i hem de competir en la línia que ho hem fet en els últims partits
Abelardo Fernández
ENTRENADOR DE L’eSPANYOL
Soc de l’Espanyol però vull guanyar; després, que els vagi bé i que ens salvem tots dos
Sergio González
ENTRENADOR DEL VALLADOLID
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)